Nacka - Gåsö - Saltsjöbaden | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Nacka – Gåsö – Saltsjöbaden

6 250 000 kr

Nacka – Gåsö – Saltsjöbaden

Fantastisk fastighet med byggnad uppförd omkring år 1916 som bevarats och inretts med smak och känsla. Egen brygga, bastu, gästhus samt ogenerat läge.
Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Norrgårdsstigen 13 - Gåsö - Saltsjöbaden
0 min
Nås med båt
120 m2 + 8 m2
4975 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Nacka

Byggnadstyp

2-plan

Byggår

1912

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrynd

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster/Enkla fönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Djupborrad brunn, BDT-avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, Öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 449 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

7 886 kr/år

Sotningsavgift

174 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

2 008 kr/år

Försäkringskostnader

2 897 kr/år

Total driftkostnad

14 965 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 1 500 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Starkströmsledning

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Nacka Älgö GA:3 Avtalsservitut Starkströmsledning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Äkta sjötomt med stor charm på Gåsö i närheten av Saltsjöbaden. Vacker utsikt med högt läge över Älgösundet med ett rogivande skådespel från skärgårdens alla båtar. Här finns huvudbyggnad från 1916, gästhus, bastu, bodar och brygga.

Här skingrar sig molnen och lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Ljudet från måsar och vågor som möter varandra gör upplevelsen total.

Vid ankomst med egen båt förtöjer man skyddat på den egna bryggan, det finns gott om plats för både två större samt en mindre jolle som enkelt kan lyftas upp i slipen. Från bryggan kan man dyka och båt kan enkelt förtöjas, plats finns för solstolar och utemöbler. Bryggan leder oss vidare till den vedeldade bastun och förrådsboden.

Vidare upp möts man av den grönskande tomten med fruktträd, syrener och allt man kan önska sig av en trädgårdsdröm med inramning.
Här möts man av gästhuset om cirka 20 m² med egen uteplats bland syrener, rhododendron och akacia. Gästhuset består av en hall, ett sovrum och ett loft samt ett enkelt kök.

Väl uppe på tomtens högsta punkt möts man av den charmiga huvudbyggnaden från 1916 med sina tidstypiska fönster med spröjsar, nischer och detaljer som ger en härlig känsla.

Huset är på 120 m² boarea och 8 m² biarea. Ytskikten är genomgående ljusa och välbevarade med både pärlspont som spegeldörrar. Här finns möjligheter att bevara de fina detaljerna från förr medan man sätter sin personliga prägel på det som man vill göra om och fräscha upp.

Vid entren i huset möts man av en hall med ingång till både badrummet med toalett av modell separett, dusch och handfat samt sällskapsrum som har öppen spis och utgång till husets ena glasveranda, som har vackra handblåsta fönster och plats för soff- och matgrupp. Även utgången till den stora träaltanen nås via verandan. Här njuter man av de ljumna sommarkvällarna i goda vännerslag. Intill vardagsrummet finns ett mindre sovrum som även har en separat ingång till den andra verandan i öster. Husets kök är placerat mellan hallen och östra verandan och har en fungerande vedspis, ugn och diskmaskin. Eftersom köket är öppet mot verandan så faller det sig naturligt att ha middagsbordet här.

Från hallen leder trappan upp till övre plan med två stora sovrum med plats för dubbelsäng varav det ena sovrummet har en fungerande öppen spis och balkong mot nordväst. Tänk att vakna upp här och blicka ut över vattnet och skådespelet av båtar på sin färd genom sundet – det är livskvalitet!

I trädgården finns gott om plats för lek och umgänge. Här finns även ett utedass samt ett förråd på tomtens sydöstra del.

Gåsö: Den vackra och lummiga naturen skvallrar om att det har funnits jordbruk på ön. Långt tillbaka i tiden fanns det tre aktiva skärgårdsjordbruk, Sörgården, Norrgården och Mellangården. Den vackra och sköna naturen ger en frihetskänsla och man kan röra sig fritt på stora områden. Ön bjuder på flera badstränder i dag- eller kvällssol, fantastiska klippor utmed vattnet, ängar för aktiviteter och lek samt möjlighet att deltaga i seglarläger och simskola. På Älgö finns möjlighet till tennisskola, men det går även att boka egen tennistid. På midsommarafton samlas man från hela Gåsöarkipelagen för att klä stången, dansa runt och på kvällen är det fest med mera dans. Strax utanför Gåsö lockar vår underbara skärgård, snabbt är man ute på Nämdöfjärden med egen båt och därifrån är det inte långt till flera sommarsköna ställen, restauranger samt ytterskärgården.

Välkommen på visning och en möjlighet att förverkliga din skärgårdsdröm!

Norrgårdsstigen 13 - Gåsö - Saltsjöbaden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram