Vaxholm - Ramsö | Sjönära
Välkomna till Paradisstigen 11

Välkomna till Paradisstigen 11

Underbart högt läge

Underbart högt läge

Högt läge i bästa vädersträck

Högt läge i bästa vädersträck

Ljuvlig syrenberså

Ljuvlig syrenberså

Sovrum i källaren

Sovrum i källaren

Sovrummet i källaren har fasta sängar

Sovrummet i källaren har fasta sängar

Fastighetskarta 1:208

Fastighetskarta 1:208

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vaxholm – Ramsö

2 500 000 kr

Vaxholm – Ramsö

Ljuvligt sommarnöje på ön Ramsö. Vidsträckt sjöutsikt, välskött charmigt hus med högt soligt sydvästläge och mysig trädgård med syrenberså och klippor. Ön nås enkelt året med Waxholmsbåt.
Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Paradisstigen 11 - Ramsö
5 min
Nås med båt
40 m2
1560 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Vaxholm

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggår

1927

Antal rum

3, varav 1 sovrum

Grund

Källare/krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Tegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Sjövatten, gemensamt, avlopp saknas.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 952 000 kr (fastställt avs år 2018)

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 440 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Ramsö GA:2 Avtalsservitut Väg(2 st)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Ramsö och detta ljuvliga och välskötta lilla sommarnöje. Njut av den magiskt vackra sjöutsikten, syrenbersån och den prydliga tomten med kala klippor och perenner. Enkelt men oerhört charmigt och prydligt hus med högt soligt sydvästläge. Ön nås året m med Waxholmsbåt.

Mellan Tynningö och Rindö ligger vackra Ramsö med sitt bilfria lugn. Waxholmsbolaget tar dig hit året om med utmärkta reguljärbåtsförbindelser. På bekvämt pendlingsavstånd ligger Vaxholm, med hela sitt blomstrande utbud av all service du kan tänka dig. Det tar 10 minuter från Ramsö brygga och ca 15 min från Ramsöbergs brygga att ta sig till Vaxholm.

Entrén genom grinden på tomtens norra sida leder via grusgången fram till syrenbersån och huset. Ingång till glasveranda med vacker sjöutsikt. Praktiskt arbetskök med äldre skåp. Dricksvatten hämtas från gemensam brunn. Sjövatten finns från gemensam pumpanläggning.

Ljust och rymligt allrum med vackert burspråk och sjöutsikt genom spröjsade fönster. Sovrummet är nyligen renoverat med fasta sängar och nås från utsidan där även ingången till källaren med förråd och TC.

Ramsö är en levande ö med ett antal permanentboende. Livfull och härlig sommartid då ön befolkas av alla sommargästerna. Tyst och lugnt vintertid men inte ensamt. Närheten till fastlandet och de goda förbindelserna via Waxholmsbolaget gör att många vistas här året om. Waxholmsbolaget gör flera turer per dag året om till Ramsö från Vaxholm.

Ön har blandad bebyggelse; vackra stora grosshandlarvillor samt anspråkslösare sommarstugebebyggelse. Här finns öppna fält och fina promenadstråk. På ön finns ca 225 fastigheter. Det finns flera fina stränder och bryggor på ön där man kan njuta av ett dopp och man kan enkelt ta sig runt med fyrhjuling eller flakmoppe. Ön har en mängd aktiviteter såsom bryggfester, valborg och, som det anstår en riktig skärgårdsö, en riktigt bra midsommarfest.

Paradisstigen 11 - Ramsö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram