Vaxholm - Edholma | Sjönära
Båtplats för båt upp till 6 m

Båtplats för båt upp till 6 m

Brygga delas med 2 grannar

Brygga delas med 2 grannar

Sovrum med öppet till nock i tak och plats för dubbelsäng

Sovrum med öppet till nock i tak och plats för dubbelsäng

Flyttbar köksö

Flyttbar köksö

Kommunalt vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Altan runt tre sidor av huset

Altan runt tre sidor av huset

Tvättstuga och förråd

Tvättstuga och förråd

Tvättstuga med gott om förvaring

Tvättstuga med gott om förvaring

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vaxholm – Edholma

3 375 000 kr

Vaxholm – Edholma

Plan och solig tomt i söder med öppet fint ängsläge och sjöutsikt ner mot bryggan som delas med två andra. Nytt fint hus från 2011 som lätt kan byggas ut, generös detaljplan. Kommunalt VA. Bra kommunikationer med Waxholmsbåt, 5 min till Vaxholm med all service. Båtplats/bilplats på fastland kan övertas.

Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Kvarnstigen 1 - Edholma
1 min
Nås med båt
40 m2
2325 m2

Kommun

Vaxholm

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

2011

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Luftvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 097 000 kr (fastställt avs år 2015)

Servitut

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Edholma GA:2 Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1939-04-21)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Endast ett par minuters båtresa över fjärden från Vaxholm finns detta fina hus byggt 2011 med öppen solig tomt och vacker utsikt över fjärden och bryggan som delas med två grannar. Från bryggan tar det knappa minuten upp till huset.

På ön finns inga bilar – här råder lugnet och man kan promenera över hela ön. Promenadstigen går alldeles utanför fastighetens södra gräns. På andra sidan finns en liten fotbollsplan. Stigen leder till ångbåtsbryggan som nås på 15 minuters promenad. Härifrån trafikerar Waxholmsbolaget ön året om med täta turer till Stockholm och Vaxholm. Tillgängligheten är mycket stor med möjlighet att ta över båtplats och p-plats på fastlandet knappt 5 minuter från fastigheten vid Blynäsvikens båtklubb. Endast 40 min från bryggan till Stockholm city. Många Edholmabor pendlar till jobbet vår sommar och höst. Några bor till och med permanent och man har kommunalt vatten och avlopp. Huset kan nyttjas året om.

Litet men praktiskt hus där allt är nytt och fräscht. Altan på tre sidor och skjutdörrar i glas som kan öppnas som gör att inne känns som ute och tvärt om.
Entré till hall med hängare. Till höger helkaklat duschrum med wc och duschplats samt tvättställ.
Efter duschrumet finns förråd där även elcentral och vv-beredare är placerade.
Till vänster sovrummet som har öppet till nock i tak och plats för dubbelsäng. Sällskapsrum flödande av ljus med utgång till altanen både i söder och väster. Köket är snyggt integrerat i rummet och det finns en flyttbar köksö samt en värmande braskamin.
För den som vill bygga större finns en färdig ritning man kan använda sig av vid bygglovsansökan, se pdf.
2 325 m² solig, plan barnvänlig stor tomt med gräsmatta och vackra fruktträd. I bakkant blommar slånbären överdådigt.
Bakom huset finns förråd samt tvättstuga med anslutning för tvättmaskin samt gott om förvaring i garderober.

Edholma har generös byggrätt, enligt detaljplan får man uppföra huvudbyggnad 1 plan 140 m² byggarea eller 2 plan 180 m² (2×90) samt uthus med gästrum.

På ön finns en hel gemensamma aktiviteter så som Midsommarfirandet dagen efter midsommarafton vid Kvarnen, fotbollsmatch mellan östra och västra Edholma vid fotbollsplanen, 2 veckors simskola i Juli för alla barn på ön i badviken, det är en gemensam strand på södra sidan.
Endast 5 minuter bort med båt har man man Vaxholm med rikt utbud av affärer, restauranger och utflyktsmål. Strax utanför finns en hel skärgård att upptäcka.

Inventarier ingår och även båt med liten snurra kan ingå.

Välkomna!

Kvarnstigen 1 - Edholma
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram