Norrtälje - Furusund | Sjönära
Välkomna

Välkomna

Villa San Carlo

Villa San Carlo

Flygbild över fastigheten

Flygbild över fastigheten

Utsikt från balkongen

Utsikt från balkongen

Fina uteplatser

Fina uteplatser

Högt läge

Högt läge

Grind mot Strandvägen

Grind mot Strandvägen

Stenlagd uteplats

Stenlagd uteplats

Altan med sjöutsikt

Altan med sjöutsikt

Altan under tak

Altan under tak

Utgång mot vattnet och uteplatser

Utgång mot vattnet och uteplatser

Allrum mot köket

Allrum mot köket

Köket

Köket

Från köket

Från köket

Från kök mot allrum

Från kök mot allrum

Eldstad och vackra parkettgolv

Eldstad och vackra parkettgolv

Kakelugn

Kakelugn

Allrum ovanför entré

Allrum ovanför entré

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum med tvättmöjligheter

Badrum med tvättmöjligheter

Hiss

Hiss

Nedre planet

Nedre planet

Trappa upp

Trappa upp

Övre hall

Övre hall

Mot balkongen

Mot balkongen

Utsikt från balkongen

Utsikt från balkongen

Allrum uppe

Allrum uppe

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Övre planet

Övre planet

Entrésida

Entrésida

Detalj

Detalj

Entréhall

Entréhall

Hiss

Hiss

Källarvåning och garage

Källarvåning och garage

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Furusunds wärdshus

Furusunds wärdshus

Furusunds gästhamn

Furusunds gästhamn

Norrtälje – Furusund

8 750 000 kr

Norrtälje – Furusund

Villa San Carlo på Furusunds finaste del med utsikt mot vattnet. Nyrenoverad och färdigt att njuta av i genuin skärgårdsmiljö under årets alla delar.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Furusunds Strandväg 21 - Furusund
1 min
Med bilväg
228 m2 + 26 m2
1055 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

2-plan med delvis källarplan

Byggår

1909

Antal rum

8, varav 5 sovrum

Grund

Murar/källare/torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Falsad plåt

Fönster

2-glasfönster/3-glas

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen bergvärme, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 277 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

15 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

5 000 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 500 kr/år

Renhållningsavgift

2 500 kr/år

Försäkringskostnader

3 500 kr/år

Total driftkostnad

27 500 kr/år

Pantbrev

Totalt 13 stycken med totalsumma: 181 500 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Furusund GA:1rnrnOfficialservitut Kraftledning Mm Expr FullbordadrnrnAvtalsservitut Brunn Mm; Avtalsservitut Skyldighet Deltaga i Kostnad För Elförbrukning Mm; Avtalsservitut Vattenledning Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1946-08-03) , Nybyggnadsförbud (1984-11-26)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fastigheten går under namnet Villa San Carlo och ligger med ett högt läge och fin utsikt mot vattnet och farledens skådespel. Furusunds Strandväg har genuin bebyggelse längs bägge sidor av vägen som leder från färjeläget på Furusund till gästhamnen. Den stora villan är under senare år genomgående renoverad och i princip allt är vidgjort. Tak, värmeanläggning, fasader och fönster och alla ytskikt. Detta är en fastighet att njuta av året om.

Framför huset finns en stor stenlagd uteplats och mot väster en stor altan för många och glada gäster. Huset har en entré mot sjösidan men den dagliga entrén ligger på husets baksida mot en grusad parkeringsplan. Man kommer in till en hall som ligger på samma plan som ett garage och husets pannrum. Man väljer sedan om man tar trappan eller hissen upp till den första våningen. Denna omfattar husets sociala ytor med ett större allrum intill trappan, två sovrum i fil mot väster och badrum samt större klädkammare mot öster. I framkant, med utsikt mot vattnet och utgång till uteplatserna, ligger köket och en vardagsrumsdel. Centralt placerad finns en murad spis med insats samt en kakelugn. Badrummet är helkaklat och här finns även tvättmaskin och torktumlare. Här finns golvburen värme liksom i resten av huset.

Husets övre plan nås även det via trappa eller hiss och på detta plan finns tre sovrum, ett fint badrum med dusch och ett allrum med öppen spis. Från balkongen har man en magisk utsikt mot vattnet. Huset har en fin charm med bevarad karaktär men har som sagt genomgående renoverats för att erbjuda ett bekvämt boende i genuin skärgårdsmiljö under årets alla delar.

Intill altanen finns ett kombinerat förråd som även har en del som fungerar som extra sovrum under sommaren och likaså finns vid infarten en friggebod som fungerar som ett gästhus.

Tillträde kan ske från mitten av september.

Denna fastighet erbjuder ett härligt liv med skärgården som närmsta granne i en levande bygd med ett rikt utbud både under sommar och vinter. Den båtintresserade kan söka plats i gästhamnen eller vid sjömacken intill. Idag är Furusund en levande knutpunkt i Stockholms skärgård med många bofasta och ett rikt utbud. Här finns ett omtyckt värdshus, en väl utbyggd gästhamn med alla faciliteter och vidare finns här affär, båtmack, handelsträdgård, krukmakeri och allt annat som behövs i ett skärgårdsparadis. På Furusund finns flera badplatser att välja mellan, fina klippor på Nordkap och barnvänliga stränder mot väster.

Badorten Furusund började byggas under mitten på 1800-talet och då Christian Hammer köpte Furusund 1882 påbörjades en kraftig utbyggnad av badorten. Han förvandlade ön kring sekelskiftet 1890/1900 till ett badparadis för societeten. Han lät uppföra flera så kallade italienska villor och ett tjugotal gamla hus rustades upp. På Furusund kunde man under denna tid bada i badhus, dricka brunn, promenera och konsultera kända läkare. Under lång tid kunde man bara nå Furusund sjövägen. En bilväg med broar började byggas på 1930-talet men det dröjde till 1953 innan vägen var klar ända ut till Furusund.

Varmt välkomna på visning!

Furusunds Strandväg 21 - Furusund
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram