Resarö Lövudden - Vaxholm

7 950 000 kr

Familjevilla med pool

Hemtrevlig och rymlig villa med lantligt läge. Huset är rymligt med många sovrum, perfekt för en barnfamilj. Plan, solig och lekvänlig tomt med fritt läge. Egen pool med inbjudande trädäck runt poolen. Huset ligger vid Lövudden, en fin lantlig del av Resarö med bra badstrand och bryggor i närheten.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Lövuddsvägen 3 - Vaxholm
5 min
Med bilväg
234 m2
Tomtarea: 2157 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Välkomna, även bokade visningar andra tider
Visning  söndag 24 / 3 13:15 - 14:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ÖVERBY 6:2

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Resarö Lövudden

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 95

Tomtarea:

2157 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

234 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

9 rum och kök

Varav sovrum:

6 till 8

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla samt 1 plans tillbyggnad

Byggnadsår:

1988

Fasad:

Träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Murstock:

Plåt

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Järnkamin

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Bergvärme

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: överby(lövudden mm) (2008-03-27) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

5 243 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 774 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 469 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Värdeår:

1993

Energistatus:

Beställd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

25 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

8 000 kr/år

Samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Försäkring:

8 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

47 000 kr/år

Servitut:

Gemensamhetsanläggning Vaxholm ÖVERBY GA:12

Servitut:

Gemensamhetsanläggning Vaxholm YTTERBY GA:2

Pool:

Typ: Egen, utomhus

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Skärgårdsmiljön kring Lövudden

Lövudden är en fin del av Resarö med lantlig karaktär. Vid Överby gård strax intill finns stall och hästar. Områdets karaktär har anor från förra seklets byggnadsstil till dagens moderna arkitektur. Den höga klassen på bebyggelsen tillsammans med naturen och havskänslan gör området till Resarös främsta. Överbybadet ligger endast en kort promenad bort och är en fin barnvänlig badplats med badbryggor och sandstrand. Runt om på Resarö finns många båtbryggor för eventuell båtplats för framtiden. Hela skärgården ligger utanför Resarö. 

Pool och stort soldäck

Den 2 157 m² stora tomten är plan och solig. Vid entrésidan finns två ingångar till huset och en rymlig parkering.
Huset är vinkelbyggt vilket ger en skyddad baksida, och kring poolen finns ett stort soldäck. Poolen byggdes 2015 och värms upp av värmepump. Då det är direktutgång till trädäcket från köket är det lätt att äta sommarens middagar utomhus vid grillen.
På altanen finns ett växthus från Willab Garden på 12 m². Här kan man odla eller bara sitta och njuta. Växthuset är från 2015. Runt omkring trädäcket är ett glasstaket. Tomten består även av en plan gräsmatta, perfekt lämpad för spel och lek. För de minsta finns en lekstuga och för trädgårdsutrustning finns ett förråd. 

Plats för många

Perfekt familjevilla som är byggd 1988 i 1 1/2 plan. År 2000 byggdes huset till i en vinkel och tillbyggnadesdelen är i ett plan med rejäl takhöjd. 
Vid infarten finns garage med motordriven garageport och vidbyggt förråd. Garage och förråd är tillsammans ca 35 m².
Huset är anpassat för en familj med många barn och totalt går det att få 8 sovrum för den som behöver många rum. Det finns två entréer till huset och den ena passar bra som groventré.
Vardagsrummet och köket är med ljus öppen planlösning och är tillsammans på ca 60 m². Rejäl takhöjd och stora fönster åt flera håll bidrar till den ljus öppna känslan. Centralt placerad finns en järnkamin som bidrar med både värme och mysfaktor.
Köket har platsbyggda köksskåp i allmogestil och till utrustningen hör kyl, frys, ugn, gasolspis, diskmaskin. Allt från 2014.
Intill vardagsrummet är ett extra TV rum/lekrum eller sovrum. Utanför köket finns en perfekt grillplats för sommarens middagar ute i det fria. 

På nedre plan är finns fyra-fem sovrum. Tvättstugan är rymlig med tvättmaskin, torktumlare och bänkar. Här finns också bergvärmeanläggningen som är en IVT Greenline från 2005. Duschrummet är rymligt med duschhörna, w.c och handfat.
På övre plan är det två stora sovrum i varsin ände av huset. Mitt i mellan är ett allrum med takkupa och utsikt över trädgården. Det finns också en separat toalett på övre plan.

Välkommen på visning till en riktig familjepärla nära bad, båtplats och buss.

 

Lövuddsvägen 3 - Vaxholm
Stockgolm