Österåker - Siggholmen - Husaröskärgården | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Siggholmen – Husaröskärgården

4 900 000 kr

Österåker – Siggholmen – Husaröskärgården

Välkommen till en skärgårdsfastighet om 86 802 m² med sandstrand och stor brygga på osedvanlig vacker skärgårdsö.
Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Siggholmen 2 - Siggholmen - Husaröskärgården
0 min
Nås med båt
55 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Källargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Betongtegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Avsaltningsanläggning, enkelt avlopp, Förbränningstoalett.

Uppvärmning

Direktverkande el + öppen spis

Typkod

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 835 000 kr

Elkostnad

5 000 kr/år

Sotningsavgift

275 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

340 kr/år

Försäkringskostnader

1 300 kr/år

Total driftkostnad

6 915 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 3 200 000 kr

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Siggholmen ligger ca 500 meter nordöst om Husarö, på Siggholmens sydöstra del finner du denna vackra lantbruksfastighet med många natursköna platser att njuta på ”en riktig skärgårdspärla”.

Vid ankomst möts man av den rejäla bryggan i sydväst med plats för både gäster på besök och sin egen båt. På bryggan finns det gott om plats för både loungemöbler och solstolar för härligt brygghäng i solen.

Sandstranden ligger på en av fastighetens sydligaste punkter, perfekt för både morgondoppet och kvällsbadet med badrocksavstånd från huvudhuset. Här är det en salig blandning av sand och öppna klipphällar. Vattnet är klart och utsikten är magisk, optimal plats för att njuta av kvällssolen.

Den stora fastigheten bjuder på många smultronställen såsom Siggholmssundet där man kan avnjuta ett morgondopp eller bara ligga på en av klipporna och njuta av solen medan båtarna är på väg genom skärgården.

Det ogenerade och skyddade läget i kombination med närheten till Husarö, gör denna fastighet till något unikt för den som vill njuta av lugnet, men ändå vill ha närheten till butikerna och restaurangerna på Husarö.

På tomten finns huvudbyggnaden på 55 m² uppförd 1972. Huset är enkelt och funktionellt och inrymmer kök och sällskapsrum i öppen planlösning med öppen spis. Köket har kyl/frys, spis och diskbänk. Vattnet är indraget i huset via en avsaltningsanläggning. Två sovrum finns med plats för dubbelsäng medan det andra rummet har plats för en enkelsäng eller våningssäng. Mellan sovrummet och sällskapsrummet finns badrummet med förbränningstoalett. Vid husets sydvästra del finns en terrass med en öppen spis för sena sommarkvällar. Här finns det gott om plats för det stora midsommarbordet.

Intill huset finns ett gästhus på ca 10 m² som inte är färdigställt men här har man möjligheten att sätta sin egna prägel på bebyggelsen som till exempel ett stort sovrum för gäster på besök.

Det finns även en större byggnad som inte är färdigställd på fastighetens nordöstra del.

Varmt välkommen till Siggholmen!

Information om Grannön Husarö:
På gränsen till ytterskärgården, norr om Möja, öster om Ljusterö, hittar man Husarö, med anor från 1400-talet då ön beboddes av lotsar. Ända sedan slutet av 1800-talet då Waxholmsbåtarna började trafikera ön har här funnits sommargäster som njutit av båtlivet och den vackra ön. Idag når man fortfarande ön enkelt med Waxholmsbåt från Strömkajen och från Vaxholm, alternativt från Boda på Värmdölandet eller Åsättra på Ljusterö. Bussanslutning finns från Slussen. Trafiken anlöper ön året om.
Här finns ett hundratal sommarboende familjer samt ett fåtal fastboende.
Byn är välbevarad med gamla hus och sjöbodar och här finns en fin gästhamn samt sjömack. Här finns även en Livsmedelsaffären med bra utbud.
Här intill det yttre havsbandet finns mycket att göra, allt beroende på årstid; på sommaren kan du bada, fiska, paddla och ströva i skogen. Hösten bjuder på härlig bär- och svampplockning. Om vintern är kall kan man åka långfärdsskridskor eller pimpelfiska.
Även grannön Finnhamn bjuder på diverse förströelse med café-krog och sommarbutik.

Siggholmen 2 - Siggholmen - Husaröskärgården
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram