Nynäshamn - Torö - Nabben | Sjönära
Planritning (ej skalenlig)

Planritning (ej skalenlig)

Nynäshamn – Torö – Nabben

11 500 000 kr

Nynäshamn – Torö – Nabben

Stor sjötomt med underbar strandlinje och generös brygga med bryggdäck i kvällssolsläge. Byggnation på höjd med fantastisk sjöutsikt.

Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Nabbenvägen 42 - Torö - Nabben
0 min
Med bilväg
95 m2
8120 m2

Kommun

Nynäshamn

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1969

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Falsat plåttak

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten från borrad brunn året runt, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el och eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 370 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

15 500 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 300 kr/år

Sotningsavgift

400 kr/år

Vägavg/snö

2 000 kr/år

Underhållskostnad

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

1 750 kr/år

Försäkringskostnader

3 536 kr/år

Total driftkostnad

26 486 kr/år

Kostnadskommentar

Uppvärmningskostnad ingår i kostnaden för hushållsel.

Pantbrev

Totalt 9 stycken med totalsumma: 180 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Nynäshamn Svärdsö GA:4

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till ett riktigt härligt sjöställe med den rätta skärgårdskänslan och ett underbart strandviste nere vid stranden. Från den lilla soldränkta udden har man långsträckt vy över glittrande vatten ner över Svärdsfjärden och här finns gedigen kistbrygga med segelbåtsdjup, ett stort härligt soldäck för utemöbler och solbäddar, flata hällar och en egen fyr som sätter sin extra karaktär. Dykdjup från bryggan med badstege är uppskattat efter bastubad i den vedeldade bastun som har ett vidbyggt förråd och en liten veranda. Strax nedanför ligger ytterligare en brygga som hör till fastigheten.

Huvudbyggnaden har ett härligt läge på höjd med underbar utsikt över strandlinjen och vattnet, skyddat för vind och insyn av bevarade träd längs tomtgränsen mot grannar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger sociala ytor att umgås på med stora glasade fönsterpartier mot sjösidan och en öppen spis som ger mysvärme under den kallare årstiden. Köksutrustningen utgörs av spishäll med ugn, kyl och frys, diskmaskin och mikrougn.

Två sovrum rymmer dubbelsäng och våningssäng tillsammans med övrig lättare möblering och hallen håller med förvaringsutrymme. Duschrummet har handfat med spegelskåp, wc, varmvattenberedare och duschhörna.

Nuvarande ägare har glasat in ett tidigare uterum om ca 27 kvm med skjutglaspartier som idag kan värmas upp och därför är medräknad i huset totala boarea om ca 95 kvm. Ett härligt utrymme med flödande ljus och utsikt, öppet ut mot terrassen som sträcker ut i flera väderstreck med möjlighet till både skugga och sol.

Gästhuset, ett härbre från 1700-talet i två våningar ger utrymme för övernattande gäster med ett intilliggande duschrum med sommarvatten. På fastigheten finns slutligen en ytterligare förrådsbyggnad i sämre skick men som positivt kan räknas som ett byggnadsvärde då det bör vara möjligt att ersätta den med ny byggnation.

Nabbenvägen 42 - Torö - Nabben
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram