Norrtälje - Yxlan - Vagnsunda | Sjönära
Från sjön

Från sjön

Altan

Altan

Bryggan

Bryggan

Entré

Entré

Spången

Spången

Från sjön

Från sjön

Bryggan

Bryggan

Kanalen

Kanalen

Bryggan

Bryggan

Utsikt

Utsikt

Altanen

Altanen

Kök

Kök

Kök

Kök

Utgång altan

Utgång altan

Matplats och vardagsrum

Matplats och vardagsrum

Matplats och kök

Matplats och kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Tomt

Tomt

Hall

Hall

Undercentral och förråd

Undercentral och förråd

Stall

Stall

Stall

Stall

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Norrtälje – Yxlan – Vagnsunda

7 500 000 kr

Norrtälje – Yxlan – Vagnsunda

Sjöställe i vackra Vagnsunda. Modernt hus, egen brygga och stall. Stor tomt och fin trädgård.
Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Vagnsunda Öväg 38 - Yxlan - Vagnsunda
0 min
Med bilväg
138 m2
16631 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggår

1999

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Vedpanna och el.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 373 000 kr (fastställt avs år 2016)

Pantbrev

Totalt 10 stycken med totalsumma: 2 944 500 kr

Servitut

Avtalsservitut Starkströmsledning Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Vagnsunda FS:36, Norrtälje Vagnsunda GA:1, Norrtälje Vagnsunda GA:2, Norrtälje Vagnsunda S:43, Norrtälje Vagnsunda S:6, Norrtälje Vagnsunda S:7, Norrtälje Vagnsunda S:8 Avtalsservitut Starkströmsledning Mm; Officialservitut Båtplats; Officialservitut Väg(6 st) Officialservitut Väg(2 st)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längs vackra vägar mot södra Yxlan når du Vagnsunda, lugn skärgårdsmiljö med ytterskärgården som granne. Vagnsunda, ut mot Husaröleden och Svartlögafjärden och på insidan Furusundsleden, ger naturälskaren oändliga möjligheter under årets alla delar. På sommaren kan man ta den egna båten ut i skärgården, ner genom Husaröleden eller upp genom Blidösund, för att väl hemma lägga till båten vid den egna bryggan.

I kringliggande skärgård finns många sjökrogar, affärer och caféer att välja på inom en halvtimmes båtresa. På vintern, då isarna lägger sig, kan skridskor ta dig långt ut i havsbandet. Under vår och höst finns många ostörda stränder att upptäcka.

Yxlan är en levande ö fylld med historia och ett centralt läge i Stockholm skärgård.

Buss trafikerar Vagnsundavägen med turer till Norrtälje och vidare till Stockholm. Sommartid finns det flera bryggor på ön som trafikeras av Waxholmsbolaget. I Köpmanholm finns kiosk och närlivs och på Blidö ligger ICA med ett rikt sortiment som är öppen året om.

Huset ligger högsta punkten på tomten och har infart fram till huset, bilen parkeras alldeles utanför. Huset är byggt år 2000 och erbjuder alla moderniteter och en trivsam planlösning. Ytan uppgår till 140 m² boarea och därtill en stor altan mot vattnet. Via hallen kommer man in i husets mitt och till höger ligger det stora köket med matplats och utgång till altanen. Här väljer man plats för måltider efter väder, antingen inne eller ute. Huset är väldisponerat med tre bra sovrum, varav ett lite större med toalett intill. Husets vardagsrum är väl tilltaget i vinkel och med vackra fönster mot sjön. Här är det öppet upp i nock vilket ger skön rymd åt rummet. Intill hallen ligger husets badrum där det även finns tvättfaciliteter.

Gästhuset om 10 m² ligger alldeles bredvid det stora huset och i detta finns bra sovplatser i platsbyggd våningssäng.

Den vackra tomten ner mot sjön är en fin trädgårdtomt med stora gräsytor. Via gångbro över kanalen kommer man ut på den lilla ön där den egna bryggan ligger. Bryggan är rejäl och byggdes 2014.

Stallet ligger på tomtens södra sida och här man haft hästar från tid till annan. Stallet är byggt 2008 och erbjuder två boxplatser och sadelkammare. Den verksamheten kan återupptas eller om man vill använda denna byggnad till annan verksamhet. Den stora tomten medger möjlighet till hagmark.

Området är lugnt och i viken som ger bra skydd mot vind och vågor ligger båtarna säkert. Man kan även ta båten och snabbt komma till otaliga badkobbar i närheten. Med egen båt finns väldigt mycket att se och göra. På Högmarsö, ett stycke norrut, finns både krog och sommaraffär och i Furusund finns värdshuset. På behagligt avstånd med båten ligger även Finnhamn. Gillar man natur ligger Ängsö nationalpark ett kort stycke västerut och lite söderut ligger Siaröfortet med café och servering.
Varmt välkomna till ett komplett skärgårdsboende att njuta av hela året!

Vagnsunda Öväg 38 - Yxlan - Vagnsunda
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram