Värmdö - Runmarö - Söderby | Sjönära
Söderby

Söderby

Välkommen till Söderby på vackra Runmarö

Välkommen till Söderby på vackra Runmarö

Brygga med båtplats

Brygga med båtplats

150 m2 trädäck i olika nivåer binder ihop de tre husen

150 m2 trädäck i olika nivåer binder ihop de tre husen

Vardagsrum

Vardagsrum

Fastigheten

Fastigheten

Stora soliga altaner

Stora soliga altaner

Vardagsrum med braskamin

Vardagsrum med braskamin

Sovrumsdel i huvudhuset

Sovrumsdel i huvudhuset

Detaljbild

Detaljbild

Kök i huvudhuset med nya vitvaror och bänkskivor

Kök i huvudhuset med nya vitvaror och bänkskivor

Matplats

Matplats

Detaljbild badrum

Detaljbild badrum

Nyrenoverat badrum

Nyrenoverat badrum

Hall med gott om förvaring

Hall med gott om förvaring

Rymligt gästhus

Rymligt gästhus

Gästhuset har två ingångar och går enkelt att dela upp till två sovrum

Gästhuset har två ingångar och går enkelt att dela upp till två sovrum

Extra hus med stora glasdörrar som öppnar upp mot trädäcket

Extra hus med stora glasdörrar som öppnar upp mot trädäcket

Komplett kök i extra huset som idag används som matsal och sommarkök

Komplett kök i extra huset som idag används som matsal och sommarkök

Extra hus med New England känsla

Extra hus med New England känsla

Detaljbild kök

Detaljbild kök

Detaljbild kök

Detaljbild kök

Huvudhuset

Huvudhuset

Skärgårdskänsla

Skärgårdskänsla

Huvudhus

Huvudhus

Gästhus

Gästhus

Extrahus

Extrahus

Detaljbild terrass

Detaljbild terrass

Sommarkök med diskbänk

Sommarkök med diskbänk

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Värmdö – Runmarö – Söderby

2 695 000 kr

Värmdö – Runmarö – Söderby

Välskött fastighet med stor och insynsskyddad tomt samt tillgång till brygga och båtplats i Söderby på vackra Runmarö med mycket goda kommunikationer.
Mäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
072-858 37 41
Runmarö Söderby 834 - Runmarö - Söderby
3 min
Nås med båt
47 m2
3247 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Vatten och avlopp

Egen brunn som aldrig sinat på 15 år, vintervatten och ny pump 2009. Tvåkammarbrunn m infiltrationsanläggning för BDT.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 274 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

10 000 kr/år

Elkostnad

2 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

800 kr/år

Sotningsavgift

400 kr/år

Vägavg/snö

450 kr/år

Renhållningsavgift

800 kr/år

Försäkringskostnader

2 200 kr/år

Total driftkostnad

16 650 kr/år

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 550 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Väg Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Söderby GA:2 Avtalsservitut Väg Mm

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fastigheten består av 3 fina hus i mycket gott skick som binds samman av 150 m2 trädäck i olika nivåer. Stor, solig och insynsskyddad tomt med plana gräsytor, träd och ängar omger husen. Badrocksavstånd till brygga och båtplats. Fastigheten har använts som fritidshus året runt och har vintervatten.

Huvudbyggnad – ca 47 kvm

Huvudbyggnad med hall, vardagsrum, kök och badrum. Sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Badrum nybyggt 2014 med Cinderella förbränningstoalett, tvättmaskin, dusch. Fina trägolv, vitmålade väggar och tak. Braskamin i vardagsrummet. Kök med retrokänsla och vitvaror från 2013.

Gästhus – ca 20 kvm

Rymligt gästhus eller extra sovrum med vitmålade väggar, golv och tak. Eftersom det finns två dörrar och ett flertal fönster går detta hus enkelt att dela upp i två fristående rum om så önskas.

Extra hus – ca 15 kvm

Nybyggt och vinterbonat extra hus med komplett kök och New England känsla. Huset har flera ljusinsläpp samt stora glasdörrar som öppnar upp mot trädäcket. Byggnaden används idag som extra kök och matsal men skulle även kunna fungera som ytterligare sovrum eller ateljé.

Möjlighet att ansluta till fiber som är framdraget i området. I dagsläget används mobil wifi och Apple-tv som bägge fungerar utmärkt.

Tomten

Stor, lättskött och insynsskyddad tomt med sol från morgon till kväll med stora, plana gräsytor närmast husen. 150 m2 trädäck binder ihop de tre husen och här finns även ett funktionellt utekök. Uppväxta träd och böljande ängar bildar en fin inramning och det är endast några hundra meter till brygga och båtplats. Bad sker i havet från bryggan med tillhörande båtplats eller vid det hemliga klippbadet, vars läge meddelas en köpare, alternativt i någon av öns nio insjöar. Servitut på brygga och båtplats.

Övriga byggnader

På tomten finns även ett rymligt förråd med två delar, ett nybyggt garage för förvaring av flakmoppe, gräsklippare och cyklar samt ett pumphus.

Området

Runmarö är en mycket levande och attraktiv skärgårdsö med ca 200-300 året runt bofasta samt många fler sommartid. Det är mycket ovanligt att fastigheter blir tillgängliga på denna ö där husen oftast går i arv i generationer. Ön har rikt ett rikt djur- och naturliv samt är välkänd för sin flora och många orkidéer. Här är det enkelt att både leva avslappnat nära naturen alternativt ha en aktiv fritid eftersom det finns många vackra vägar och stigar för cykelturer, promenader eller joggingturer. Många kända författare har bott och verkat på Runmarö så som Strindberg och

Tranströmer och i början av 1900 talet var Runmarö en omtyckt kurort för välbeställda Stockholmare.

Från Söderby på Runmarös södra sida tar man sig snabbt och enkelt ut i ytterskärgården eller till grannön Sandhamn. På Runmarö finns en året runt öppen lanthandel som även är ombud för apotek och systembolag. På ön finns även en populär restaurang där live band ofta uppträder, ett bageri, ett flertal gårdsbutiker och en aktiv hembygdsgård som anordnar sommarbio, Runmarödagen, årliga teateruppsättningar och en halv-Marathon runt ön. Söderby, där fastigheten ligger, är en av öns ursprungliga fiskeläger med charmiga små fiskebodar och bryggor på badrocksavstånd från fastigheten.

Runmarö har mycket goda förbindelser till fastlandet med ett flertal turer dagligen året runt av Waxholmsbolaget, vilket gör det möjligt att dagspendla året runt. Från ångbåtsbryggan i Styrsvik på Runmarö tar det ca 60 minuter till Slussen, SL bussar som matchar Waxholmsbolagets båtar året runt.

Från Styrsvik till Söderby, där fastigheten ligger, är det 4 km vacker och lantlig väg över ön som man enkelt avverkar till fots, på cykel eller flakmoppe. Det går även dagliga schemalagda turer med båttaxi för ca 100 kr från Stavsnäs till Söderby Brygga precis vid huset. Det finns också en taxiverksamhet på ön som kan transportera både personer och även ta emot leveranser mm.

Mycket lätt att få leveranser från Ikea, Mathem etc direkt till huset på ön tack vare ytterst goda infrastruktur.

3 min gångväg till havet

Nås med båt , Waxholmsbåt året runt.

Runmarö Söderby 834 - Runmarö - Söderby
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram