Norrtälje - Köpmanholm-Yxlan | Sjönära
Tomt och hus

Tomt och hus

Köpmanholm

Köpmanholm

Badplats nära

Badplats nära

Altan

Altan

Altan

Altan

Entré

Entré

Altan och gästhus/bastu

Altan och gästhus/bastu

Entré

Entré

Hall

Hall

Hall

Hall

Sovrum bottenvåning

Sovrum bottenvåning

Duschrum och toalett

Duschrum och toalett

Matplats

Matplats

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Grovingång och tvättstuga

Grovingång och tvättstuga

Braskamin

Braskamin

Kök från vardagsrum

Kök från vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Övre hall

Övre hall

Övre badrum

Övre badrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Växthus

Växthus

Förråd

Förråd

Österviken med badplats

Österviken med badplats

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Köpmanholm-Yxlan

3 900 000 kr

Norrtälje – Köpmanholm-Yxlan

Stort hus i vackra Köpmanholm. Huset är byggt 2007. 6 rum och kök. Fin plan trädgårdstomt om 1 463 kvm. Stora altaner och carport.
Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Grabbholmsvägen 15 - Köpmanholm-Yxlan
3 min
Med bilväg
152 m2
1463 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

2007

Antal rum

6, varav 4 sovrum

Grund

Platta på mark

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Frånluftvärmepump och eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 240 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

27 530 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

9 000 kr/år

Sotningsavgift

250 kr/år

Vägavg/snö

800 kr/år

Renhållningsavgift

1 950 kr/år

Försäkringskostnader

6 300 kr/år

Total driftkostnad

45 830 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 2 346 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Yxlö GA:3

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1961-12-15) , Nybyggnadsförbud (1985-10-18)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På norra Yxlan i charmiga Köpmanholm ligger detta vackra hus som lämpar sig för såväl permanentboende som fritidsboende. Huset byggdes av nuvarande ägare 2007. Huset ligger strax ovanför färjeläget och affären. Ett välbyggt och trevligt hus på en plan trädgårdstomt med en bra carport vid infarten. Tomten är på 1 463 m². Här finns bra med plats för både lek och avkoppling. Bad finns vid Österviken på kort promenadavstånd. Idag har fastigheten ingen båtplats men detta kan sökas i närområdet.

Huset, som är ca 152 m² stort, har utmärkta ytor för stora umgängen både inomhus och på angränsande altaner och tomt. I ena änden av altanen ligger en tillbyggnad som enligt planen skulle bli en bastu och gästrum men som i dagsläget inte är färdigställd. Bakom denna ett praktiskt förråd. Huset har ett bra solläge. Trevlig plan tomt med gräsmattor och möjlighet till lek och odling i det vackra växthuset. På altanen mot trädgården finns också en mindre pool för svalkande bad.

Huset har en stor och välkomnande entré med bra ytor för avhängning. Intill en praktisk grovingång med tvättstuga och undercentral. Huset värms med en till- och frånluftsvärmepump och det är golvvärmeslingor på både över- och undervåning. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.

Husets sällskapsdel är centrerad kring köket och matplatsen som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Centralt placerad i rummet står en braskamin som ger skön värme. Överallt ligger det vackra trägolv och stora fönsterpartier ger gott om ljus. I anslutning till köket en trevlig matplats i ett vackert burspråk. Köket är välutrustat och har alla moderna bekvämligheter.
På bottenvåningen finns dessutom ett stort sovrum och ett duschrum och toalett med klinker på golvet och kakel på väggarna.

En vacker trätrappa leder upp till andra våningen där det finns ett stort allrum/TV-rum med utgång till en stor balkong. Här är det öppet upp i nock för att skapa bra rymdkänsla. Intill ligger husets andra badrum som är utrustat med ett hörnbadkar, klinker på golvet och kakel på väggarna. På andra våningen finns det också tre bra sovrum med gott om förvaring.

Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte långt till den riktiga ytterskärgården. Strax söderut ligger Ljusterö och öster om Yxlan ligger Blidö med bland annat Blidö Hamnkrog ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Andra populära skärgårdskrogar finns på Lidö och Högmarsö.

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är fantastiskt levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren.
Hit tar man sig med bil från Stockholm på en timme och färjan över tar bara några minuter. Det går också bra att åka buss eller Waxholmsbåt till ön (Köpmanholms brygga).

Välkomna på visning.

Grabbholmsvägen 15 - Köpmanholm-Yxlan
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram