Värmdö - Oxön - Sjöläge | Sjönära
Planritning (ej skalenlig)

Planritning (ej skalenlig)

Planritning (ej skalenlig)

Planritning (ej skalenlig)

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Planritning (ej skalenlig)

Planritning (ej skalenlig)

Värmdö – Oxön – Sjöläge

13 500 000 kr

Värmdö – Oxön – Sjöläge

Representativt weekendställe i toppskick idylliskt beläget med underbar sjökontakt och bryggplats med soldäck i bästa sydväst. Lyxigt gästhus, garage.
Ansvarig mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Mäklare Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Väsbyströmsvägen 14 - Oxön - Sjöläge
0 min
Med bilväg
87 m2
2860 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1 plan

Byggår

2018

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Platta på mark

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Falsat plåttak

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

FTX ventilation

Vatten och avlopp

Borrad brunn, sluten tank 3 m² för WC. BDT-avlopp.

Uppvärmning

Golvvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 235 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

12 375 kr/år

Elkostnad

1 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

2 325 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

800 kr/år

Renhållningsavgift

1 940 kr/år

Försäkringskostnader

1 575 kr/år

Total driftkostnad

20 015 kr/år

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 2 250 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Prästgården GA:6, Värmdö Prästgården GA:7, Värmdö Prästgården GA:8

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Varmt välkomna till Oxön och Prästmaren, en sjölägesidyll med naturskönt läge i lantlig och fridfull miljö omgivet av öppna ängar och glittrande vatten.

Fastigheten om 2 860 m² har en trevligt omväxlande karaktär med omtänksamt placerad byggnation där man rör sig enkelt och gränslöst mellan inne och ute, skugga och sol med den marina miljön och sjökontakten ständigt närvarande.

Huvudbyggnadens läge på höjd mot sydväst bjuder på bästa tänkbara utsikt och sol hela dagen med ljumma solnedgångar både vid husets uteplatser och bryggdäcket. Huset som uppförts under 2017-2018 är i grunden byggt efter ägarens dröm om ett kravlöst och underhållsfritt weekendställe, en oas nära stan, att åka till när andan faller på för korta eller långa besök året om. Genomtänkt och påkostat med välvalda material och 100 procent rätt för den som värdesätter sin tid och kvalitet med högt ställda krav på estetik och funktionalitet. Ett ställe som bör passa de flesta familjekonstellationerna som uppskattar ett modernt men samtidigt enkelt och avslappnat liv på landet med tillgång till badbrygga, soldäck och båt vid stranden. I och omkring huvudbyggnaden finns stora öppna sociala ytor både inne och ute att umgås på med familj, släkt och vänner, och övernattande gäster och vuxna barn klarar sig bra på egen hand i fastighetens två gästhus.

Huvudbyggnaden om ca 87 kvm med vattenburen golvvärme bjuder på fyra rum och ett duschrum med wc. Sällskapsrum och kök är härligt integrerat och mingelvänligt med utgångar i två väderstreck till den kringbyggda terrassen. Öppet till nock i tak med stora glasade ytor ger panoramavy och en underbar rymd med braskamin som ger mysvärme under årets kallare säsong. Tre sovrum med varierade storlekar täcker sovbehovet och fiber finns indraget och installerat för kontakt med omvärlden.

Via trappor och nivåskillnad binder terrassen ihop huset och en platå med ett orangeri/växthus som kan värmas upp sent in på hösten. En perfekt plats för grillen och ett ultimat rum för höstens kräftskivor.

Det lyxiga gästhuset om ca 60 kvm i två plan kombinerat med garage ligger intill bryggan med endast några snabba steg mellan vattnet och gästhusets bastu. Även härifrån har man en härlig sjöutsikt och vattenkontakt. Huset är fullt utrustat med standard för att bo i året om. På entréplan finns sällskapsrum med kamin, kök med full maskinell utrustning och matplats. Utgång både från matplats och sällskapsrum och intill finns badrum med helkaklad toalett med dusch, handfat och förbränningstoalett. En trappa upp finns sovrum med plats för dubbelsäng, garderob för förvaring och ytor för mindre soffa. Med egen ingång når man varmgaraget med elportar. Det andra gästhuset håller enklare men bra och mysig standard, och på tomten finns även ett isolerat förrådshus.

Välkommen på visning vid vattnet.

Väsbyströmsvägen 14 - Oxön - Sjöläge
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram