Norrtälje - Koholma | Sjönära
Utsikt mot havet

Utsikt mot havet

Skyddat men utsikt

Skyddat men utsikt

Huset

Huset

Sommarbild

Sommarbild

Sommarbild mot havet

Sommarbild mot havet

Flygbild från vattnet

Flygbild från vattnet

Utsikt mot sydost

Utsikt mot sydost

Stilla kväll

Stilla kväll

Mot vattnet i sommartid

Mot vattnet i sommartid

Flygbild över fastigheten

Flygbild över fastigheten

Rejäl brygga

Rejäl brygga

Brygga anno 2010

Brygga anno 2010

Detalj

Detalj

Från bryggan mot huset

Från bryggan mot huset

Magisk utsikt

Magisk utsikt

Altan mot söder

Altan mot söder

Rosor i blom

Rosor i blom

Huset

Huset

Entré och altan

Entré och altan

Allrum mot vattnet

Allrum mot vattnet

Matplats

Matplats

Köket

Köket

Allrum och köket

Allrum och köket

Arbetsdel

Arbetsdel

Gång mot kök och allrum

Gång mot kök och allrum

Detalj

Detalj

Hallen

Hallen

Sovrum med sjöutsikt

Sovrum med sjöutsikt

Sovrum

Sovrum

Dusch och toalett

Dusch och toalett

Planlösning

Planlösning

Förråd/snickarbod

Förråd/snickarbod

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Från bryggan

Från bryggan

Från vattnet

Från vattnet

Utsikt från brygga och strand

Utsikt från brygga och strand

Norrtälje – Koholma

6 750 000 kr

Norrtälje – Koholma

Fin sjötomt på vår ostligaste kust med utsikt mot stora vatten från skyddad vik. Ljust och renoverat hus på barnvänlig tomt och egen brygga.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Koholma Byväg 43 - Koholma
0 min
Med bilväg
73 m2
2112 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1963

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster isoler

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Sommarvatten via servitut, enskilt avlopp, BDT.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 956 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 40 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Koholma GA:9, Norrtälje Koholma S:14 Officialservitut Avlopp; Officialservitut El-Och Teleledning; Officialservitut Vattenledning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fastigheten är belägen på Rådmansös östra kust med havet som granne. Från tomten som ligger skyddat i en charmig vik ser man ut mot den karga ytterskärgården i sydost som lockar för en utflykt med båten som man har tryggt på den egna bryggan. Med fastigheten följer även en tredjedel i en samfällighet intill som även den har en brygga. På denna finns även en sjöbod Från huset har man en fantastisk vy över den lätt sluttande gräsmattan ner mot strand och brygga och viken nedanför. Här njuter man av ett härligt och bekvämt skärgårdsliv med bilväg fram till huset. Husets läge med naturliga uteplatser för solens alla timmar och en lättskött trädgård som sluttar svagt mot bryggan och vattnet gör detta skärgårdsställe till en riktig pärla.

Havsluften och den direkta närheten till strandlivet och bryggan skapar en fin känsla allt i skyddad vik och intill en liten sandstrand för småbarnen.

Bryggan är byggdes 2009 och är i ett utmärkt skick och det är motorbåtsdjup. Härifrån gör man utflykter till skärgården intill med öar som Arholma, Tjockö, och Lidö. Den sistnämnda med utsökt krogar. En dagspaddling med kajaken ut i Söderarms skärgård är en svårslagen upplevelse, om vädret tillåter.
Huset är genomgående renoverat under senare år och har stora glaspartier mot vattnet och altaner i flera väderstreck. Tidigare var det två separata hus som numera har byggts ihop till dagens utseende och form. I allrummet finns plats för både samvaro och måltider och under vår och höst värmer braskaminen skönt. Matrum och vardagsrummet ligger öppet mot köket och från denna leder en hall till husets två sovrum. Det större av dessa har ett stort fönster mot vattnet och här ifrån har man full kolla mot havet. Mellan dessa finns ett duschrum med förbränningstoalett.

På tomten finns även ett stort förråd med praktisk förvaring för trädgårdsmöbler och redskap. I den vackra trädgården finns olika fruktträd och underbara gräsytor för lek och spel. Stora möjligheter för den odlingsintresserade att vidareförädla.

Det här är ett skärgårdsställe där man gärna stannar länge. Tillgängligheten med bil gör allt så mycket enklare, det är endast en timme från Stockholm. Koholma är en pärla i Roslagen. Man kommer inte längre ut med bil i skärgården. Dagspromenaderna går gärna till Räfsnäs hamn med café och kiosk. I Gräddö finns välsorterad livsmedelsaffär med systemombud, dit cyklar man. Norrtälje når man med båten inom en halvtimma och med bilen på 20 minuter. På sommaren kan man ta en dagstur till Ålande med Viking Line från Kapellskär om man vill fylla förråden. Stora delar av Rådmansö planeras med kommunalt vatten och avlopp och Koholma kommer anslutas även om det just nu är osäkert med tidplanen.

Välkomna på visning!

Koholma Byväg 43 - Koholma
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram