Vaxholm - Rindö | Sjönära
Vegabryggan ett par minuters promenad från tomten

Vegabryggan ett par minuters promenad från tomten

planlösning

planlösning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vaxholm – Rindö

3 975 000 kr

Vaxholm – Rindö

Charmigt sommartorp med underbar gammaldags trädgård. Här finns allt man kan önska för ett fridfullt boende. Ca 75 kvm boende. 1426 kvm solig tomt.

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Rindövägen 87 - Rindö
2 min
Med bilväg
75 m2
1426 m2

Kommun

Vaxholm

Byggnadstyp

1-plan med sovloft

Byggår

1909

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Taktegel/Plåt

Fönster

1 glas/ innerfönster / 2 glas

Vatten och avlopp

Kommunalt, kommunalt.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 345 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 7 stycken med totalsumma: 2 900 000 kr

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Från Rindövägen kliver man in genom grinden och går upp mot huset. Grusgången kantas av blommande körsbärsträd och vi kliver in i en hemlig oas. En gammaldags vacker och lummig trädgårdsoas. En dröm för dig som inte kan få nog av den lantliga underbara shabby-chic stilen. Sommartorpet har allt man kan önska. Här finns köket med fladdrande tyllgardin, gjutjärnskamin, vackert trägolv och somrig köksinredning. I sällskapsrummet finns en öppen spis och genom de vackra handblåsta fönsterglasen silar solen in. Här finns spröjs i alla former, pärlspont, flagnad färg och härlig patina. Sovrummet har runt charmigt fönster och dubbla spröjsade altandörrar att ställa på glänt när man vill ligga och dra sig länge en söndagsmorgon.

Glasverandan – behöver jag säga mer? En fantastisk plats att njuta av sena sommarkvällar omgiven av den ljuvliga grönskan. Middagar med tända ljus i goda vänners lag…. En liten veranda utanför att slå sig ner på för att dricka morgonkaffet finns också. Vill man hellre sitta i trädgården finns skyddade fina platser – en liten berså framför huset, en grusad uteplats med bord för många framför entrén.
Övervåningen nås från en trappa på utsidan där man först kommer upp på den mysiga takaltanen med fantastiskt solläge. Rummet är ljust och härligt med charmiga takkupor och halvmånefönster. Här är öppet till nock i taket och tillräckligt med plats att dela av rummet till två om man vill.

Dusch, WC finns i separat byggnad, även denna i charmig lantstil med spröjsade fönster. Hit in är kommunalt VA inkopplat och utanför finns en liten uteplats.
Intill ligger gästhuset med plats för både dubbelsäng och enkelsäng samt en liten skrivhörna.

Huset ligger centralt på Rindö, nära till affären och nära SL-buss. Kommunikationerna till Stockholm är bra – till Rindö kommer man enkelt med bil via bilfärjorna över Oxdjupet och vägen över Gustavsberg eller förbi Kastellet via Vaxholm. Eftersom så många bor året runt på Rindö avgår bilfärjorna tätt efter varandra. Vill man hellre ta båten så anlöper Waxholmsbolaget Vegabryggan, bara ett par minuters gångväg från tomten.

Varmt välkomna på visning

Rindövägen 87 - Rindö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram