Vadholma - Ljusterö - Österåker

3 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Ett stenkast från badstrand i väster

Fridfullt läge intill allmän badstrand och badbrygga med magiska solnedgångar över Saxarfjärden. Prunkande trädgård med fruktträd. Vedbastu och sovstuga. Här bor lugnt och tyst med fjärden som granne och dagarna spenderas i trädgården eller på stranden. Här njuter man av dom vackraste solnedgångarna.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Vadholmavägen 44 - Ljusterö
1 min
Med bilväg
62 m2
Tomtarea: 2223 m2
Biarea: 62 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Bolby 3:96

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Vadholma - Ljusterö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 97

Tomtarea:

2223 Kvm

Boarea:

62 Kvm

Biarea:

62 Kvm

Rum:

4 rum, varav 2 sovrum.

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1-plan med källare

Byggnadsår:

1967

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källargrund

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, braskamin

Vatten och avlopp:

Egen avloppsanläggning Kommunalt vatten

Planbestämmelser:

Byggnadsplan (1962-12-19) , Grundvattenskydd (1985-10-18) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 791 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

564 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 227 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1967

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 262 kr

Värme:

25 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 450 kr/år

Samfällighet:

550 kr/år

Renhållning:

1 750 kr/år

Försäkring:

4 151 kr/år

Övrigt:

500 kr/år

Driftskostnader totalt:

33 401 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Planlösning

Lugnt och fridfullt läge mot Saxarfjärdens glittrande vatten. Här bor man sjönära och det är bara den vackra allmänningen som skiljer en från kvällsdoppet. Vid strandkanten finns barnvänlig strand och badbrygga. En härlig plats att på dagarna solbada ifrån och på kvällarna njuta av solnedgångarna. Tomten ligger strax bakom den vackra allmämningen och är en prunkande oas i grönska och fruktträd. Fina gröna gräs och lekytor. På tomten finns päronträd, flera äppelträd och ett plommonträd med gigantiska plommon i år. Ett litet gästhus med platsbyggda våningssängar. Redskapsbod, ett plåtförråd och ett skjul. En vedeldad bastutunna för sköna höstkvällar. Den går att flytta runt med bil.

Huvudbyggnaden ligger närmast vattnet och man har lite sjöutsikt från hallen. Huset är i ett plan med källarvåning. Nuvarande ägare har nyttjat det som ett året om boende. Ett tidstypiskt 60-talshus som inrymmer två sovrum, toalett, matplats, vardagsrum med eldstad och ett nätt litet kök med utgång till trädgården. I eldstaden är braskasett installerad. Källarvåningen har många bra förrådsutrymmen, gillestuga med egen utgång till tomtens baksida och uteplatsen som delvis är under tak. Tvättstuga med duschkabin och i garaget får man plats med mycket.

Huset är välskött sent 60-tal men behöver uppdateras och renoveras. Fiber är indraget. Området är detaljplanerat - se bifogade pdf:er

Vadholma är lugnt och fridfullt med flera vackra badplatser. Lekytor i det gröna och stora strövområden i skog och natur. Fina löpvägar. Fotbollsplan och tennisbana finns i närheten. Fastigheten har båtplats genom samfällighet i viken innanför Öran. Se kartan. Där ligger man skyddat mellan Y-bommar. Till Waxholmsbåtsbryggan Öran går man på 6 minuter. Flera turer dagligen från Stockholm under sommaren. Kul för gäster som vill få en upplevelse. SL-Buss nr 620 finns även på promenadastånd.

Med egen båt har man mycket att upptäcka i farvattnen runt Ljusterö. Till Linanäs är det inte långt med varken bil, cykel eller båten. Här finns tre restauranger och och en välsoterad affär vid gästhamnen. På Ljusterö finns golfbana, affärscentrum vid Ljusterö Torg och fritidsaktiviteter för både barn och stora. Ljusterö är en levande ö med ca 1 700 fastboende. Tillgängligheten med bilfärjorna är mycket bra.

Varmt välkomna på visning.

Vadholmavägen 44 - Ljusterö
Stockgolm