Blidö - Norrtälje

1 975 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

En sommardröm

På Blidös utsida med öppet hav som granne. 34 m² trivsamt sommarhus med sovloft, gästhus och båtplats.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Förängsudden 63 - Blidö
1 min
Med bilväg
34 m2
Tomtarea: 935 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

BLIDÖ 1:748

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Blidö

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

935 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

34 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

1 rum, varav 1 sovrum.

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

1-plan med loft

Byggnadsår:

1955

Fasad:

Timmer

Tak:

Takpannor

Stomme:

Timmer

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2-glas kopplade

Ventilation:

Självdrag

Vatten och avlopp:

Vatten och avlopp delas med grannen.

Taxeringsvärde totalt:

2 452 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

136 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 316 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1955

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 812 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010003130: Gemensamhetsanläggning Norrtälje BLIDÖ GA:5

Servitut:

fnr_010462955: Gemensamhetsanläggning Norrtälje BLIDÖ GA:16

Servitut:

fnr_010522025: Gemensamhetsanläggnin

Servitut:

fnr_010522026: Gemensamhetsanläggning Norrtälje

Servitut:

fnr_010522027: Samfällighet Norrtälje BLIDÖ S:86

Servitut:

0188-12/213 - 1: Officialservitut avlopp (2012-12-28)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/


På Blidös utsida, en bit söder om Bromskär ligger denna fastighet med fin känsla. På kort avstånd når man brygga där båtplats finns och Blidös läge långt österut gör att solen ofta skiner här ute och ön kallas Ön i solen.

Längs huvudvägen över vackra vyer passerar du Blidös lilla centrum, där det alltid är liv och rörelse.

Vägen slingrar sig in från huvudvägen till detta lilla paradis på Förängsudden.

Väl parkerad och framme så möts man av det stilla lugnet. Här infinner sig total ro, fritt från stadens stress. Timmerhuset om ca 34 m² +sovloft står tryggt mitt på tomten en oas i all sin enkelhet. Huset har de faciliteter som behövs för att njuta friheten på Blidö. Kök, allrum, sovloft och ett duschutrymme. Den öppna spisen med insats värmer kyliga kvällar. Ett gästhus om ca 15 m² finns också att tillgå. Här rår gästerna sig själv. Altan däck att njuta solen på finns runt båda husen. Ett klassiskt utedass i form av mullbank finns till förfogande. Från tomten ser man sjön och dess blå vatten spegel.

Tomten om 935m² är lättskött men för den som önskar finns här alla möjligheter att utveckla den till ett trädgårdseldorado. Idag finns plommonträd, vinbärsbuskar och rabarber. En plan gräs del för barnens lek, naturligtvis.
Ca 75 m från huset ligger bryggan där du har en båtplats. Bryggan delas med
2 andra grannar genom servitut. Båten ligger tryggt förtöjd i viken. Vår fantastiska allemansrätt erbjuder här härliga klippor för sol och bad, mycket uppskattat av framför allt barnen.

Blidös yttersida är Blidös yttersida, nära till vår fantastiska ytterskärgård med massor av badklippor och utflyktsmål. Rödlöga, Norröra, Lidö krog är exempel och det finns massor att välja på.

Förängsudden 63 - Blidö
Stockgolm