Nynäshamn - Trehörningen | Sjönära
Entréplan ritning (ej skalenlig

Entréplan ritning (ej skalenlig

Övre plan ritning (ej skalenlig)

Övre plan ritning (ej skalenlig)

Vindsplan

Vindsplan

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Nynäshamn – Trehörningen

11 900 000 kr

Nynäshamn – Trehörningen

Representativ skärgårdsvilla i 3 plan med ljuvlig sjöutsikt på vackert belägen strandtomt i privat läge på höjd. Egen brygga med sjöbod och gästhus.

Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Trädgårdsgatan 9 - Trehörningen
1 min
Med bilväg
259 m2 + 3 m2
2600 m2
Visning 26 / 8 söndag
Kontakta mäklaren för att boka visning

Kommun

Nynäshamn

Byggnadstyp

3 plan samt källare

Byggår

1995

Antal rum

8, varav 6 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel.

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2+1 kopplade

Ventilation

Mekanisk

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Bergvärme samt kakelugn

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

5 391 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

16 570 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

8 500 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Renhållningsavgift

2 570 kr/år

Försäkringskostnader

14 830 kr/år

Total driftkostnad

49 170 kr/år

Kostnadskommentar

Övrigt innefattar bredband, fiber och larm.

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 900 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Brygga Med Förtöjningsanordning; Avtalsservitut El-Och Vattenledningar

Planbestämmelser

Detaljplan (1995-10-05)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till vår södra ytterskärgård och den lilla ön Trehörningen med broförbindelse. Ett stadsnära boende där tidlös arkitektur med moderna bekvämligheter möter det sjönära och avkopplande livet på landet. Här erbjuds det bästa av två världar med närhet till allt man behöver och ett lugn där vardag, helg och semester flyter ihop. Strandtomten på höjd har ett unikt och privat läge för området med underbar utsikt över sundets underhållande båttrafik och Bedaröns vackra skärgårdsbyggnation som möter på andra sidan. Den egna bryggan precis nedanför fastigheten öppnar för utflykter i båten med öppet hav runt knuten. En skärgårdspärla som lämpar sig likväl för lyxigt weekendboende som permanent med pendlingstid till Stockholm på ca 40 min.

Villan som byggdes 1995 är uppförd i tre plan med en planlösning som bör tilltala såväl ett par med krav på stora öppna sällskapsytor, och rum för övernattande gäster, som barnfamiljen med barn i olika åldrar. Redan i hallen möts man av den öppna atmosfär med ljus inredning som präglar huset. Köket har en härligt lantlig karaktär och pardörrar till altanen gör det mingelvänligt mellan inne och ute oavsett om man grillar på altanen eller kockar i köket. Kvänumköket håller gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor och är utrustat med kvalitetsvitvaror från Gaggenau. Här finns bl.a kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, ångugn, inbyggd espressobryggare, mikro och dubbla diskmaskiner. Resterande del av entréplan inrymmer ett stort sällskapsrum med kakelugn och ett intilliggande Tv-/sovrum. Direkt till vänster från entrén finns även ett arbets-/sovrum följt av en toalett och dusch. En trappa leder upp till övre plan som är inrett med tre sovrum, tvättrum och ett badrum med bubbelbad, dusch, bastu och wc. Det översta planets vindskaraktär fulländar huset med sina vinklar och vrår, takfönster och en möjlig uteplats på taket. Två sovrum och en myshörna/arbetsrum plus duschrum med wc.

I den uppvuxna trädgården finns gott om olika fruktträd och bärbuskar att plocka ifrån till frukostyoughurten och plana gräsytor är inbjudande för barnens lek och spring. Mot udden är det obebyggt och en egen klippa ramar in tomten mot den enda grannen med ett nybyggt, oinrett, gästhus på höjden.

Läget i ytterskärgården är oslagbart och från bryggan nedanför huset når man en mängd fina miljöer på bara några minuter. Baksidan på Bedarön, som ligger i vyn från fastigheten är mycket naturskön med både små undangömda badvikar med sandstrand mellan klipporna och långa partier med fina badklippor. På höstarna kan man åka ut på öarna och plocka svamp och lingon och lite längre ut, men ändå nära, finns Landsort, Nåttarö, Stora Björn och många andra vackra öar. Vi är ju i ytterskärgården så här är verkligen havet och horisonten nästan överallt, även från sydsidan av Trehörningen.

De fastboende i området uppskattar att de har detta naturparadis till stora delar för sig själva. Här är skärgården relativt oexploaterad jämfört med närmare Stockholm och båtturismen under semestern är ett trevligt inslag men så fort semestrarna är över har Nynäsborna alla sina smultronställen i stort sett för sig själva igen. Om man inte har egen båt tillgänglig men vill få ett intryck av allt detta rekommenderas en tur på ”Ringvägen”, sväng bara vänster när ni åker från Trehörningen och fortsätt (ca 6 km lång är turen och det är bara att fortsätta rakt fram, det är ju en ringväg så man kommer till slut tillbaka till Nynäs centrum).

Trehörningen är som sagt en ö, och det är ju alltid en speciell känsla att vara ö-bo. Det ger en viss gemenskap med andra boende och till viss del är Trehörningen en lite speciell och avskild del från resten av Nynäshamn. Här ligger också fina Nynäs Havsbad där man kan äta gott och boka deras utmärkta SPA med vedeldad bastu belägen på klipporna med jacuzzi utanför med horisontutsikt.

Många av de stora villorna på Trehörningen är byggda i början av 1900-talet, Nynäs havsbad byggdes i samband med Olympiaden i Stockholm 1912 då seglingarna var förlagda till Nynäshamn. Det kan också poängteras att Nynäshamn är en småstad och inte en förort till Stockholm. Detta kan väl bero på pendlingsavståndet och att det fram tills för bara ett par år sedan tog en bra stund att ta sig hit. Men med den nya motorvägen så kör man nu mera till Globen på ca 35 min. Oftast är denna motorväg rätt glest trafikerad så bilkörningen blir därefter, lugn. Visst förekommer köer men oftast inte förrän vid Skogskyrkogården alltså i stort sett framme vid Globen.

Nynäs Rökeri som ligger i hamnen strax nedanför den gula stationsbyggnaden rekommenderas varmt. De håller ett mycket bra sortiment av fisk, både rökt och färsk. Dessutom jättefin service och mysig butiksmiljö (familjeägt sen många år tillbaka) och här kan man också avnjuta fiskrätter i deras restaurangdel om man vill. Strax bredvid ligger ”Kroken” ännu en familjeägd restaurang i en mysig lokal värd ett besök, uppskattat även vintertid framför allt för att avnjuta deras julbord som är en tradition. Varmt välkomna!

Trädgårdsgatan 9 - Trehörningen
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram