Norrtälje - Skeppsmyra | Sjönära
Från sjösidan

Från sjösidan

Altan

Altan

Ut mot stora vatten

Ut mot stora vatten

Huset

Huset

Altan och bryggdäck

Altan och bryggdäck

Skyddad vik

Skyddad vik

Huset från söder

Huset från söder

Altan och bryggdäck

Altan och bryggdäck

Ner mot vattnet

Ner mot vattnet

Brygga

Brygga

Nära fina kajakvatten

Nära fina kajakvatten

Litet men rart

Litet men rart

Altan framför huset

Altan framför huset

Entré

Entré

Köksdel

Köksdel

Liten matplats

Liten matplats

Detalj

Detalj

Allrum

Allrum

Utedusch

Utedusch

Förråd och utedass

Förråd och utedass

Utedass

Utedass

Ta båten till en badkobbe

Ta båten till en badkobbe

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Lidö Värdshus

Lidö Värdshus

Gräddö Marina

Gräddö Marina

Söderarm

Söderarm

Norrtälje – Skeppsmyra

2 475 000 kr

Norrtälje – Skeppsmyra

På södra Björkö nära stora vatten är fastigheten belägen i skyddade Skeppsmyraviken. Huset ligger precis vid vattnet med altan och brygga intill.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Annedalsvägen 30 - Skeppsmyra
0 min
Med bilväg
20 m2 + 2 m2
2572 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1900

Antal rum

2

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Vatten och avlopp

Sommarvatten via servitut, enskilt avlopp, enkelt.

Uppvärmning

Direktverkande el

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 509 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

3 500 kr/år

Vägavg/snö

500 kr/år

Renhållningsavgift

1 700 kr/år

Försäkringskostnader

1 000 kr/år

Total driftkostnad

6 700 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 1 549 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Skeppsmyra GA:3rnrnOfficialservitut Brygga; Officialservitut Väg(2 st)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längst ut på Björkös sydspets ligger Skeppsmyra och i skyddad vik ligger detta sjöläge med stor potential. Läget är ostört utan grannar inpå. Vid vattnet finns fina altaner och bryggdäck och för att bättre förtöjning av båt finns möjlighet att lägga ut en brygga via servitut. Det är förberett för att ansluta en flytbrygga och tidigare fanns en brygga på ca 25 meter. På fastigheten finns idag ett charmigt litet hus och då det ej råder detaljplan finns möjligheter att bygga mer efter de egna visionerna och behoven. Hit kommer man bil som man parkerar ca 50 meter från huset.

Precis invid vattnet ligger i dag ett enklare hus som tidigare har fungerat som en fiskestuga med sitt ursprung under tidigt 1900-tal. Skicket är ganska enkelt men placeringen optimal. Här bor man verkligen granne med vattnet. I huset finns idag ett mindre kök med pentry vilket även kan hysa ett mindre matbord och detta fungerar även som hall. Från köket kommer man in i allrummet vilket även fungerar som sovrum.
Vidbyggt på baksidan av huset finns ett mindre förråd som bl.a. hyser varmvattenberedaren som även förser utedusch med varmvatten. Fastigheten har idag vatten som kommer från grannen och fungerar under sommartid.

Huset kan renoveras efter eget tycke och i framtiden kan det kanske bli ett riktigt bra gästhus om man vill bygga nytt högre upp på tomten. FastEventuella ny- eller tillbyggnader och Attefallshus och dylikt måste ske i samråd med Norrtälje kommun.

Strax framför huset ligger en stor altan som är sammanbyggd med bryggdäcket via en trappa. Här kan man sola och bada och mindre båtar ligger skyddade i viken. Lite längre söderut finns fantastiska badmöjligheter och i närområdet finns gott om fina strövområden. På tomten finns även en enklare förrådsbyggnad som även innefattar ett hederligt torrdass.

Här lever man med närhet till skärgården men med bekvämligheten att ha bilväg till fastigheten. Det här är en rofylld del av skärgården med närhet till massor av utflyktsmål.

Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Söderut genom viken kommer man ut på Lidöfjärden och sommartid finns ett flertal skärgårdskrogar att göra utflykter till bl a på Lidö och Fejan. Att paddla kajak i denna del av skärgården är en underbar upplevelse och vattnen ut mot Söderarm erbjuder en oslagbar miljö.

Från Stockholm kommer man hit på ca 1 h och 30 minuter och till Norrtälje tar det ca en halvtimme.

Strax innan Älmsta åker man mot Simpnäs. Väl ute på Björkö och i Skeppsmyra tar man av mot Karlberg och sedan kommer man såsmåningom till Annedalsvägen.

Annedalsvägen 30 - Skeppsmyra
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram