Norrtälje - Vätö - Norrviken | Sjönära
DJI 0006_stitch

DJI 0006_stitch

Utsikt

Utsikt

Norrviken

Norrviken

Huset från sjön

Huset från sjön

Utsikt

Utsikt

Altanen

Altanen

Altanen

Altanen

Hall

Hall

Kök

Kök

Kök och matplats

Kök och matplats

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Kamin i vardagsrum

Kamin i vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Övre hall

Övre hall

Övre hall mot vardagsrum

Övre hall mot vardagsrum

Vardagsrum övre plan

Vardagsrum övre plan

Toalett

Toalett

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Sovrum gästhus

Sovrum gästhus

Lada

Lada

Lada

Lada

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Vätö – Norrviken

4 500 000 kr

Norrtälje – Vätö – Norrviken

Stort hus nära vattnet vid vackra Norrviken. Gästhus och lada på tomten. Vacker trädgårdstomt med vatten i fonden.

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Norrviken 107 - Vätö - Norrviken
0 min
Med bilväg
132 m2 + 36 m2
3712 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1966

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Platta på mark och krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Tegel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 085 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

13 046 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 100 kr/år

Sotningsavgift

875 kr/år

Vägavg/snö

225 kr/år

Renhållningsavgift

1 400 kr/år

Försäkringskostnader

3 180 kr/år

Total driftkostnad

19 826 kr/år

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 1 522 800 kr

Servitut

Nyttjanderätt Tele, Nyttjanderätt Område

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1987-06-25)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På Natursköna Vätö, ca 20 minuter norr om Norrtälje är denna fastighet belägen på öns sydostliga del. Huset ligger med fin utsikt mot vattnet och tomten uppgår till 3 712 m² och ligger i ett lugnt område vid vägs ände i den gamla byn Norrviken. Norrviken är en skyddad vik med gamla kulturhistoriska båthus och magasin. Det var här fiskarna sökte skyddad hamn när det var kraftiga vindar till havs. Till Norrviken kommer man förutom med båt även med bil och kommunala färdmedel. Alldeles nära fastigheten ligger busshållplatsen med bussar till Norrtälje och vidare mot Stockholm.

Fastigheten ligger ovanför den skyddande viken och kontakten med vattnet är påtaglig. Viken är djup och alla båtar går in. I Harg som passeras på vägen mot Norrviken finns det en affär som håller öppet veckans alla dagar och intill en sommaröppen restaurang. Här finns även grundskola för årskurs 1-6.

Den stora villan är ursprungligen byggd på 60-talet och passar lika bra som fritids- eller permanentboende. Huset är på ca 132 m² och 5 rum och kök. Bredvid stora huset finns ett charmigt gästhus med 2 rum och kök. På tomten finns dessutom ekonomibyggnader i form av en lada med massor av utrymme för alla sjöprylar och trädgårdsredskap. Intill en fin jordkällare.
Tomten är en underbar uppvuxen trädgårdstomt med fina gräsytor, rabatter och med sol från morgon till kväll. Hela tiden med vattnet i fonden.

Husets kök är rymligt med ordentligt med skåpsutrymmen och arbetsytor. De vackra bänkskivorna är tillverkade i granit från lokala Vätö stenhuggeri. Köket är i övrigt utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin, micro och stor kyl. Matplats för 6-8 personer. Innanför köket finns husets tvättstuga.
Vardagsrummet ligger vackert mot sjösidan och har ljusa väggar och vacker ekparkett på golvet. Braskamin som värmer skönt när det blir lite svalare. På bottenvåningen har man också toalett, bastu och duschrum.

Övre plan har ett vardagsrum med storslagen utsikt över viken. Intill huset tre sovrum det ena med en stor klädkammare och alla rummen är stora nog för dubbelsäng. Trapphallen när man kommer upp kan även den användas som TV-rum och har en utgång till husets balkong med samma hänförande utsikt över den vackra trädgården och Norrvikens vatten.

Omgivningarna erbjuder fina strövområden och med båt så kan man både komma in till Norrtälje och ut i skärgården kring Söderarm. Huset byggdes 1966 och har av nuvarande ägare vårdats väl.
Söker man ett bekvämt boende med möjlighet att nyttja hela året kan detta vara rätt ställe. Vatten och avlopp fungerar hela året.

Läget bjuder till långa dagar i solen och för de som gillar kajak är området välkänt för sina fina omgivningar. Med båt kommer man enkelt till Lidö Krog, det tar ca 10 minuter och vill man in till Norrtälje med båten så tar det ca 25 minuter och längtar man till ytterskärgården är inte det heller långt bort.

På Vätö finns många bofasta och är ett eget samhälle med levande miljö. Affären och krogen ligger centralt på ön och är öppen året om.

Välkomna på visning!

Norrviken 107 - Vätö - Norrviken
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram