Ekerö Skärvik

På högt läge i Skärvik med sjöutsikt. 172 m² väldisponerade ytor med stort vardagsrum och kök i öppen planlösning och tre sovrum. Separat uthyrningslägenhet och stort garage. Möjlighet till båtplats på kort avstånd.

Flygbild
Flygbild
Altan
Alla bilder

Skärvik - Ekerö

Pris/bud
11 200 000 kr

Välkomna ut till Skärvik och Mälaröarna. Huset ligger på Skärviks högsta höjd vid vägs ände och med utsikt över Mälaren. Fastigheten är bebyggd med en gedigen och storslagen villa från 2008 i absolut toppskick. Gemensam brygga nedanför fastigheten för bad och båtförtöjning samt bastu.

Här lever man ett aktivt bad- och båtliv när det är som bäst och njuter av den stora tillgängligheten till Ekerö centrum och Stockholm. Helt nära fastigheten har man direkt närhet till Jungfrusundsåsens stora friluftsområde med motionsspår. Från stora altaner och terrasser njuter man av solen från tidig uppgång i öster till nedgång i väster. Det höga läget gör att man garanteras den sista kvällssolen ute på den stora terrassen.

Huvudbyggnaden ligger vackert placerat på höjden med vattnet på kort promenadavstånd och mäter cirka 172 m² boarea och här finns dessutom en separat uthyrningslägenhet på ca 20 m² med ett sovloft om 10 m². En perfekt yta för uthyrning eller för de lite äldre barnen. Intill ligger det stora isolerade garaget på ca 25 m². Lägenheten värms med en luftvärmepump.

Hallen är rymlig och belagd med ett fint och praktiskt stengolv. Här är gott om plats för avhängning. Intill hallen ligger toalett och duschrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. I den här änden av huset ligger även husets tvättstuga med tvättmaskin och tumlare från Siemens. Här finns även värmepumpen som är en luft/vattenvärmepump, IVT Optima, samt centraldammsugaren. I hela huset ligger vattenburen golvvärme. Vidare in huset ligger två av husets tre sovrum.

Huset är byggt i två etage och vardagsrum och kök ligger ett par trappsteg upp. Här ligger även husets tredje sovrum och det andra stora badrummet. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning och i taket är det öppet upp i nock. Här är det gott om plats för både vardagsrumsmöbel och matmöbel. Stora fönster från golv till tak ger en ljus känsla. I hela huset ligger en vacker ekparkett och genomgående är det en ljus färgsättning i huset. Välplacerat i vardagsrummet står braskaminen som ger skön värme när det blir lite svalare. Köket är välutrustat med allt man behöver för ett bekvämt liv såsom maskiner från Siemens, kyl och frys med ismaskin och vattentapp samt vinkyl. Från vardagsrummet har man utgång till den stora altanen som ligger i ett fint solläge som ger sol ända inpå den sista kvällssolen. När solen ligger på som värst kan man spänna det stora seglet över terrassen för att få skugga.

Intill ligger husets andra badrum med spa-bad och bastu. Här är samma höga standard på alla ytskikt med kakel och klinker. Badrummet är så pass stort att det dessutom rymmer en skön relaxdel. Från badrummet har man direkt utgång till trädgården utanför. I huset södra ände mot vattnet ligger  husets master bedroom som är rymligt med stor garderob och med samma fina fönster från golv till tak och direkt utgång till terrassen utanför.

Huset ger en gedigen och välskött känsla och allt är i yppersta skick. Fastigheten har nyligen genomgått en större ytskiktsrenovering.

På tomten möts man även här av ordning och reda och en väl tilltagen uppfart med plats för flera bilar. I änden på uppfarten ligger det stora dubbelgaraget med uthyrningslägenheten i bakkant. Tomten är på 1 241 m² och är vackert anlagd med fina stenläggningar och rabatter som begränsas med Cortenstål. På tomten, uppe på en liten höjd, finns en badtunna som värms med ved eller elpatron och intill det nyligen uppförda växthuset.

Erikstens väg och bryggkassa erbjuder för medlemmarna brygga med möjlighet till båtplats och intilliggande bad, bastu och en gemensam båt. Medlemsavgiften är 300 kr/år och båtplats kostar lika mycket. För 100 kr/år får man dessutom nyttja den gemensamma båten. Nyttjande av bastun kostar 375 kronor/år.

Läget på Ekerö är utmärkt med bra pendlingsavstånd till Stockholm, resan till Fridhemsplan tar cirka 30 minuter och Ekerö centrum med dagis, skola och mataffärer på kort avstånd. Läget, mitt i Mälaren, gör det möjligt att ta egna båten till kulturhistoriska Birka eller kanske hela vägen in till Stockholm eller slussa ut i Saltsjön och uppleva Stockholms skärgård. Drottningholms golfbana och flera andra banor finns på nära avstånd.

Varmt välkommen på visning och en unik möjlighet att förvärva en villa av bästa kvalité.

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Vikingavägen 4C - Ekerö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00