Norrtälje - Eknö-Gräddö | Sjönära
Välkomna!

Välkomna!

Huset

Huset

Härlig klippudde

Härlig klippudde

Flygbild från vattnet

Flygbild från vattnet

Utsikt mot sydost

Utsikt mot sydost

Från udden mot bryggan

Från udden mot bryggan

Plats intill bryggan

Plats intill bryggan

Från bryggan

Från bryggan

Bryggan

Bryggan

Sjöhuset

Sjöhuset

Dukat för fest

Dukat för fest

Huset

Huset

Öppen spis

Öppen spis

Vardagsrum

Vardagsrum

Mot dusch och toalett

Mot dusch och toalett

Köket

Köket

Matplats i kök

Matplats i kök

Vedspis

Vedspis

Från kök mot salen

Från kök mot salen

Duschrum

Duschrum

Toalett

Toalett

Entréhall

Entréhall

Trappan upp

Trappan upp

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Situationsplan

Situationsplan

Gästhus

Gästhus

Pentry gästhus

Pentry gästhus

Gästhus

Gästhus

Vi går mot bastun

Vi går mot bastun

Bastun

Bastun

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Ytterskärgården hägrar

Ytterskärgården hägrar

Norrtälje – Eknö-Gräddö

4 825 000 kr

Norrtälje – Eknö-Gräddö

Genuin sjötomt med charmig bebyggelse och lång strandlinje med vacker klippudde med bastu, nära både hav och fastland.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Rådmansö Eknö 5 - Eknö-Gräddö
0 min
Nås med båt
60 m2 + 25 m2
8841 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1909

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Torpargrund/plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Tegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn, enskilt avlopp, BDT..

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis, vedspis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 662 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 3 811 870 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Rådmanby GA:6

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1965-08-19)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett par minuter från Gräddö, mitt i Norrtäljeviken, ligger ön Eknö. Ursprungbebyggelsen på ön utgörs av denna fastighet som har en bevarad känsla både i natur och byggnationer. Utöver bostadshuset finns gästhus, större sjöhus, lusthus, vedeldad bastu, jordkällare och förråd. Parkering och möjlighet att ha båtplats finns tvärs över vattnet på Rådmansö och vid bryggan på ön ligger båten säkert förtöjd. Ytterskärgården och öppet hav med alla utflyktsmål och badklippor når du med enkelhet med egen båt. Till Norrtälje stad tar det bara 20 minuter med egen båt i 20 knop.

Tomten om 8 841 m² har en lång strandlinje och stora barnvänliga gräsytor. Bryggan ligger invid sjöhuset och här kommer motorbåtar in, med boj går det bra även för större båtar att angöra. Den östra delen av stranden är låglänt med stenstrand och på tomtens sydvästra del finns en fin udde med klippor. Det är här man tillbringar sommardagarna med bad och sol. Här ligger även den vedeldade bastun. Tomten har utöver de stora gräsytorna många gamla fruktträd, bärbuskar och ängsblommor som minner om svunna tider.

Huset om ca 70 m² har stått på plats sen lång tid och utgör den ursprungliga bebyggelsen på ön. Exakt årtal är osäkert men troligtvis är det byggt under andra delen av 1800-talet. Från entrén ligger köket till vänster med utsikt mot vattnet. Köket är renoverat 2017 i tidsenlig stil och har en fungerande vedspis. Intill ligger vardagsrummet med öppen spis. I en tillbyggd del finns husets badrum med dusch, frystoa och tvättmaskin. Från hallen leder trappan upp till övre planet. Här uppe är takhöjden ca 185 cm och utöver hallen som kan hysa extra sovplatser finns två sovrum samt kattvindar för förvaring.

Intill men på lagom avstånd finns gästhuset som har eget pentry och vedspis i öppen planlösning med plats för sängar och/eller bäddsoffa. Sjöhuset är oisolerat och uppgår till ca 45 m² vilket ger plats både för förvaring och här kan man även duka upp till kräftkalas eller midsommarlunch.

På kvällen tar man gärna båten ut till någon av skärgårdskrogarna. Lidö Värdshus ligger inte många minuter bort och in till Norrtälje är det inte långt. Hit kan man ta båten för allehanda shopping, restaurangbesök eller något annat roligt evenemang under sommaren. Kanske en ångbåtsbiff på restaurangbåten Norrtelje som avslutning? Gräddö Marina med sin båtmack, gästhamn och café kan också vara värt ett besök. I Gräddö by finns också en stor ICA-handel. Ytterskärgården med många natursköna platser ligger bara några distansminuter bort. Söderarm med sina vackra badklippor når man med båt på ca 20 minuter.

Rådmansö Eknö 5 - Eknö-Gräddö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram