En oas vid strandkanten

Sjönära byggklar tomt i sydväst med vacker utsikt över Bogesunds naturreservat och långsträckt sjöutsikt. Generös detaljplan. VoA är betalt. Nära till sandstrand. Skapa ett drömboende bland berghällar och grön skön trädgård. Kontakta Tom Kallstenius 070-753 48 12 för personlig visning av tomten.

Bästa byggläget
Vy i sydväst
Alla bilder

Hästängsudd - Österåker

Pris/bud
9 800 000 kr
Generös detaljplan - Svartgarn 2:228

 

Första parkett på Hästängsudds sydligaste udde. Här får man skapa sitt drömboende genom en generös detaljplan. Bygg nytt för året om eller fritid. Solläget, utsikten och känslan på plats är mitt i prick.   

Detaljplanen medger 10 % av tomtens yta som byggyta på marken för huvudbyggnad. 2-plansvilla får uppföras. Komplementhus/garage om 50 kvm och uthus 30 kvm får uppföras. Till detta kan sökas attefallshus. Kommunalt vatten och avlopp är betalt.

Den nyligen avstyckade Tomten som är 2.426 kvm har fina flata berghällar och plana gräsytor blandat med buskar och fruktträd. På bästa byggplatsen står idag en äldre liten gäststuga från 40-talet om ett rum med öppen spis och ett litet kök.

Väg och infrastruktur

 

Gemensam infartsväg med grannfastigheten via servitut över bakomliggande fastighet. Körbar byggväg om 4 meters bredd kommer att anläggas till tomtgräns. 5 meters bredd vid infarten för en smidig in och utfart. Kommunala vatten och avloppsledningar, slangar/rör för el och fiber kommer finnas nedgrävt och framdraget till tomtgräns. Fiber finns i vägen utanför går att ansluta. Servitut för väg och ledningar är under bildande. 

På allmänningen vid sidan om tomten finns båtbrygga med y-bommar där man som medlem i Hästängsudds förening kan ansöka om båtplats. Här finns även en stor badbrygga och ett barnvänligt sandstrandsbad.

Bo i skärgården 25 minuter från Stockholm

 

Ett soligt paradis i klockrent sydvästläge. Hästängsudd är ett lugnt och fridfullt villaområde med stora grönområden och gemensamma badstränder. Lugnt och naturskönt med skärgårdskaraktär. Här har det sedan detaljplanen kom byggts vackra stora villor längs med stränderna. Läget 25 km från Stockholm och ändå en lantlig, lugn och fin skärgårdsmiljö. Hästängsudd erbjuder även förskola (planerad grundskola 1-6), simskola, gemensamt midsommarfirande och ett aktivt segelsällskap. Bra kommunala förbindelser till Arninge nya resecenter, med bussar och Roslagsbanan till Stockholm. Kommande mataffär och drivmedel finns vid infarten till Hästängsudd. 

Hela skärgården ligger runt udden. Med motorbåt tar det 15 minuter till Vaxholm, 30 minuter till Grinda och timman till Sandhamn. Flera sjökrogar och badställen ligger inom bekvämt båtavstånd. Vill man hellre stanna på land finns det natursköna områden att promenera i eller för att ta sin löprunda. Även vintertid erbjuder livet vid vattnet skridskoåkning, pimpelfiske eller skidåkning när isarna så medger.

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hästskoringen 14B - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00