Norrtälje - Stomnarö | Sjönära
Från öster

Från öster

Bryggan

Bryggan

Från väster. Bryggan till höger

Från väster. Bryggan till höger

Huset från öster

Huset från öster

Gästhus

Gästhus

Från sjön

Från sjön

Hus och altan

Hus och altan

Kök

Kök

Kök

Kök

Dusch

Dusch

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Lilla sovrummet

Lilla sovrummet

Matplats

Matplats

Öppen spis

Öppen spis

Vardagsrum

Vardagsrum

Utsikt

Utsikt

Hall

Hall

Dass

Dass

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Stomnarö

2 750 000 kr

Norrtälje – Stomnarö

Nära både hav och fastland på en av Roslagens vackraste öar. Fin sjöutsikt och egen brygga.

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Västersund 10 - Stomnarö
0 min
Nås med båt
50 m2
2513 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggår

1966

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Murar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Samfällt vatten, enskilt avlopp för BDT, stenkista.

Uppvärmning

Direktverkande el och öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

899 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

2 268 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 700 kr/år

Renhållningsavgift

700 kr/år

Försäkringskostnader

4 086 kr/år

Total driftkostnad

9 804 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 40 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Officialservitut Brygga,väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Några minuters båtfärd från Spillersboda ligger Stomnarö, denna idylliska ö med ca 90 fastigheter. Ön består av både skogs- och ängsmark med en hel del trevliga skogsstigar. Ekar, vitsippor, gullvivor och blåklockor är bara ett urval av öns rika fauna. På ön finns ett lantbruk i drift och närheten till ytterskärgårdens båt- och badliv är slående.

Här erbjuds ett härligt sommarställe på en plan och barnvänlig tomt endast 150 meter från vattnet. Nedanför tomten mot vattnet ligger en fin sommaräng. Vid vattnet finns brygga med båtplats för egen och gästers båtar. Även båtplats på fastlandet vid Spillersboda ingår. Ön har även egen parkering vid Spillersboda.

Tomten är bebyggd med två hus och uppgår till 2 513 m², huvudhuset om ca 50 m² med två sovrum och ett vardagsrum mot sjön och med utgång till altanen. Fin eldstad i vardagsrummet som ger bra värme när det blir lite svalare. Intill ligger köket och husets duschrum. Toaletten hittar vi i anslutning till gästhuset och det är en mulltoa. Källare i halvplan ca 25 kvm. Gästrum med fönster mot vattnet, bastu och litet omklädningsrum samt hobbyrum med snickarbänk och goda förvaringsmöjligheter. Delvis låg takhöjd i hobbyrummet. På tomten finns dessutom ett gästhus med bra plats för övernattande gäster.

Stora huset har trädäckad altan i väster med bra uppsikt över tomten och barnens lekar. Här njuter man både frukost, lunch och middag när vädret tillåter. Västerläget gör att du har sol hela dagen och långt in på kvällen.
Havets närhet är påtaglig och bryggan och vattnet är i blickfånget hela tiden.
Tomten erbjuder som sagt fina platser för lek och spel och för den trädgårdsintresserade finns möjlighet att anlägga odlingar.

Fastigheten kommer anslutas till fiberkabel under 2019.

Från Stomnarö är det ca 10 minuters båtfärd till Spillersboda, där livsmedelsbutik, båtmack och busshållplats samt medföljande båtplats finns. Nära Stomnarö finns flera populära krogar bl.a på Lidö, Fejan, Furusund och Högmarsö.

Välkomna till vackra Stomnarö!

Västersund 10 - Stomnarö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram