Norrtälje - Almvik-Blidösund | Sjönära
Från vattnet

Från vattnet

Huset

Huset

Egna bryggan

Egna bryggan

Solnedgång

Solnedgång

Mot Blidösund

Mot Blidösund

Bryggan

Bryggan

Brygga mot väster

Brygga mot väster

Sjöbod

Sjöbod

Sjöboden

Sjöboden

Del i fiskevatten

Del i fiskevatten

Välkomna

Välkomna

Detalj

Detalj

Från bryggan

Från bryggan

Från trädgården

Från trädgården

Grund i granit

Grund i granit

Allrum mot vattnet

Allrum mot vattnet

Vardagsrum

Vardagsrum

Murad spis med insats

Murad spis med insats

Köket

Köket

Sovrum nedre planet

Sovrum nedre planet

Altan under tak

Altan under tak

Wc och dusch

Wc och dusch

Entréhall

Entréhall

Trappan upp

Trappan upp

Planlösning nedre plan

Planlösning nedre plan

Övre hall

Övre hall

Stora sovrummet

Stora sovrummet

Platsbyggda sängar

Platsbyggda sängar

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Planlösning övre planet

Planlösning övre planet

Snickarbod i källaren

Snickarbod i källaren

Vin källare

Vin källare

Gästhuset

Gästhuset

Altan gästhuset

Altan gästhuset

Allrum

Allrum

Braskamin

Braskamin

Matplats

Matplats

Kök

Kök

WC och dusch

WC och dusch

Ett av två sovrum på loftet

Ett av två sovrum på loftet

Förrådsbodar

Förrådsbodar

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Almvik-Blidösund

7 450 000 kr

Norrtälje – Almvik-Blidösund

Sjötomt mot Blidösund med charmigt hus och utsikt mot vattnet. Gästhus med alla bekvämligheter, stor tomt, brygga med sjöbod & andel i fiskevatten.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Blidövägen 252 - Almvik-Blidösund
0 min
Med bilväg
150 m2 + 19 m2
6391 m2

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan med delvis källare

Byggår

1909/1982

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Murar/källare/torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn året runt, enskilt avlopp, BDT och sluten tank.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 586 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

10 000 kr/år

Elkostnad

5 000 kr/år

Renhållningsavgift

700 kr/år

Försäkringskostnader

2 500 kr/år

Total driftkostnad

18 200 kr/år

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 48 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Blidö FS:54, Norrtälje Blidö FS:58, Norrtälje Blidö S:1, Norrtälje Blidö S:10, Norrtälje Blidö S:11, Norrtälje Blidö S:12, Norrtälje Blidö S:13, Norrtälje Blidö S:14, Norrtälje Blidö S:29, Norrtälje Blidö S:30, Norrtälje Blidö S:31, Norrtälje Blidö S:32, Norrtälje Blidö S:37, Norrtälje Blidö S:38, Norrtälje Blidö S:7, Norrtälje Blidö S:8, Norrtälje Blidö S:80, Norrtälje Blidö S:9.rnSkattetal: Mantal. 1/48.rnrnOfficialservitut Utrymme

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Karlsro! Från Blidövägen kommer man in på den insynsskyddade tomten som leder upp till plana gräsytor mellan husen. Rakt fram ligger det stora huset med fin utsikt mot vattnet och mot gränsen i norr ligger ett bra gästhus. Mot Blidösund ligger den egna bryggan och intill denna finns sjöboden och norr om bryggan skulle man kunna anlägga strand. Vid strandkanten finns en fin uteplats och djupet vid bryggnock är bra så även större båtar kan angöra. Väderstrecket ger fina solnedgångar under sommarhalvåret och det finns gott om uteplatser även vid husen om det blåser svalt från sjön.

Huvudbyggnaden är ursprungligen från början av förra seklet men har under åren omformats och byggts till. Huset erbjuder ett bekvämt boende för en stor familj. Vänner och släkt bor bra i gästhuset.

Mot trädgården kommer man in i huset via en hall och mot vattnet rakt fram finns ett allrum med murad spis som leder vidare till en tillbyggd veranda mot vattnet. Här kan man duka upp långbord för stora kalas. Intill allrummet finns ett mindre rum som idag fungerar som sovrum och intill detta ligger köket. Från hallen leder en trappa upp till övervåningen och under trappan finns husets badrum med toalett och dusch. Det övre planet har tre sovrum. Det största ligger mot söder med platsbyggda sängar under snedtak samt två mindre sovrum mot sjösidan. Huset har delvis källare och under den tillbyggda verandan finns ett större förråd/snickarbod och under husets äldre del finns en vackert murad källare.

Väl avskilt men ändå nära finns gästhuset som är byggt 1984. Detta hus är ca 35 m² och har allt för en mindre familj eller gäster. Ett allrum öppet mot kök med en stor braskamin som värmer bra. På detta plan finns även toalett och dusch och på loftet finns två mindre sovrum. Detta hus har en egen altan under tak mot väster.

Vid vattnet finns sjöboden och bryggan där man angör båtarna. I sjöboden hänger man sina nät, fastigheten har del i fiskevatten och detta ger möjlighet till fiske. Är man intresserad kan man inhysa bastu i sjöboden. På tomten finns vidare flera förråd och självklart lekstuga för barn eller barnbarn.

Färjan tar dig ifrån Furusund via Yxlan över till ”Blidö ön i solen”. Blidö bestod länge av flera öar men som nu på grund av landhöjningen har växt ihop och är idag ett ca 9 km långt skärgårdsparadis som uppskattas högt både för dem som vill bosätta sig permanent och för dem som vill utnyttja ön till fritidsboende.
På Blidö finns en av skärgårdens bästa livsmedelsbutiker, med året runt öppet. I Stämmarsund finns krog och även ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Skulle olyckan vara framme finns läkarmottagning.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timma. Waxholmsbolaget trafikerar dagligen ön under sommaren. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Så det finns goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Härifrån är det även lätt att ta en dagstur ut till någon av badkobbarna i Svartlögafjärden eller kanske lite längre norrut för en middag på Furusund eller Lidö.

Välkomna till Blidö, ön i solen!

Följ vårt arbete på Instagram