Haninge - Ornö - Björkösund (Arrende) | Sjönära
Björkösunds brygga

Björkösunds brygga

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Haninge – Ornö – Björkösund (Arrende)

1 800 000 kr

Haninge – Ornö – Björkösund (Arrende)

Välkommen till ett trivsamt sjönära arrende med gästhus, förrådsbod och bastu. Närhet till sandstrand, Waxholmsbrygga samt brygga och båtplats.
Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Ornö - Björkösund - Torsnäs Tomt nr. 34 - Ornö - Björkösund (Arrende)
1 min
Nås med båt
45 m2 + 20 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Haninge

Byggnadstyp

1-plan

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Borrad brunn, BDT-avlopp.

Uppvärmning

Direkt el, Braskamin

Elkostnad

8 000 kr/år

Sotningsavgift

350 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

350 kr/år

Renhållningsavgift

1 400 kr/år

Försäkringskostnader

2 879 kr/år

Total driftkostnad

15 479 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ornö Björkösund når man enkelt och snabbt med egen båt eller med Waxholmsbolaget från Dalarö på ca 40 minuter. Husen är omgivna av en rik flora och mycket vacker natur, mjuka gräsytor med vacker utsikt över stranden. Koppla bort stress och måsten och njut av närhet till badstrand och båtplats och med skogen alldeles intill – här finns utrymme för ro och eftertanke.

Huvudbyggnad med härlig sjökontakt
I den trevligt belägna huvudbyggnaden byggd 1940, om ca 45 kvm har du härlig utsikt över viken, stranden och fritidsbåtar som passerar.

Huvudbyggnaden består av ett sovrum, kök med bra arbetsytor och ett allrum med både plats för soffgrupp som middagsbord samt en braskamin som värmer på vintern. Från allrummet når man ut till altan där man blickar ut över viken och sandstranden – perfekt för midsommarbordet.

Vidare på tomten finns ett gästhus byggt 1955 samt tillbyggd 1994 om ca 20 kvm med pentry i allrummet samt ett sovrum. Finns även en mindre byggnad med bastu och dusch i separat byggnad, samt utedass i en stor förrådsbyggnad med gott om plats för diverse verktyg. Totalt fyra byggnader på tomten.

Tomten är ett arrende, och arrendeavgiften är 20 572 kr per år.

Njut av sommarlivet på vackra Ornö.
Från huset är det 75 meter till en fantastisk långgrund badstrand, och tvärs över viken kan du köpa dagsfärsk fisk av den lokala fiskaren. Du kan också ta en fika eller äta lunch på Gittans Strandcafé i Kyrkviken på Ornö, besöka Krogen på Ornö eller lära dig mer om öns historia på Ornö Museum. Vid båtvarvet finns café och sommarbutik med det nödvändigaste.
Naturreservat med orörda skogar.

Ornö är den största ön i Stockholm södra skärgård och ingår i Ornö socken i Haninge kommun. En stor del av ön är naturreservat och det finns mycket fina orörda skogar för upptäcktsfärder, springturer och långpromenader. Ornö är ca 15 km lång och 3-4 km bred. Från Ornö når du snabbt ut i övriga skärgården – Utö, Nåttarö och Muskö är några närliggande öar. Utö Värdshus kanske kan locka en ljummen sommarkväll? Eller ta båten hela vägen till Borgen vid havsbandet.

Välkommen att upptäcka ett sommarparadis på vackra Ornö!

Ornö - Björkösund - Torsnäs Tomt nr. 34 - Ornö - Björkösund (Arrende)
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram