Ett smycke till drömhus

Högt beläget i sydvästligt läge med sjöglimt mot Vaxholms inlopp. Välplanerade 220 kvm i två plan. Spatiösa sällskapsytor både exteriört med fantastiskt poolområde och på altan under tak och interiört med öppen planlösning. Bergvärme, solpaneler, kvalité och stor känsla. Garage, carport och ytterligare parkering. Nära affär, skola, förskola och kommunikationer. Ett hem att uppleva och förälska sig i. Välkommen!

hus ovan
hus gata nere
hus
Alla bilder

Resarö - Vaxholm

Pris/bud
15 995 000 kr
Stenvägen

Högt beläget tronar hon, smycket, den stora pampiga vita villan som redan vid infarten med sina välordnade stenbeläggningar och stenmurar får oss att förstå att det här är huset du vill till, huset med alla rätt, med känsla, stil och kvalité. Då ser vi inte ens poolområdet...

Oavsett om ni är en stor eller liten familj är den här fastigheten perfekt. Med just stor känsla för stil och kvalité, välplanerat såväl exteriört som interiört. Flera parkeringar, carport och garage. Plana gräsytor, häckar, planteringar, buskar och träd. En grön oas mitt i villaområdet men så nära till vattnet, skärgården. Fastighetsägarföreningen innehar två egna bryggor där möjlighet kan finnas att hyra båtplats. Ytterviksbryggan är den närmsta. 

Väl inne i trädgården, runt hörnet i sydvästligt läge med sol till sen kväll finner du poolområdet. Vackra och praktiska stenbeläggningar, gott om uteplatser att följa sol eller söka skugga vid, med eller utan tak och även med värme vid behov. Viss sjöglimt över inloppet till Vaxholm och uppe på balkongen kan du ana Vaxholms kastell och se Waxholmsbåtarna på deras väg till eller från skärgården. 

Välkommen in

Entré till mycket rymlig och välkomnande glasveranda med vacker platsbyggd förvaring i flertalet garderober, byråer och lådor under den sittbänken som löper längs med hela fönstersidan. Pardörrar leder dig vidare till den inre hallen där huset öppnar upp. 

Högt i tak, ljusa väggar, emellanåt med pärlspont, vackert stengolv på de ytor där de gör nytta och övriga huset med gedigna breda golvtiljor. Spröjsade vackra fönster och mestadels pardörrar som leder ut till altanen under tak med infravärme, poolområde trädgården och även ut till balkongen med sjöutsikt.  

Spatiösa sällskapsytor med vardagsrum med utsikt över poolen och trädgården, matsal i glasveranda och ytterligare matplats invid köket. Den vackra kakelugnen pryder i mitten av rummet och njuts både från vardagsrum och matsal. På kökssidan finns praktisk och vacker vedspis.  

Köket, med gott om förvaring i lådsystem och skåp, mycket arbetsyta på bänkar i sten. Hög standard i samtlig maskinell utrustning både i kök och tvätt med maskiner från Miele och år -20/ -21. Spishäll Siemens något äldre. Inbyggd vinkyl invid ugn och mikro. Skafferi under trappen. 

Entréplan erbjuder ett sovrum med platsbyggda garderober och platsbyggd arbetsplats. Utgång genom pardörrar till altanen under tak. Helkaklat duschrum, rymlig och praktisk tvättstuga med egen utgång till trädgården. Här finns husets teknik med bergvärmepumpen från 2011 den extra VVB på 100 liter så det räcker till hela stora familjen samt centraldammsugaren. 

Övre plan välkomnar med ett stort allrum med fönster i kupa. Här sitter en luft/luftvärmepump med kyleffekt för de varma sommarnätterna. Uppvärmningen i huset i övrigt sköter bergvärmepannan på ett mycket effektivt sätt till de vattenburna värmen i golvet. 

På övre plan finns totalt fyra sovrum. Det stora sovrummet med utgång till balkongen med sjöglimt, platsbyggda garderober och fönster i två väderstreck. Två rymliga sovrum med varsin klädkammare, fönster i två väderstreck och i ett av rummen finns luckan till vinden. Ett något mindre sovrum med fönster mot entré. Genomgående ljusa väggar och även på övre plan gedigna breda golvtiljor. 

Helkaklat badrum med stort hörnbadkar, en rymlig dusch samt handfat i kommod. På övre plan finns även en klädkammare.  

Med ingång utifrån finns i källarplan på huset ytterligare ett rum om ca 15 kvm att nyttja som gästrum eller förråd.   

Pool, poolhus & garage

Poolen, en Folkpool med måtten 8 x4 meter och 1.6 meters djup.  Quadra isolerad med 5mm isoleringsmatta samt trävirkesstomme för bra isoleringsförmåga. Poolhuset - teknikhuset med poolpump från 2017, poolvärmepump 2017. Zabra åretrunt pooltäcke från 2018 och 2021 byttes linen i poolen. 

Garage om ca 35 kvm samt intilliggande carport. Isolerat och med indraget VA. 

 

Att bo på Resarö

På Resarö bor man mitt i skärgården och samtidigt lättillgängligt med bilväg ända fram. Atmosfären på ön är fridfull och närmiljön har lantlig skärgårdskaraktär. På Resarö mitt finns en välsorterad ICA affär som har öppet alla dagar i veckan med generösa öppettider. Skolan är populär och här går barnen till det är dags för högstadiet. Det finns flera förskolor i närheten.
För friluftsliv finns Killingen, ett stort grönområde med vacker skog att vandra, plocka svamp och jogga i. Det finns grusbana om man vill spela tennis. Tennisbanan ligger i närheten av Paviljongen. Under sommaren finns ett trevligt sommarcafé vid Paviljongen och även yoga vissa kvällar. Vid Paviljongen anordnas även valborgs- och familjeidylliskt midsommarfirande.
Det är bra bussförbindelse från Resarö till Vaxholm och Stockholm via Danderyds sjukhus. Istället för att ta bussen till jobbet kan man dessutom båtpendla från Vaxholm till Stockholms innerstad. Det går en pendlarlinje där man åker med SL kort som går från Vaxholm och tar ca 1 timme in till stan. Att färdas genom vacker skärgård är ett helt underbart sätt att börja sin dag. 

Bra och trygga cykelbanor finns in till Vaxholm där det finns många affärer ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm. 

Vill man ta den egna båten ut på en tur finns det gott om fina fjärdar och mysiga öar att upptäcka. Det finns ett flertal skärgårdskrogar i närheten såsom Linanäs på Ljusterö, Grinda, Svartsö krog, Siaröfortet, Österskärs havsbad för att nämna några. För den som gillar paddling är en tur runt Resarö en favorit. 

Istället för att ta bussen till jobbet kan man dessutom båtpendla från Vaxholm till Stockholms innerstad. Det går en ny pendlarlinje där man åker med SL kort som går från Vaxholm och tar ca 1 timme in till stan. Att färdas genom vacker skärgård är ett helt underbart sätt att börja sin dag.

Det är bra bussförbindelse från Resarö till Vaxholm och Stockholm via Danderyds sjukhus.  

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Stenvägen 14 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00