Värmdö - Djurö - Vindö | Sjönära

Värmdö – Djurö – Vindö

4 500 000 kr

Värmdö – Djurö – Vindö

Underbart söderläge i Abborrkroken med fin sjöutsikt från högt och soligt läge. Fritidshus med rymd och unik design på kort gångavstånd till bad och möjlig båtplats.

Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Överby Korsväg 8 - Djurö - Vindö
2 min
Med bilväg
71 m2
1735 m2

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1971

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrynd

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

SikaPlan Högpolymerfolie

Fönster

2 och 3 glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Djupborrad brunn, sluten tank 6 m² för WC. BDT-avlopp.

Uppvärmning

Direkt el (eluppvärmda radiatorer), Braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 254 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

11 400 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

2 000 kr/år

Sotningsavgift

200 kr/år

Vägavg/snö

500 kr/år

Renhållningsavgift

1 500 kr/år

Försäkringskostnader

2 500 kr/år

Total driftkostnad

19 100 kr/år

Pantbrev

Totalt 7 stycken med totalsumma: 3 140 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Överby GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Abborrkroken på populära och tillgängliga Djurö/Vindö. Området ligger vid Vindö ström och vi befinner oss långt ut i skärgården.

Hit kommer man med egen bil och resan från Stockholm tar cirka en timme. Bra bussförbindelse finns. På två minuters gångavstånd ligger Abborrkrokens sommaröppna livs och krog.

Fastigheten ligger i rakt söderläge och högt upp på tomten ligger huvudbyggnaden på 71 m² och blickar ut över Vindö ström. Huset, med upp till 8 sängplatser, är smakfullt renoverat till dagens fina skick och inrymmer stora sällskapsytor och braskamin. Genomgående ljust och fräscht med vitmålad träpanel i hela husets innertak. Genom 3 glasdörrar erbjuder de flesta av rummen direktkontakt med den drygt 50 kvm stora altanen (varav ca 20 kvm under verandatak med infravärme), som omger huset mot sjösidan. På altanen i rakt söderläge finns det gott om plats för solstolar och utemöbler och utsikten är ljuvlig. Här njuter man på sin egna soldränkta hylla från morgon till kväll.

Köket med kyl/frys, spis och ugn disponeras tillsammans med ordinarie matplats för 8 personer i en öppen planlösning med sällskapsrummet. Ljusinsläppet och utsikten är slående tack vare de nya fönsterpartierna som sattes in år 2015 av nuvarande ägare. Vidare finns 3 sovrum samt en möjlighet för ett fjärde (se planritning). Master bedroom har sjöutsikt samt utgång till altanen. I anslutning till Master bedroom finns ett rum med bästa utsikt och möjlighet till barnkammare eller arbetsrum. Ytterligare två sovrum med två bäddar i varje. Badrummet renoverades år 2010 med golvvärme, tvättmaskin, handfat, vattentoalett och dusch. Vintervatten.

Det finns ett gästhus om ca 8 m² med plats för vänner på besök, som ligger sydväst om huvudbyggnaden. Vid parkeringen finns ett förråd med plats för cyklar, verktyg och maskiner.

Från fastigheten leder en väg ner till den gemytliga Abborrkrogen med dess lanthandel; här finns även hamnen där man kan ansöka om båtplats.

Abborrkroken är ett gediget skärgårdsområde som erbjuder restaurang, lanthandel, båtplats, badbryggor, sandstrand, fotbollsplan, tennis, seglarskola, joggingspår, tillgång till vedeldad bastu vid medlemskap i bastuförening samt populärt midsommarfirande.

Njut av morgon- och kvälls doppet och den sjönära livsstilen när den är som bäst. Här lever man ett aktivt skärgårdsliv med sol, bad, fiske, båtlekar eller vad fantasin medger. Utflyktsmål finns att besöka. Kanske Gällnö, Grinda, Sandhamn, Möja eller Svartsö.

Förverkliga din skärgårdsdröm där det kanske är som bäst. Välkommen till Djurö/Vindö!

Överby Korsväg 8 - Djurö - Vindö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram