Österåker - Ingmarsö | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Ingmarsö

3 895 000 kr

Österåker – Ingmarsö

En sommardröm om ca 46 m² på Ingmarsö. Högt och soligt läge. Brygga och båtplats. Härliga badklippor i bästa läge. Bara att njuta.

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Hästudden 7 - Ingmarsö
0 min
Nås med båt
46 m2
2520 m2
Visning 3 / 6 söndag 11:00 - 12:00
Ring för anmälan i Taxi båt från Sollenkroka

Kommun

Österåker

Byggår

1962

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Källare/ Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen brunn, bdt avlopp samt förbränningstoalett.

Uppvärmning

Direktverkande el / Öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 103 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 2 290 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Ingmarsö GA:1, Österåker Ingmarsö S:33

Internetanslutning

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

I Stockholms mellersta skärgård ligger Ingmarsö – med ytterskärgården som närmaste granne och ca 1,5 timmes båtresa från Stockholm och ca 20 min från Ljusterö. Waxholmsbåtarna trafikerar såväl Södra som Norra Ingmarsö året runt från Strömkajen, och sommartid går även Cinderellabåtarna från Nybrokajen till Södra Ingmarsö brygga. Det går även att ta sig till ön med taxibåt (eller egen båt) från Boda på Värmdö eller från Åsättra på Ljusterö.

Ön är ca 1 mil lång och drygt 1 km bred vilket gör att man har nära till allt samtidigt som att man kan ta långa sköna promenader över ön.
Ingmarsö är en livlig ö med många företag, bland annat båtvarv, skola, hembageri och bed & breakfast. Här finns ett hundratal fastboende men på sommaren ökar antalet boende betydligt när sommargästerna anländer.

Fastigheten har ett sjönära läge 50 m från stranden med vidsträckt sjöutsikt över fjärden i syd – sydvästligt läge. De ca 50 m² är en sommardröm med en väl fungerande standard. Kök och storstuga modernt samman kopplade. Stora fönster och altandörr i storstugan vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Öppen spis som du gemytligt eldar i kyliga dagar. Två sovrum så hela familjen får plats. Hall och tvättrum med toalett. Altan under tak. Under del av huset finns praktiskt förvaring i grund/källare. Nyinstallerat bdt avlopp och förbränningstoalett. Fastigheten har egen brunn. I anslutning till huset finns vedbod och förråd. Fastigheten är ansluten till fiber och har Wifi.

Tomten om 2 520 m² är en naturtomt med härliga soldränkta klippor, här finns det stora möjligheter att utveckla sin skärgårdsdröm.

Strax nedanför huset ligger fantastiska badklippor som fullständigt flödar i sol, så även den gemensamma bryggan med båtplats. Här har man en del i långa bryggan längs klippan och även del i den flytande badbryggan.
Ett underbart solläge med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Detta område delas med 3 grannar så här är gott om plats för alla.

Från fastigheten kan man promenera till södra eller norra ångbåtsbryggan på ca 40 minuter. 5 – 10 min med båt. Alldeles intill södra bryggan finns Ingmarsö krog, en populär skärgårdskrog i söderläge med gästbrygga. Krogen är öppen hela sommaren och serverar fina luncher och middagar. Österut gränsar fastigheten mot ett naturreservat med vandringsleder och orörd natur.

ICA-butiken är välsorterad och öppen året runt. Vid affären finns även sjömack, post, fastighetens brevlåda och systembolagsservice.

Runt hörnet från Ingmarsö, endast 10 minuter med båt, ligger Finnhamn. Sommartid bjuder Finnhamns restaurang på en svårslagen utsikt och serverar högklassig skärgårdsmat. På Finnhamn finns även vandrarhem, lanthandel och gott om rymliga naturhamnar för utflykter. Mellan Finnhamn och Ingmarsö ligger ”Paradiset”. En skyddad vik i Stockholms yttre skärgård och ett välkänt tillhåll för många seglare.

På en dagsutflykts avstånd från Ingmarsö finns även populära Möja och Sandhamn, båda med bagerier, restaurang, folkliv och underbar skärgårdsnatur. Ingmarsö ligger även nära Grinda, Lådna och Svartsö som alla har ett aktivt skärgårdsliv med livsmedelsbutik, restaurang samt sjömack.

Varmt välkommen till detta sommarparadis som ligger i en central del av skärgården på ö med fullservice.

Hästudden 7 - Ingmarsö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram