Etagelägenhet med havet utanför dörren

Välkommen till ett underhållsfritt boende i genuin skärgårdsmiljö. Modern och ljus etagelägenhet om 3 rok i omtyckta Furusund med havet som närmaste granne.

Furusund
Strindbergs väg 1
Alla bilder

Furusund - Norrtälje

Pris/bud
2 450 000 kr

En fantastiskt välplanerad lägenhet om 82 m² i pittoreska Furusund. Lägenheten är ljus och luftig och ligger med entré på första våningen. Planlösningen är perfekt planerad med två bra sovrum, ett på entréplan och ett en trappa upp. Från det övre sovrummet har man en fantastisk utsikt över havet och båtlivet. Vardagsrum och kök i öppen planlösning samt badrum och rymlig hall med gott om förvaring. Huset ligger precis nedanför Furusunds värdshus, med egen parkering och båtplats på Furusunds västra sida (se karta). Lägenheten ligger med utsikt över hamninloppet åt ena hållet och värdshuset åt andra.

Bostadsrättsföreningen bildades 2005 och består av 9 st lägenheter. 

En bostadsrätt i Furusund passar både de som söker permanentboende i klassisk skärgårdsmiljö och de som vill ha ett underhållsfritt sommar- och weekendboende. Kommunalt vatten och avlopp och fiber är indraget. 

Idag är Furusund en levande knutpunkt i Stockholms skärgård med många bofasta och ett rikt utbud. Här finns ett omtyckt värdshus, en väl utbyggd gästhamn med alla faciliteter och vidare finns här båtmack, handelsträdgård, krukmakeri och allt annat som behövs i ett skärgårdsparadis. På Furusund finns flera badplatser att välja mellan, fina klippor på Nordkap och barnvänliga stränder mot väster. 

Furusunds värdshus har öppet året runt, men lever upp under sommarhalvåret. Det anordnas konserter, teaterföreställningar och traditionsbundna händelser som julbord och påskevent. Eller kom in på after work på fredagar.

Badorten Furusund började byggas under mitten på 1800-talet och då Christian Hammer köpte Furusund 1882 påbörjades en kraftig utbyggnad av badorten. Han förvandlade ön kring sekelskiftet 1890/1900 till ett badparadis för societeten. Han lät uppföra flera så kallade italienska villor och ett tjugotal gamla hus rustades upp. På Furusund kunde man under denna tid bada i badhus, dricka brunn, promenera och konsultera kända läkare. Under lång tid kunde man bara nå Furusund sjövägen. En bilväg med broar började byggas på 1930-talet men det dröjde till 1953 innan vägen var klar ända ut till Furusund. 

 

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Strindbergs väg 1A - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00