Charmigt sekelskifte på Smådalarö

Trevlig skärgårdsvilla om cirka 120 kvm från förra seklets början. Högt läge på stor och grönskande trädgårdstomt med fruktträd och syrénbuskar. Gästhus om cirka 40 kvm med kök och badrum samt mindre gäststuga. Allt är smakfullt inrett och renoverat med hemtrevlig känsla och atmosfär. Idylliskt beläget i genuin skärgårdsmiljö - endast 40 minuter från Stockholm.

Alla bilder

Dalarö - Haninge

Pris/bud
7 900 000 kr

På lugna och idylliska Smådalarö finns detta charmiga sekelskifteshus anno 1910 och välkomnar med en prunkande trädgård. På en höjd och med trevlig utsikt över trädgården finns bostadshuset om cirka 120 kvm med väldisponerade ytor. 

Via altan nås välkomnande hall med gott om utrymme för klädförvaring. Från hallen nås vidare två sällskapsrum i fil. Här finns vacker kakelugn samt gott om fönster som ger härligt ljusinsläpp.
Kök med lantlig känsla och generösa arbetsytor är utrustat med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin, mikro samt stort skafferi och vedspis. Här finns utrymme för både matplats samt sittgrupp.
Mycket smakfullt renoverat badrum med dusch, badkar, handfat samt WC nås från hallen.

På övre plan nås först hall med fönster ut mot trädgården.
I anslutning finns två sovrum, båda med vackert ljusinsläpp. Ett av sovrummen är lite större och här finns gott om plats för dubbelsäng, balkong ut mot trädgården samt mysig kamin av modellen Mikado.
Badrum med tvättmaskin, torktumlare, handfat och WC nås från hallen.

Från köket nås altan och uteplats med generösa ytor för matplats och umgänge.

I anslutning till altanen finns gästhus om cirka 40 kvm. Ett komplett hus med trevligt kök, sällskapsdel, sovdel samt badrum utrustat med dusch, handfat, WC och tvättmaskin. Detta kan med fördel användas för övernattande gäster alternativt hyras ut.
Strax nedanför altanen finns även mindre gäststuga med plats för flera bäddar.

Rymlig uppfart med plats för flera bilar på både övre och nedre delen av tomten.
Ett stort och praktiskt förråd med gott om plats för trädgårdutrustning och möbler finns längre ned på tomten.

Stor och vacker tomt om hela 2 468 kvm med varierad karaktär som bjuder på generösa och plana ytor samt en grönskande trädgård med fruktträd och syrenhäck. 

Område

Dalarö - ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse. Närheten och de goda kommunikationsmöjligheterna till Stockholm gör det enkelt att få in både stad och skärgård i sin vardag.  

Fastigheten har ett sjönära läge med naturen runt knuten och närhet till centrala Dalarö med all tänkbar service såsom affärer, bageri, lanthandel samt restauranger. På Dalarö finns två förskolor och skola upp till årskurs 9. 

I närheten finns flera platser att bada på och för den idrottsintresserade finns bland annat Dalarö gym, tennisbanor, utegym, motionsspår samt skate- och parkourpark. Vidare ut på Smådalarö finns Smådalarö Gård Hotell och Spa med trevlig restaurang, golfbana samt padelbanor.

Avstånd Stockholm - Dalarö 42 km. 
Bilresa från centrala Stockholm tar cirka 40 minuter. 
Pendeltåg från Stockholms central till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid cirka 1 timme.
Direktbuss till och från Globen tar cirka 45 minuter och går vardagar under morgnar och eftermiddagar.
Waxholmsbåt till och från Stockholm samt ut till öarna i ytterskärgården, bland annat Ornö, Kymmendö, Utö m.fl.

Adam Andersson
Fastighetsmäklare Adam Andersson 070-815 01 67

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Smådalarövägen 57 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00