Österåker - Brottö | Sjönära
Bryggan

Bryggan

Huset

Huset

Fina badklippor

Fina badklippor

Hall

Hall

stora öppna ytor

stora öppna ytor

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Badrum

Badrum

Övervåningen

Övervåningen

Sovrum

Sovrum

Magisk utsikt från sovrummet

Magisk utsikt från sovrummet

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Förråd

Förråd

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Österåker – Brottö

4 500 000 kr

Österåker – Brottö

Äkta sjötomt vid härliga Brottöfladen. Charmigt hus om ca 106 m² . Egen brygga.Tomt 2 620 m² samt 480 m² vatten. Vackra badklippor.
Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Lammuddsvägen 46 - Brottö
0 min
Nås med båt
106 m2 + 5 m2
2620 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

2001

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Samfällt sommarvatten, trekammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 518 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 14 stycken med totalsumma: 2 402 500 kr

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1960-09-14)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Brottö är en halvö i Stockholms skärgård som utgör den västra delen av Ingmarsö med ytterskärgården som närmaste granne. Hit kan du ta dig året runt med Waxholmsbolaget.

Från Strömkajen i Stockholm tar det cirka 2 timmar. Det går även att ta sig till ön från Boda på Värmdö (cirka 1 timme) eller från Åsättra på Ljusterö. Med egen båt tar det cirka 12 minuter från Åsättra till den egna bryggan.
Hela Ingmarsö/Brottö är över en mil lång och drygt en kilometer bred vilket gör att man har nära till allt samtidigt som att man kan ta långa sköna promenader över ön, löpspår för de som vill springa, alternativt ta en längre cykeltur. Ingmarsö är en livlig ö med många företag, bland annat restaurang, båtvarv, Coop med Systembolags- och postservice, skola, marina, bensinmack, ett flertal hantverkare och hembageri. Här finns ett par hundra fastboende men på sommaren ökar antalet betydligt när sommargästerna anländer.
Vid varma härliga Brottöfladen ligger detta sommarparadis om ca 110 kvm boyta.

Bryggdäcket i söderläge välkomnar oss och här ligger båten tryggt förtöjd för väder och vind. Snickarbod och sov stuga leder oss upp mot huvudhuset.
Den härliga tomten om 2 509 kvm är lättskött och består mestadels av naturtomt. Förr om åren så odlade familjer både örter och grönsaker och det kan man med enkelhet ta upp igen.

Huset som byggdes i början på 2000-talet är ett litet paradis för familjen som med god hand skött och tagit hand om detta på ett alldeles utmärkt sätt. En öppen planlösning med kök och vardagsrum är husets hjärta, här samlas familjen. En kamin sprider sin värme kyliga dagar. Ett modernt kök med all utrustning som behövs. Ett väl tilltaget sovrum även på detta plan. Dusch och toalett samt en praktisk förvaring. En trappa upp finns två inredda sovrum med gott om sovplats för alla.

Några steg norr om fastigheten på samfälligheten finns fantastiska badklippor, här badar man njuter solnedgång och tar livet med ro. Bara lata dagar i sikte.

Brottöfladen, denna välskyddade flad med 3 – 4 m djup, något grundare i inloppet. Detta är verkligen en fridfull plats. Hela detta område invid vattnet är och förblir alltid ett område som du kommer att trivas vid. Sola, fiska, segla, leva bryggliv, grilla, ja det är bara att drömma sig bort till sommar och sol.
Brottö och Ingmarsö sitter ihop tack vare landhöjning under årens lopp. Detta ger tillgång till hela Ingmarsös utbud och aktiviteter. Alldeles intill södra bryggan på Ingmarsö finns Ingmarsö krog, en populär skärgårdskrog i söderläge med gästbrygga. En av skärgårdens allra bästa krogar. Krogen är öppen hela sommaren och resten av året på helgerna, förutom i januari och februari.

Runt hörnet från Ingmarsö, endast 10 minuter med båt, ligger Finnhamn. Sommartid bjuder Finnhamns restaurang på en svårslagen utsikt och serverar högklassig skärgårdsmat. Här finns även vandrarhem, lanthandel och gott om rymliga naturhamnar för utflykter. På dagsutflyktsavstånd finns även Möja och Sandhamn.

Denna fastighet är en pärla som för den som gillar lugn och ro men ändå med en närhet till utbud och aktiviteter.

Välkomna till Brottö.

Lammuddsvägen 46 - Brottö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram