Haninge - Utö | Sjönära
Strandlinje vid Fladen

Strandlinje vid Fladen

Gemensam brygga i Fladen

Gemensam brygga i Fladen

Utö

Utö

Planritning entréplan

Planritning entréplan

Frukträd

Frukträd

Planritning övre plan

Planritning övre plan

Utö

Utö

Båtplats i Kyrkviken

Båtplats i Kyrkviken

Ångbåtsbrygga

Ångbåtsbrygga

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Haninge – Utö

7 500 000 kr

Haninge – Utö

Helt fantastiskt skärgårdsställe i sydväst med ett av Utös mest eftertraktade lägen och tillgång till två bryggplatser på båda sidor av ön.

Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Sjödalsholme 13 - Utö
5 min
Nås med båt
130 m2 + 20 m2
7994 m2

Kommun

Haninge

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1983

Antal rum

5, varav 4 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el samt golvvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 595 000 kr (fastställt avs år 2015)

Total driftkostnad

15 000 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 2 500 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Haninge Edesnäs GA:4, Gemensamhetsanläggning: Haninge Edesnäs GA:6 Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0136-93/53.1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Helt fantastiskt skärgårdsställe i sydväst med ett av Utös mest eftertraktade lägen och tillgång till två bryggplatser på båda sidor av ön.

Med ett attraktivt och naturskönt läge på öns utsida finns detta fantastiskt fina skärgårdställe med en känsla och läge som många har som sin dröm. Här finns en stilren huvudbyggnad med genomgående smakfull interiör samt öppningsbart glasparti mot havet, gästhus, lekstuga och ett äldre uthus. Fastigheten har tillgång till brygga nedanför fastigheten samt ytterligare en båtplats.

Huvudbyggnaden som är uppförd i början av 1980-talet har under senare år genomgått en omfattande ombyggnad och renovering i Skandinavisk design och smälter fint in den vackra miljön. Huset som har härliga uteplatser på trädäck disponeras över två plan och välkomnar med rymlig hall som öppnar upp till en utomordentligt trivsam social del av huset. Sällskapsdelen som ligger i öppen planlösning med köket har ett fantastiskt glasparti med ateljékänsla och härligt ljusinsläpp. Vid köket finns plats för ett stort matbord och vid bortre delen finns plats för soffgrupp invid en värmande öppen spis. Köket är ett stilsäkert och modernt från Bulthaup med vitvaror från Smeg och är utrustat med spishäll, kyl/frys, fläktkåpa i rostfritt, diskmaskin och öppna hyllor. Badrummet har ljus klinker och kakel, wc, tvättmaskin, handfat och duschhörna i härdat planglas. Från hallen når man ett stort sovrum och från sällskapsdelen ett mindre. Övriga två sovrum är belägna på husets övre plan där även allrum och utgång till stor terrass finns. Huset har infälld belysning, höga golvlister och golv med oljad ek och kalksten.

Strax nedanför huvudbyggnaden finns ett gästhus och vid entrén finns äldre uthus vilket kan byggas om till ytterligare ett gästhus.

Ner mot havet finns stora gräsytor som inbjuder till lek, spring och socialt umgänge. Nere vid fladen finns klipphällar och en gemensam brygga och i Kyrkviken, vid Spränga brygga finns en båtplats. Det finns även möjlighet att ansluta sig till en vedeldad bastu strax bortanför fastigheten.

På Utö finns verkligen allt man önska sig såsom sjömack, lanthandel, bageri och givetvis utmärkta Utö Värdshus. De vackra stränderna nere vid Storsand och krogen Båtshaket på Ålö når du enkelt med flakmoppen på de slingriga grusvägarna. Midsommarfirande firas traditionsenligt uppe på ängarna vid Edesnäs. Waxholms båt kan du åka både från Årsta havsbad eller inne från Strömkajen och från ångbåtsbryggan till huset är det en skön promenad på ca 10 minuter.

Fastigheten har andel i två gemensamhetsanläggningar där en avser vattenanläggningen som delas med grannfastigheten Edesnäs 4:35 och en avser Sjödalsholmes vägsamfällighet.

Fastigheten ute på Sjödalsholme är ett ovanligt vackert och välkomponerat skärgårdsställe i bästa delen av Stockholms skärgård. Här känns allt rätt från början till slut och väl anpassat till den vackra skärgårdsmiljön. Lägg sedan till att det ligger med det i särklass mest attraktiva ö-läget i hela Stockholms södra skärgård. Mot den bakgrunden förstår var och en som letat ett skärgårdssställe med rätt vädersträck, närheten till bra infrastruktur men samtidigt lugnt och naturskönt att detta är ett tillfälle som sällan återkommer.

Sjödalsholme 13 - Utö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram