Norrtälje - Yxlö-Yxlan | Sjönära
Stor och härlig altan

Stor och härlig altan

Huset

Huset

Högt läge med fin sjöutsikt

Högt läge med fin sjöutsikt

Entrén

Entrén

Hall

Hall

Charmigt kök

Charmigt kök

Detalj

Detalj

Vardagsrum

Vardagsrum

Utgång från köket till altanen

Utgång från köket till altanen

En perfekt plats för lata stunder i solen

En perfekt plats för lata stunder i solen

Vacker utsikt över viken

Vacker utsikt över viken

Sovstugan

Sovstugan

Utomhusdusch

Utomhusdusch

Sovrum med våningssäng

Sovrum med våningssäng

Sovstugan

Sovstugan

Sovstugan

Sovstugan

Förråd och dass

Förråd och dass

Tomten

Tomten

Mysig vik

Mysig vik

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Norrtälje – Yxlö-Yxlan

1 995 000 kr

Norrtälje – Yxlö-Yxlan

Charmigt sommarboende med sjöutsikt. Trivsamma 27 m² samt gästhus om 25 m². Båtplats. Soldränkt lättskött naturtomt om 2937 m²

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Yxlökroken 1 - Yxlö-Yxlan
2 min
Med bilväg
27 m2 + 30 m2
2937 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1965

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Samfällt sommarvatten, avlopp saknas.

Uppvärmning

Direktverkande el

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

568 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 1 100 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Villa, Avkomsträtt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Villa

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Nästan mitt på Yxlan – detta underbara skärgårdsparadis – ligger Yxlö 3:110 denna lilla sommarpärla. Den vackra vägen leder oss fram till den 2 937 m² stora hörntomten med fantastisk utsikt över Yxlöviken.

Huset från mitten av 60-talet har under årens lopp underhållits väl och har förvandlats till ett eget litet sommarparadis, gjort för härliga dagar i solen. De ca 30 kvm är väl utnyttjade och med sin öppna planlösning med kök och sällskaps-del samt en stor altan. Altanen delvis under tak blir en naturlig förlängning av huset och är mycket uppskattad. Detta ger god plats för hela familjen och vännerna.

Det fristående gästhuset på 25 kvm har 3 separata sovrum efter en tillbyggnad 2015, samtliga med varsin utgång vilket ger en skön privat känsla. Inbyggd utomhusdusch finns på baksidan samt pactotoalett i en separat förrådsbyggnad nedanför.

Runt båda husen härliga altandäck med utsikt mot Yxlöviken.
Den 2 937 kvm stora tomten är en lättskött naturtomt med en del berg i dagen. Här behöver man inte tänka på trädgårdsarbete utan här är det fokus på sommar och semester som gäller. Grillkvällar, bad och goda böcker.
Nere vid vattnet, ett par minuters gångväg från huset, har du möjlighet att ha båten tryggt förtöjd genom de båtplatser som finns att hyra av samfälligheten detta i mån av plats.Det finns även möjlighet att hyra på privat brygga. Här tar du även enkelt ett morgon- eller kvällsdopp.

Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte långt till den riktiga ytterskärgården. Strax söderut ligger Ljusterö och en bit norrut ligger Stämmarsund på Blidö med värdshus. Populära skärgårdskrogar finns det massor av i området. En personlig favorit är Högmarsö krog.

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk, gatukök och närlivs som är öppet året runt. Här även en fantastisk badplats i kommunal regi med sandstrand och grillplats samt bil- och båtparkering.

Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är fantastiskt levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren.

Hit tar man sig med bil från Stockholm på en timme och färjan över tar bara några minuter. Det går också bra att åka buss eller uppleva en vacker tur med Waxholmsbåt till Yxlöviks brygga endast ca 5 minuters promenad från huset.

Välkomna på visning.

Följ vårt arbete på Instagram