Haninge - Muskö - Ersholmen | Sjönära
Hus i två plan med källare

Hus i två plan med källare

Torpet med huvudbyggnad bakom

Torpet med huvudbyggnad bakom

Delat sjöviste

Delat sjöviste

Morgondopp

Morgondopp

Torpet

Torpet

Torpet

Torpet

Härlig sjökontakt

Härlig sjökontakt

Gott om plats både inne och ute

Gott om plats både inne och ute

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Från terrassen

Från terrassen

Matsal

Matsal

Sovrum

Sovrum

Bevarat kök i original

Bevarat kök i original

Sovrum 1 på övervåningen

Sovrum 1 på övervåningen

Mellanrum på övervåningen

Mellanrum på övervåningen

Sovrum 1 på övervåningen

Sovrum 1 på övervåningen

Källare med bad och tvätt

Källare med bad och tvätt

Stora ytor i källaren

Stora ytor i källaren

Körsbärsblom

Körsbärsblom

Torpet

Torpet

Glasveranda i torpet

Glasveranda i torpet

Torpet

Torpet

Torpet

Torpet

Vind på torpet

Vind på torpet

Delat sjöviste

Delat sjöviste

Uteplats i trevligt solläge

Uteplats i trevligt solläge

Härliga vyer

Härliga vyer

Delat sjöviste

Delat sjöviste

Delat sjöviste

Delat sjöviste

Sanstrandsbad i området

Sanstrandsbad i området

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Haninge – Muskö – Ersholmen

4 750 000 kr

Haninge – Muskö – Ersholmen

Idylliskt skärgårdsläge, gammalt fiskehemman med genuint torp och åretrunthus på underbar strandtomt intill sjöviste med delad sjöbod och egen brygga.

Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Fiskarstigen 3 - Muskö - Ersholmen
1 Min
Med bilväg
116 m2 + 138 m2
3626 m2
Visning 1 / 7 söndag 13:00 - 14:00
Välkomna på visning!

Kommun

Haninge

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggår

1946

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Källare

Bjälklag

Cementhålsten och trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel.

Takbeklädnad

Betongpannor och takplåt

Fönster

Kopplade 2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 293 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

7 500 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

2 741 kr/år

Sotningsavgift

400 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

400 kr/år

Vägavg/snö

700 kr/år

Renhållningsavgift

698 kr/år

Försäkringskostnader

4 369 kr/år

Total driftkostnad

16 808 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsel ingår uppvärmning.

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 100 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Haninge Ersholmen GA:2 Officialservitut Skötplats; Officialservitut Väg Båtplats; Officialservitut Väg,båtplats

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Varmt välkomna till Ersholmen och detta idylliska sjöläge på Fiskarstigen, långt ut i skärgården på ö med bilväg fram till fastigheten. Här ute gassar solen oftast för fullt även de dagar som molnen ligger och trycker in mot fastlandet. Området bjuder på underbar skärgårdsmiljö med sjölivet i fokus med möjlighet till morgondopp från bryggan, fiske i erkänt bra fiskevatten och utflykter till lättillgängliga öar i lugna skyddade vatten även för den som inte är så båtvan. Via Muskökanalen når man enkelt Muskö sjökrog och längre ut ligger de populära öarna Nåttarö, Rånö, Utö och Ålö som utflyktsmål i skärgårdens yttersta havsband.

Strandtomten om 3 626 kvm har ett riktigt trevligt solläge och stora plana gräsytor med fruktträd, bärbuskar och planteringar som ger gott om plats för trädgårdsmöblering. Här kan man söka skön svalka under de vackra körsbärsträden när man vill pausa från solen en stund. Sjökontakten och stora öppna ytor tillsammans med tomtens gränslösa övergång till naturtomt ger rymd och frihet, ett paradis för de yngres stoj och spring. En kort stig leder ner till sjövistet med den egna bryggan och sjöboden som delas med närmsta grannen.

Huvudbyggnaden från 1946 har under de senaste åren renoverats. Alla tunga renoveringar är gjorda och huset håller idag ett bra skick med bevarad 40-tals inredning, här finns charmen bevarad med möjlighet att sätta sin egen prägel med enkla medel för den som vill.

Alla fönster är ommålade 2016-2017, ny värmepump installerades 2015 och samtidigt installerades elemen på övervåningen och husets avloppsrör och brunnar. 2015 dränerades huset även om och nytt BDT-avlopp anlades. 2013 lades taket om och 2008 byttes el ut med nya elskåp. Skorstenen murades om för ca 15 år sedan.

Huset har permanentstandard och boarean om 116 kvm + 76 kvm biarea fördelas över tre plan. I källaren finns även ett garage om 19 kvm.
Entréplanet inrymmer hall med toalett till höger och sovrum till vänster. Rakt fram når man vardagsrum med matsal i fil och genom rundgång når man köket från både matsalen och hallen. Vardagsrummet har utgång till den stora altanen i soligt sydläge och i hallen finns en vedkamin. Entréplanet har genomgående härliga trägolv och den bevarade köksinredningen i original sätter den rätta ”på landet” känslan.
Övervåningen har två mysiga sovrum och ett mellanrum med gott om förvaringsutrymme och tvättrum. I källaren finns ett bad- och tvättrum med klinkergolv, matkällare, snickarrum, teknikrum, garage och gott om outnyttjade ytor med möjligheter.

Det genuina och charmiga torpet som en gång i tiden var bostad för torparen, som där drev lantbruket och fisket på Ersholmen under Arbottna gods.

Säljaren berättar:
Vi säljer nu vårt älskade lantställe som varit i släktens ägo sedan 1972. Här har vi tillbringat många helger och sommarveckor med barn och barnbarn. De båda husen rymmer ett i det närmaste oändligt antal sängplatser, så plats har det aldrig varit brist på. De första åren tillbringade vår familj en hel del tid i torpet. Det är halvöns ursprungliga fiskartorp, fullt av gammal charm. Dagen inleds på bästa sätt med frukost i solen på trappan till torpet, och det finns inget mysigare än att äta middag i torpets glasveranda.
Det har alltid gått att sysselsätta sig här ute. Vi själva har alltid fiskat mycket – ryckt strömming i juni och lagt nät andra perioder. Näten har vi hängt till tork på den gamla sjöbodens vägg när vi lagt till med båten. Barn och barnbarn har tagit båten ut till kobbarna för att bada, solat nere på bryggan eller tagit med de allra minsta till den långgrunda badviken som bara ligger ett par hundra meter från huset.
När vi haft besök har vi tagit båten till Älvsnabbsmonumentet och klättrat upp genom ravinen för att från toppen av berget njuta av en kaffekorg och den fantastiska utsikten över Mysingen. Ofta har vi också promenerat till hembygdsföreningens friluftsmuseum, Grytholmen, för att lyssna på någon konsert, fika eller bara titta på den vackra omgivningen.
Den stora tomten inbjuder till lek, och på gräsmattan har det spelats olika bollsporter, kubb och krocket. Vi har också alltid tyckt om att ta vara på det som tomten och naturen gett oss. Varje år får vi vinbär och körsbär i massor, rabarber och pepparrot och härliga pioner. Hallon finns det också på tomten och man behöver inte gå långt för att finna svamp och blåbär i mängder. Och visst kittlar det alltid lite när vi ser havsörn eller älg på nära håll!

Från Stockholm går bilfärden snabbt och enkelt via väg 73 mot Nynäshamn och med bil är restiden till Muskö under timmen och vill man att åka kommunalt så går även det bra. Vid Mickrums brygga finns Muskö sjökrog med sjömack och vidare förbi Mickrum ligger Lanthandeln Sandells livs som har det mesta man behöver. Vill man ha lite mer att välja på rekommenderas en utflykt till Nynäshamn där det finns fullt utbud av affärer, systembolag, caféer och restauranger.

Fiskarstigen 3 - Muskö - Ersholmen
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram