Danderyd - Tranholmen | Sjönära
Egen sandstrand

Egen sandstrand

Vedeldad bastu nere vid bryggan

Vedeldad bastu nere vid bryggan

Bastu med utsikt

Bastu med utsikt

Gästhus

Gästhus

Skjutdörrar

Skjutdörrar

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Danderyd – Tranholmen

9 850 000 kr

Danderyd – Tranholmen

Fin sluttande sjötomt med långsträckt utsikt på bilfria Tranholmen, en idyll bara 20 min från Östermalms torg. Bra brygga med soldäck och intilliggande sandstrand och vedeldad bastu samt gästhus. Båtplats och bilplats i Stocksund. Reguljär Waxholmsbåt till T-bana vid Ropsten, samt till Djursholm och Lidingö. Möjlighet att bygga ut.

Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Måsstigen 158 - Tranholmen
0 min
Nås med båt
74 m2 + 70 m2
1425 m2

Kommun

Danderyd

Byggnadstyp

1 plan med källare i souterräng + loft

Byggår

2000

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Betongplatta

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Tegel

Fönster

3-glasfönster (2010)/2-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Luft/vatten-värmepump med vattenburen golvvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

6 156 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 11 stycken med totalsumma: 2 300 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Danderyd Tranholmen GA:1rnrnAvtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Detaljplan (2006-06-21)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Tranholmen, en bilfri idyll med innerstaden runt hörnet.
Här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmersfritt fritidsboende eller ett lantligt åretruntboende med livskvalitét utöver det vanliga. Ön ligger mitt emellan Stocksund och Lidingö, 20 minuter från Östermalms torg. 10 minuter med reguljärbåt till Ropstens tunnelbana.

Huset med sina härliga sällskapsytor är idag optimerat för ett par eller en liten familj. För den som behöver mer plats finns möjlighet att bygga till i båda planen, både enligt detaljplan och Attefallsregler.

Huset ligger högt på tomten. Få träd som skymmer solens strålar och vid midsommar kan man njuta av att se solen gå ner över vattnet i nordväst.
Runt hela tomten finns staket.

På ö-vis finns entré finns både från sjösidan och från baksidan – på sommaren kommer man från sjösidan med båten till egna bryggan och på vintern via bron promenerande eller cyklande.
Bra hall med klädhängare och plats för byrå. Gästwc. Till höger trappan som leder till loftet och ner till soutterängplanet.
Köket är socialt med rymlig matplats samt barhäng och öppen planlösning till sällskapsrummet med öppen spis och öppet till nock i tak. Man har sjöutsikt från alla rum. I köket finns kyl, diskmaskin, spishäll med induktion, grill och gas. Frys samt fullstor vinkyl finns i souterrängplan snyggt dolt bakom spegeldörrar i hall/allrum.
Från sällskapsrummet finns två utgångar till balkong/altan som löper runt nästan hela huset.

På loftet finns plats för dubbelsäng. Vill man dela av loftet så går det att enkelt bygga ett litet extra sovrum. Möjlighet enligt detaljplanen finns också att bygga takkupor för att öka utrymmet och takhöjden.

Soutterängplanet har allrum/hall med gott om förvaring, extra kyl/frys och vinkyl, hall med hängare samt utgång till sjösidan. Stora sovrummet ligger längst in och har öppen spis och fin sjöutsikt. En liten sovalkov för enkelsäng finns intill det stora sovrummet, även här har man sjöutsikt.
Duschrummet är helkaklat med dusch, wc, tvättställ och tvättmaskin. Helglasad dörr ut mot tomten.

Vandrar man trappan ner för den 1425 kvm stora tomten kommer man till gästhuset med tillhörande altan. Huset har glasdörrar som öppnar upp hela gaveln och härifrån har man härlig långsträckt utsikt.
Från den vedeldade bastun är det nära till ett dopp från bryggan eller den egna sandstranden. Intill sandstranden finns en enkel sjöbod för båtsaker och trädgårdsprylar.

Så härligt att kunna ta båten till jobbet! Vill man inte åka egen båt trafikeras ön av reguljärbåten mellan mitten av april till början av januari. Båten går till Ropsten nära T-banan samt till Ekudden i Djursholm och Sticklinge på Lidingö. Den som är mantalsskriven på ön kan erhålla Ö-kort. För 525:- per år åker man fritt på Waxholmsbolagets alla båtar – i hela Stockholms skärgård. Under vår och höst gäller även SL-kort på båten.

På fastland finns båtplatser för Tranholmsbor att hyra i Stocksund. Gott om parkeringsplatser finns och boendeparkering kostar 200 kr i månaden. Det finns även båtplatser vid Ropsten, nära tunnelbanestationen samt vid Lilla Skuggan något längre väster ut.
Samåkning med både båt och bil fungerar bra via Facebookgrupper. Det finns båtpool man kan köpa in sig på i Tranholmssundet med gemensamma roddbåtar.
Från 1 november – 15 april läggs en gångbro med skyddande räcken ut från Stocksund till Tranholmen.

På ön finns gemensamma grönområden – all mark som inte är tomt ägs samfällt av öborna. Här finns gemensam loge att hyra för fester. Under sommaren kan man köpa glass nästan varje dag på logen. Här anordnas också årligen julmarknad. Det finns en tennisplan, fotbollsplan och lekplats. På midsommarängen hålls traditionellt firande.

På fredagar öppnar David upp sitt hem som restaurang, davidathome.se. Till Storholmen kommer man med egen båt på 10 min, den populära Sjökrogen har öppet hela året. Även till Bockholmen har man nära.

Förskolan håller till på en pråm i Grottviken på öns norra sida. För de lite äldre barnen så är det skolbåten som gäller och den hämtar på norra och södra sidan av ön och släpper sedan av i Stocksund nära lågstadie- och mellanstadieskola.

På ön finns bra transportservice, tranholmenservice.se, för den som flyttar eller har annat material som behöver köras ut på ön. Dessutom finns det varje vecka för en rimlig peng möjlighet att beställa sina matvaror på nätet och få dem hemkörda till dörren, något som uppskattas av många boende på ön.

Välkomna på visning!

Måsstigen 158 - Tranholmen
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram