Fantastisk sjötomt i söderläge vid skyddad vik på Yxlan

Södervänd sjötomt om knappt 2000 kvm i rakt söderläge med charmerande sekelskifteshus och brygga. Vacker gammal trädgård med fruktträd och stora gräsytor. Fint läge i genuin skärgårdsbygd i Roslagens vackraste skärgård.

Njut av sol och hav på balkongen
Flera fruktträd
Alla bilder

Sjötomt - Alsvassen - Yxlan - Norrtälje

Pris/bud
7 650 000 kr
Välkomna till Yxlan och Alsvassen

Välkomna till vackra Alsvassen på Yxlan och denna fina sjötomt – en genuin skärgårdsfastighet med rätta känslan. Här finns chans för dig som vill ta över och förädla och vidareutveckla denna pärla som varit i samma familjs ägo i generationer.

Alsvik 4:19 är i det absoluta slutskedet av avstyckningen och kommer att utgöra en fantastisk sjötomt om 1938 kvm med lång egen strandlinje och brygga. Här finns förutom det underbart sjönära läget även alla de rätta attributen, grinden, det knastrande gårdsgruset, äppelträden och trädgården med växthus. Njut av utsikten från husets balkong eller den vidbygda altanen, vila en stund i hängmattan och lyssna på vattnets kluckande och måsarnas skri. Ta en tur med båten ut ur den lugna viken till större vatten. Här finns många utflyktsmål att upptäcka och utforska.

Vackert sekelskifteshus

Huvudbyggnaden har dryga 100 år på nacken och kommer att behöva lite kärlek av sin nya ägare. Vid infarten direkt från Vagnsundavägen finns plats att parkera bilen och invid grinden längs huset växer vackra ståtliga syrener som ger insynsskydd.

Huset har två plan om 57 + 34 kvm samt oinredd källare om 25 kvm.

Entré till hall med klädhängare. Från hallen når man rymligt skafferi med panel och pärlspont samt ett litet fönster. Här finns kylskåpet samt hyllor som rymmer det mesta.

Köket är rymligt och ljust med fönster åt två håll och gott om plats för matbord. Det finns en vedspis samt enkel och stilren målad skåpinredning. Fastigheten har vatten från egen borrad brunn samt avlopp till nyanlagd 3-kammarbrunn med infiltration.

Sällskapsrummet har öppen planlösning till vacker glasveranda med utsikt över den glittrande viken och med utgång till trädgården. I glasverandan finns plats för minst 8 – 10 runt bordet.

Övervåningen har hall samt två sovrum, det ena med utgång till balkongen där man gärna sitter och njuter av solen och utsikten över viken. Mellan sovrummen finns ett badrum av äldre modell med badkar, tvättställ och wc.

Källaren har vackra spröjsade fönster och inrymmer två rum, det yttre används för förvaring av nät, båtprylar och leksaker och har en praktisk tvättbänk med ho och här finns också trädgårdsslangen. I den inre delen finns vattenpump och hydrofor och utrymmet kan tjäna som jordkällare.

Kommunikationer och omgivande skärgård

I vattnen runt omkring finns mycket att se och göra de dagar man vill åka på utflykt med den egna båten. På Blidö finns till exempel ett par krogar och i Furusund finns både värdshus och gästhamn med servering och sjömack.

Till Yxlan är kommunikationerna goda med både bilfärja och skärgårdsbåtar. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens kanske bästa butik.

Många pendlar med skärgårdsbåtarna Sjögull och Sjöbris till Stockholm, endast 30 distansminuter under sommaren med flera dagliga turer med angöring vid tex Brokholmens eller Alsviks brygga. Även bussen stannar nära.

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Vagnsundavägen 469 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00