Norrtälje - Söderöra | Sjönära
Lummig trädgård.

Lummig trädgård.

Uteplats

Uteplats

Liten altan

Liten altan

Allrum

Allrum

Allrum med stege upp till loftet

Allrum med stege upp till loftet

Sovrum

Sovrum

Kök

Kök

Badrum

Badrum

Väg ner till bryggan

Väg ner till bryggan

Brygga

Brygga

Brygga

Brygga

Båtplats

Båtplats

En av två båtar som ingår

En av två båtar som ingår

Välfylld redskapsbod

Välfylld redskapsbod

Ytterligare förråd

Ytterligare förråd

Förråd som kan göras om till gästhus

Förråd som kan göras om till gästhus

Lummig trädgård

Lummig trädgård

Hembyggd mast för bättre mottagning

Hembyggd mast för bättre mottagning

Vid ångbåtsbryggan

Vid ångbåtsbryggan

Planritning

Planritning

Planritning loft

Planritning loft

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Söderöra

1 500 000 kr

Norrtälje – Söderöra

Lugn och lummig oas om 2080 m2 på norra Söderöra. Båt- och bilplats på fastlandet ingår samt en mindre båt och all interiör samt välfyllda förråd.
Mäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
070-551 72 88
Långåsen 29 - Söderöra
2 min
Nås med båt
30 m2 + 7 m2
2080 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggår

1990

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, avlopp saknas.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

757 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

6 000 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

670 kr/år

Renhållningsavgift

1 636 kr/år

Försäkringskostnader

1 250 kr/år

Total driftkostnad

13 456 kr/år

Kostnadskommentar

3 900 kr avser bil- och båtplats på fastland, Blidö, Bromskär, som ingår i köpet.

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 75 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Oxhalsö GA:69, Norrtälje Oxhalsö GA:70, Norrtälje Söderöra GA:1, Norrtälje Söderöra GA:5, Norrtälje Söderöra GA:7

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1975-04-10)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Söderöra ligger öster om Blidö precis innan ytterskärgården tar vid. Här möts man av idyllen som Astrid Lindgren använde i sina berättelser om livet på Saltkråkan. Ön trafikeras av reguljära turer från Furusund och Östernäs året om och detta ger möjligheter till ett liv i skärgården under årets alla årstider. Man kan även välja att åka hela vägen från Strömkajen eller Vaxholm.

På norra delen av Söderöra ligger denna charmiga fastighet full av potential. Uppvuxen och lummig tomt om ca 2080 kvm som erbjuder bra skydd mot alla vindar. Vill man hellre gallra ut så får man en öppnare tomt med mer plats för utemöbler och lek.
En liten charmig stig tar dig ner till den gemensamma bryggan (8 delägare) för bad eller båtfärd. En mindre aluminiumbåt ingår i köpet samt både bil- och båtplats på Blidö, Bromskär.

Huset är ca 30 kvm med charmigt sovloft. Från uteplatsen under tak kommer du in i en liten hall med ingång till badrum med dusch och separett. Strax innanför finner man köket. Vidare in finner man stort allrum med stege upp till sovloftet. Ytterligare ett sovrum finns längst in. Kök och badrum är i behov av renovering.
Söderöra är detaljplanerat och planen tillåter byggrätt på 80 + 40 kvm.

Det finns gott om välfyllda förråd på tomten. Allt ifrån båtmotorer, vedklyg och högtryckstvätt till trädgårdsredskap finns och allt ingår i köpet. Rensar man ut en del kan ett av förråden göras om till gästrum för att få ytterligare sängplatser.

Det är en prunkande trädgård och för den odlingsintresserade finns många spännande exotiska växter och oändliga möjligheter. Idag växer amerikanska blåbär, äpplen, plommon, körsbär mm på tomten.

Med egen båt finns mycket att se och göra. Ytterskärgården hägrar österut och Svartlögafjärden utanför är perfekt för både bad och fiskeutflykter. Norröra ligger runt hörnet och är uppskattat bland både stora och små för en fika på Snickargården. Furusund ligger ett kort stycke norrut och här finns närmaste båtmack. Med bilen på Blidö kommer man snabbt till ICA som erbjuder allt man kan behöva för att fylla skafferiet, kylen och frysen.
Krogar finns det gott om i närområdet, bl.a. på Fejan, i Blidösund, på Lidö och Högmarsö, ingen mer än 20 minuter bort med en normalsnabb båt.

Varmt välkommen på visning!

Långåsen 29 - Söderöra
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram