Österåker - Ljusterö-Marum | Sjönära
Högt beläget hus

Högt beläget hus

Flygbild från väster

Flygbild från väster

Närmaste badplats

Närmaste badplats

Två båtplatser vid brygga

Två båtplatser vid brygga

Högt läge ger ljus

Högt läge ger ljus

Altan mot väster

Altan mot väster

Längsgående altan

Längsgående altan

En av flera badplatser i området

En av flera badplatser i området

Vägen upp

Vägen upp

Välkomna

Välkomna

Från entrén

Från entrén

Allrum öppet mot kök

Allrum öppet mot kök

Allrum med braskamin

Allrum med braskamin

Braskamin

Braskamin

Kök och matplats

Kök och matplats

Detalj

Detalj

Matplats

Matplats

All utrustning

All utrustning

Mot entrén

Mot entrén

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Hörnbadkar

Hörnbadkar

Toalett

Toalett

Altan, delvis under tak

Altan, delvis under tak

Tillbyggda delen

Tillbyggda delen

Egen ingång

Egen ingång

Planlösning

Planlösning

Badplats vid båtbryggan

Badplats vid båtbryggan

Gästhus

Gästhus

Gästhuset

Gästhuset

Pentry i gästhuset

Pentry i gästhuset

Sovloft

Sovloft

Sovstuga

Sovstuga

Sovstuga interiört

Sovstuga interiört

Förråd

Förråd

Förråd

Förråd

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Badplats

Badplats

Flygbild mot Marumsviken

Flygbild mot Marumsviken

Österåker – Ljusterö-Marum

3 475 000 kr

Österåker – Ljusterö-Marum

Nära till vattnet i etablerat område på Ljusterö för årets alla delar. Modernt hus i högt läge i sluttning mot väster, gästhus och båtplatser intill.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Marumsvägen 29 - Ljusterö-Marum
4 min
Med bilväg
146 m2
5566 m2

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

2007/2016

Antal rum

4, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn året runt, enskilt avlopp, BDT (trekammarnbrunn) och sluten tank för wc (3 m³).

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin, luftvärmepump

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 814 000 kr (fastställt avs år 2017)

Uppvärmingskostnad

7 757 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

2 940 kr/år

Sotningsavgift

637 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

400 kr/år

Vägavg/snö

1 500 kr/år

Renhållningsavgift

1 200 kr/år

Försäkringskostnader

2 953 kr/år

Total driftkostnad

17 987 kr/år

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 29 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Marum GA:2rnrnAvtalsservitut Villa och Årlig Avgäld; Avtalsservitut Väg

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1949-08-05)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

I det fina området Västermarken på Ljusterö ligger denna fastighet med ett sjönära läge, endast några minuters promenad från vattnet. I området råder en trevlig gemenskap med midsommarfirande och andra gemensamma aktiviteter. Vid vattnet finns flera badplatser och båtbrygga och till fastigheten hör två båtplatser. Bägge dessa är vid bommar och här kommer även segelbåtar in, bredden är 3,5 meter respektive 2,5 m. Från dessa kan man göra dagsutflykter i skärgården intill, kanske med en middag på en skärgårdskrog som avslutning, och gäster med stora båtar kan här förtöja tryggt.

I området finns 121 fastigheter och här njuter man gärna under hela året. På sommaren är det sol, bad och båtliv som gäller. Som fastighetsägare i området har man dessutom fiskerätt i Marumsviken med nät. Med båten finns många vackra badholmar att besöka och i skärgården intill finns ett flertal skärgårdskrogar, bl a på Linanäs och på Grinda. Vaxholm nås efter ca 25 minuters båtresa med egen båt. På vintern lockar skridskoåkning och härliga promenader.

Fastigheten uppgår till 5 566 m² och är belägen i en sluttning mot väster. Utöver det stora huset om ca 140 m² finns ett gästhus, en mindre sovstuga samt flera förråd. Det stora huset är placerat högt på tomten för bästa ljus och på den lägre platån vid gästhuset finns ett planare parti.

Huset byggdes mellan 2005 och 2010 men var klart att bo i redan 2006 och har alla bekvämligheter för att nyttja hela året. Via entrén kommer man in ett stort allrum, öppet mot kök och matplats, längs med husets västra sida. Braskamin finns och med tak öppet till nock ger det en bra känsla. Vidare finns två sovrum, ett stort badrum med badkar samt toalett. I en tillbyggd del som var klar 2016 med egen ingång finns ett stort öppet rum som skulle kunna införlivas i huset eller användas som gästdel.

Utanför allrummet finns en längsgående altan mot kvällssolen och mellan de två huskropparna finns plats för utemöbler.

Gäster och större barn bor bra i gästhuset som ligger på tomtens nedre del och i detta finns både pentry och braskamin. Till detta hus finns sommarvatten. Sovloftet kan bli barnens favorit. En mindre sovstuga finns också på tomten.

På Ljusterö finns golfbana den ligger på andra sidan viken och det går bra att ta båten dit. Att ta en båttur till vackra Linanäs med skärgårdskrogar, bageri, gästhamn och båtmack är en trevlig utflykt. Vid Ljusterö Torg finns livsmedel, krog och handelsbodar. Ljusterö är en levande ö meddrygt 1 800 fastboende, tillgängligheten med bilfärjorna är mycket bra. Det tar ca 30 min till Grinda Värdshus och 30 min till Vaxholm. Med den egna båten kommer man snart hitta sina egna smultronställen i vår vackra skärgård, både badklippor och sandstränder. Gäster kan även åka Waxholmsbåt från Stockholm till flera bryggor strax utanför i viken, så hämtar man dem sista biten med snurrbåten. Buss stannar vid infarten till Marumsvägen .

Marumsvägen 29 - Ljusterö-Marum
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram