Nykvarn - Ekudden | Sjönära
Egen brygga

Egen brygga

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad

Liten strand intill bryggan

Liten strand intill bryggan

Gästhus med bryggan nedanför

Gästhus med bryggan nedanför

Mot bryggan

Mot bryggan

Vardagsrum

Vardagsrum

Sjökontakt som kan förbättras

Sjökontakt som kan förbättras

Sovrum

Sovrum

Kök med matplats

Kök med matplats

Toalett

Toalett

Uteplatser

Uteplatser

Tvättrum källaren

Tvättrum källaren

Duschrum källaren

Duschrum källaren

Bryggan

Bryggan

Gästhus

Gästhus

Gästhus med loft

Gästhus med loft

Fisket väntar

Fisket väntar

Förrådsbyggnader

Förrådsbyggnader

Gemensamt bad nära fastigheten

Gemensamt bad nära fastigheten

Yngern

Yngern

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Nykvarn – Ekudden

3 000 000 kr

Nykvarn – Ekudden

Sjöläge på idylliska Ekudden med egen brygga för bad, båtliv och fiske i sjön Yngern. Åretruntstandard ca 45 min från Stockholm plus gästhus.
Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Ekuddsvägen 21 - Ekudden
0 min
Med bilväg
50 m2 + 64 m2
2113 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Nykvarn

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggår

1972

Antal rum

3, varav 1 sovrum

Grund

Murad

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glas fönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump och eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 535 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

20 027 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

5 059 kr/år

Sotningsavgift

250 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

3 200 kr/år

Vägavg/snö

1 333 kr/år

Renhållningsavgift

2 028 kr/år

Försäkringskostnader

6 953 kr/år

Total driftkostnad

38 850 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmning.rnrnAngivna driftskostnader är för permanentboende året om.

Pantbrev

Totalt 9 stycken med totalsumma: 861 250 kr

Servitut

Avtalsservitut Grustäkt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Nykvarn Nykvarn GA:7, Nykvarn Sandtorp GA:7 Avtalsservitut Grustäkt Officialservitut Väg

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1963-10-05)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till idylliska Ekudden i Nykvarn omgivet av Yngerns omtalat rena och fiskerika vatten. Ett lugnt och fridfullt område med endast ett 40-tal fritidsfastigheter varav några enstaka permanentboende som ramar in tryggheten.

Fastigheten om 2 113 m² har en trevligt omväxlande karaktär med väl omhändertagen trädgårdstomt med varierad växtlighet och planteringar. För den som önskar går det att öppna upp tomten för bättre sjökontakt och mer solinsläpp.

Huvudbyggnaden i 1 plan med källare 50 + 64 m² från 1972 har ett härligt högt solläge på tomtens högsta punkt och i nivåskillnad ner mot strandkanten ligger ett gästhus från 80-talet med loft som ger plats för övernattande släkt och vänner. Två förrådslängor ger utrymme för trädgårdsredskap och övrigt som inte behöver värme året om.

Huvudbyggnaden håller permanentstandard och nuvarande ägarpar bor här året runt sedan ca 20 år tillbaka. Entré till hall med källartrappa och toalett till vänster och sovrum till höger. Vidare in till höger har vi vardagsrummet med eldstad och fönster som ger härlig sjökontakt. Rakt fram från hallen når man köket med separat matrum. Matrummet har i grundritningen använts som ett ytterligare sovrum vilket går att återställa och en annan lösning kan vara att öppna mellan matrum och vardagsrum för att få en mer öppen planlösning. Källaren håller stora outnyttjade ytor och är i dagsläget inrett med bl.a duschrum med wc, tvättstuga matkällare och ett garage som nyttjas som förråd. Duschrum och tvättstugan har även golvvärme.

Området är omsorgsfullt och genomtänkt exploaterat i grunden för att man ska kunna ströva fritt längs strandlinjen på hela udden och ängar har medvetet lämnats obebyggda för att bibehålla fria ytor. En gemensam badplats med badbryggor, sandstrand och en gräsplan med lekplats fungerar som en utmärkt mötesplats för de yngre att träffa kompisar på.

Hit kommer man gärna under årets alla dagar för att uppleva den underbara sommaren och njuta av soliga dagar med bad, fiske, kanot- och båtturer. Fiskerätt ingår för att ta kräftor och fiska med spö och sjön håller ett erkänt bra fiske efter framförallt abborre och gädda. På hösten finns fina marker i området för svamp- och bärplockning, annars fina promenader i hög klar luft med bastubad och årets kanske sista dopp för att därefter mysa hemma framför braskaminen. På vintern är det långfärdsskridskor, skidor och isfiske som gäller och på våren njuter man av de första värmande strålarna i trädgården. Inom Ekuddens samfälligheten finns fina gemensamma grönområden och badplats med sandstrand, badbryggor och lekplats. I omgivningarna finns även många trevliga utflyktsmål som t.ex Mariefred, Strängnäs och Trosa.

Ekuddsvägen 21 - Ekudden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram