Egen udde med högt solläge och fina badklippor

Med ett privat läge och en vacker utsikt möter du denna storslagna udde. Udden har fina klipphällar och en stor sandstrand samt en rejäl brygganläggning med segelbåtsdjup. Trivsam huvudbyggnad, två gästhus och ett hus för alla med dusch, förbränningstoalett och handfat. Tomten erbjuder avskildhet och sol från morgon till solnedgång.

Alla bilder

Norra Stavsudda - Värmdö

Pris/bud
11 900 000 kr
Unik sjötomt med solnedgångar

På Bugön, på egen udde finner du detta lättskötta sommarställe med högt läge och strålande sjöutsikt över kobbar och skär. Kuperad bergs-, skogstomt om 2 695 m² med mindre gräsytor. Eger vattenområde om 500 m². Udden har fina klipphällar och en stor sandstrand samt en rejäl brygganläggning med segelbåtsdjup. Ett drömställe för den som vill bada och njuta av solen från morgon till kväll. Till fastigheten kommer man med egen båt eller med Vaxholmsbolaget till Norra Stavsudda för att sedan ta sig en kort bit över till Bugön. Båtplats finns att överta på Löknäs marina, båturen därifrån tar ca 8 min.

Huvudbyggnad och gästhus

Huvudbyggnaden med ursprung från mitten av 1950-talet har uppdaterats till den standard det har idag. En öppen planlösning med kök och matplats, allt med utsikt mot den blå vattenspegeln. Köket är fullt utrustat med spishäll med ugn, köksfläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Matplatsen har ett härligt ljus med fönster i flera väderstreck. Ett trivsamt sovrum med bra plats för dubbelsäng och en våningssäng.

Förutom huvudhuset finns på tomten ett hus som rymmer dusch, förbränningstoalett och handfat. Det finns även två gästhus med totalt sex stycken bäddar.

Soligt altandäck

På husets framsida i finns det stora altandäcket. Här kan man avnjuta långluncher och sena middagar med utsikt över båtlivet i sundet och fjärden. Ett skådespel som är svårt att tröttna på.

 

 

Läge

Läget mitt i skärgården är optimalt och många kända utflyktsmål är nära, intill ligger Norra Stavsudda med krog och affär. Lite norrut ligger Ingmarsö med affär, krog och bageri, Lådna finns i närheten med sjömack och en mycket omtyckt handelsbod. Svartsö med affär och sjökrog och Finnhamn är också ställen värda ett besök. Möja ligger ett par fjärdar bort och har ett större utbud och vid Sollenkroka Brygga finns en sommaröppen båtmack med café och servicebutik.

Historia

Området förekommer första gången i en seglingsbeskrivning- läskarta från 1200-talet som är skriven på latin i farledsbeskrivningen Kung Valdemars segelled under namnet Myghi. Stafsudda skrivs då Staefse. Nästa gång är i Gustav Vasas jordebok år 1538, då det fanns en skattegård.

Möja med omnejd har haft fast skärgårdsbefolkning sedan hundratals år. De bofasta försörjde sig tidigare på fiske, småskaligt jordbruk och diverse hantverkssysslor. Möjaborna bedrev sedan långt tillbaka i tiden omfattande fiske ute vid Nassa och Björkskärs skärgård

Rysshärjningarna 1719 drabbade ön hårt då alla byggnader utom kyrkan brändes ner. Ryssarna upprättade också ett etappläger på öns västra sida där ett tjugotal ryssugnar ännu finns kvar. 

Smugglarkungen Algot Niska hade under smugglingsperioden på 1920-talet sin bas på Norra Stavsudda, där han hyrde ett hus och tillsammans med Stavsuddabor smugglade sprit genom skärgården.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01
Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Möja Bugö 111 - Stavsudda
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00