En oas på Urö / Löparö -Norrtälje

Charmig sommardröm på ca 50m² samt gästhus om ca 7m². Lummig trädgårdstomt 681m² om i ostört läge med lugn baksida mot allmänning. Båtplats på gemensam brygga. Sandstrand på badrocksavstånd.

Båtplats vid gemensam brygga
Alla bilder

Vettershaga-Urö - Norrtälje

Pris/bud
3 150 000 kr

Urö, detta sommarparadis alldeles vid Vettershagafjärden. Halvön med sitt lugn ger familjerna som bor här en fridfull oas. De 20-tal husen på udden bildar en skön gemenskap. 

Beläget alldeles vid havet, men ändå så enkelt och praktiskt att ta sig hit. Knappa timmen från centrala Stockholm kan du andas ut och känna ro och frid i sinnet. 

I strålande sol från morgon till kväll ligger detta charmiga hus från början av 70-talet. De ca 50 m² totalrenoverades för några år sedan och har nu förvandlats till en sann sommardröm. 

Det är enkelt att parkera på den egna uppfarten och sen är det inte många steg in till det stora altandäcket som med sitt söderläge badar i sol. Härifrån ser man Vetterhagafjärdens vattenspegel. På altandäcket kan man grilla, sola och njuta hela dagen. En del är under tak, för även på Urö så kommer det ibland några regndroppar.

Huset med sina ca 50 m² är inrett med en öppen planlösning som ger en bra rymd. Sällskapsdelen har både tv-hörna och matbord. Ett modernt kök med all den utrustning som behövs för att laga stora middagar till familj och vänner. Två sovrum, badrum med vattentoalett (sluten avloppstank om 2 kbm)  och dusch, samt en liten hall.

Alldeles vid altandäcket så ligger den lilla gäststugan om ca 7 m². Här bor 2 - 3 gäster riktigt bra. 

Det finns också ett garage om ca 15 m² som idag används som praktiskt förråd för kajaker, vattenskidor, segel, trädgårdsverktyg, etc. Detta kan med enkla medel byggas om till gäststuga om så önskas. 

Tomten om 681 m² känns betydligt större, tack vare att den gränsar mot en allmänning som man själv klipper och sköter. Gott om plats för barnen att rusa runt. Det finns både äppel- och päronträd, perfekta också för gungor och hängmatta, blommande buskar och en liten grönsaksodling.

Ett stenkast från huset ligger områdets allra bästa sandstrand med badbrygga i ett fantastiskt söderläge. Här badas det dygnets alla ljusa timmar. En liten oas inne i varma Vettershagafjärden. 

Några minuters promenad norr om fastigheten ligger båten tryggt förtöjd vid den egna båtplatsen på den gemensamma bryggan. Ett fantastiskt fiske för både gädda och abborre finns i detta område. Några steg lite längre bort ligger samfällighetens gemensamma bastu som går att boka. Underbara badklippor och så här långt in i fjärden har vattnet blivit ytterligare några grader varmare.  

Med den egna båten eller kajaken är man snabbt ute i skärgården via Vettershagafjärden och Furusundsleden. Här finns en mycket trevlig skärgård att göra dagsturer i. Varför inte besöka Ängsö Nationalpark på förmiddagen för att sedan äta middag på Högmarsö krog. Möjligheterna är många i vår underbara skärgård! 

Välkomna till denna lilla pärla med ett gemyt utan like. 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99
Rönnstigen 10 - Bergshamra
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00