Urö/Löparö - Norrtälje

3 450 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

En oas på Urö

Charmig sommardröm på ca 50m² samt gästhus om ca 7m². Lummig trädgårdstomt 681m² om i ostört läge med lugn baksida mot allmänning. Båtplats på gemensam brygga. Sandstrand på badrocksavstånd.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Rönnstigen 10 - Bergshamra
2 min
Med bilväg
51 m2
Tomtarea: 687 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Välkommen på visning
Visning  söndag 22 / 9 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

LÖPARÖ 2:87

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Bergshamra

Område:

Urö/Löparö

Postnummer:

761 12

Tomtarea:

687 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

51 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1971

Fasad:

Träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Timmer

Bjälklag:

Trä

Murstock:

Plåt

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

El / Braskamin

Vatten och avlopp:

Sommarvatten från samfällighet. Sluten tank samt BDT slamavskiljare

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Löparö 2:19 mfl(urö) (1966-03-08) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 862 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

821 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 041 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1971

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Urö, detta sommarparadis alldeles vid Vettershagafjärden. Halvön med sitt lugn ger familjerna som bor här en fridfull oas. De 20-tal husen på udden bildar en skön gemenskap. 

Beläget alldeles vid havet, men ändå så enkelt och praktiskt att ta sig hit. Knappa timmen från centrala Stockholm kan du andas ut och känna ro och frid i sinnet. 

I strålande sol från morgon till kväll ligger detta charmiga hus från början av 70-talet. De ca 50 m² totalrenoverades för några år sedan och har nu förvandlats till en sann sommardröm. 

Det är enkelt att parkera på den egna uppfarten och sen är det inte många steg in till det stora altandäcket som med sitt söderläge badar i sol. Härifrån ser man Vetterhagafjärdens vattenspegel. På altandäcket kan man grilla, sola och njuta hela dagen. En del är under tak, för även på Urö så kommer det ibland några regndroppar.

Huset med sina ca 50 m² är inrett med en öppen planlösning som ger en bra rymd. Sällskapsdelen har både tv-hörna och matbord. Ett modernt kök med all den utrustning som behövs för att laga stora middagar till familj och vänner. Två sovrum, badrum med vattentoalett (sluten avloppstank om 2 kbm)  och dusch, samt en liten hall.

Alldeles vid altandäcket så ligger den lilla gäststugan om ca 7 m². Här bor 2 - 3 gäster riktigt bra. 

Det finns också ett garage om ca 15 m² som idag används som praktiskt förråd för kajaker, vattenskidor, segel, trädgårdsverktyg, etc. Detta kan med enkla medel byggas om till gäststuga om så önskas. 

Tomten om 681 m² känns betydligt större, tack vare att den gränsar mot en allmänning som man själv klipper och sköter. Gott om plats för barnen att rusa runt. Det finns både äppel- och päronträd, perfekta också för gungor och hängmatta, blommande buskar och en liten grönsaksodling.

Ett stenkast från huset ligger områdets allra bästa sandstrand med badbrygga i ett fantastiskt söderläge. Här badas det dygnets alla ljusa timmar. En liten oas inne i varma Vettershagafjärden. 

Några minuters promenad norr om fastigheten ligger båten tryggt förtöjd vid den egna båtplatsen på den gemensamma bryggan. Ett fantastiskt fiske för både gädda och abborre finns i detta område. Några steg lite längre bort ligger samfällighetens gemensamma bastu som går att boka. Underbara badklippor och så här långt in i fjärden har vattnet blivit ytterligare några grader varmare.  

Med den egna båten eller kajaken är man snabbt ute i skärgården via Vettershagafjärden och Furusundsleden. Här finns en mycket trevlig skärgård att göra dagsturer i. Varför inte besöka Ängsö Nationalpark på förmiddagen för att sedan äta middag på Högmarsö krog. Möjligheterna är många i vår underbara skärgård! 

Välkomna till denna lilla pärla med ett gemyt utan like. 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Rönnstigen 10 - Bergshamra
Stockgolm