Östhammar - Gräsö - Rosten | Sjönära
Stora huset

Stora huset

Mot sjön

Mot sjön

Brygga

Brygga

Spång till badplatsen

Spång till badplatsen

Badplats

Badplats

Altan

Altan

Hall

Hall

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Matplats

Matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Vardagsrum/TV-rum

Vardagsrum/TV-rum

Dusch

Dusch

Toalett

Toalett

Sovrum

Sovrum

Carport och gästhus

Carport och gästhus

Gästhus

Gästhus

Toalett i gästhus

Toalett i gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus 2

Gästhus 2

Gästhus

Gästhus

Förråd

Förråd

Förråd och jordkällare

Förråd och jordkällare

Växthus

Växthus

Lekstuga

Lekstuga

Stora huset från sjön

Stora huset från sjön

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Östhammar – Gräsö – Rosten

4 750 000 kr

Östhammar – Gräsö – Rosten

Vackert nära vattnet ligger huvudbyggnaden och stranden utgörs av fina berghällar. Två gästhus, förråd samt vedbod och verkstad. Brygga via servitut.
Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Rosten 132 - Gräsö - Rosten
0 min
Med bilväg
124 m2 + 40 m2
9639 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Östhammar

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1962

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster och isolerglas

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp. Trekammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning

Kombipanna el och ved och delvis vattenburet värmesystem.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 587 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

20 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 000 kr/år

Sotningsavgift

1 000 kr/år

Vägavg/snö

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

1 500 kr/år

Försäkringskostnader

6 500 kr/år

Total driftkostnad

34 000 kr/år

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 345 000 kr

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Skärgårdsön Gräsö når man via färja från pittoreska Öregrund, en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Öregrund ”staden vid havet” var i början av 1900-talet en omtyckt kurort och idag finner man flera krogar, små butiker, kaféer och konstutställningar som ramar in den mysiga hamnen.

Gräsö är känd som en semesterö med många smultronställen och ett kulturlandskap som sedan vikingatiden formats av skärgårdsbefolkningen. Ett småbrutet landskap med ängar, betesmarker insprängda mellan berghällar, hölador och gärdesgårdar. Utanför Gräsö ligger den vidsträckta skärgården med hundratals öar, kobbar och skär som en sista utpost mot Ålands hav.
Vägen ut till fastigheten går genom det vackra landskapet och när vi närmar oss fastigheten och Rosten öppnar det upp sig och man skönjer det klara vackra vattnet som omger Gräsö.

Fastigheten ligger vackert placerad nära vattnet och stranden som utgörs av fina berghällar och låg tall. Väl på tomten möts vi först av det trevliga gästhuset och carporten. En liten bit upp på tomten ligger huvudbyggnaden på den högsta punkten. Stora huset ligger med sin långsida mot sjön för att verkligen maximera kontakten med vattnet. Huset har en stor terrass mot sjön och det är nog här man tillbringar den mesta tiden under sommaren. Huset är byggt i början av 60-talet men om och tillbyggt under 90-talet. På tomten finns två bra gästhus och flera praktiska förråd för förvaring av alla sjöprylar samt vedbod och verkstad. Nedanför fastigheten ligger bryggan där man säkert förtöjer båten eller bara kopplar av. Rätten till brygga är reglerat i ett servitut. Intill bryggan finns en spång som leder ut till härliga badklippor och klara vatten.

Stora huset ligger vackert placerat bland tallarna på den stora tomten. Entrén är centralt placerad med en gästtoalett intill och bredvid ligger husets kök med med en mindre matplats och ett större matrum strax utanför. Matrum och vardagsrum hänger ihop i en trevlig vinkel och härifrån har man utgång till den rymliga altanen. Vardagsrummet har stora fönster mot sjön och en härlig eldstad som ger skön värme när det blir lite svalare. De sociala ytorna är stora och mot sjön finns ytterligare ett vardagsrum eller TV-rum om man så vill och även här finns en öppen spis. Fastigheten har två sovrum, ett mot gården och ett mot sjön. Totalt sett finns det dock plats för många tack vare gästhusen. Huset har ett väl tilltaget duschrum och toalett med bastu bastu. Huset är på ca 125 m² fördelat på 4 rok.

På den stora tomten som är på hela 9 639 m² finns bra förvaringsbod, växthus och en jordkällare. Här finns även en liten lekstuga för de minsta.
Den stora fastigheten har ett avskilt läge med strandtomt ner mot hällarna vid vattnet.

På Gräsö finns en ICA butik, en familjecamping med restaurang och minigolf. På ön finns också hantverks-bodar, kuriosa och en handelsträdgård. Övrig service hittar man i Öregrund.

På huvudön bor det idag ca 800 personer permanent. När alla sommargäster kommer till ön under sommarhalvåret mångdubblas dock befolkningen. På Gräsön finns det en affär som är öppen året runt, vandrarhem, camping, och ett stort antal småföretagare inom jordbruks- och hantverksnäringen.

Välkommen till Gräsö!

Rosten 132 - Gräsö - Rosten
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram