Björnhuvud - Österåker

4 200 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Charmigt i Björnhuvud

Med karaktär och atmosfär i skärgårds idyll. 90 m² för både permanent och fritidsboende. 2524 m² prunkande trädgård.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Björnhuvudvägen 48 - Åkersberga
4 min
Med bilväg
88 m2
Tomtarea: 2524 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkommen på visning
Visning  måndag 22 / 4 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

LILLNÄS 1:83

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Björnhuvud

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 93

Tomtarea:

2524 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

88 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum, varav 2-3 sovrum.

Varav sovrum:

2 till 3

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1925 (2001)

Fasad:

Träpanel

Tak:

Takpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2-glasfönster isolerglas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Luftvärmepump, öppenspis, direktverkande el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

1 688 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

725 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

963 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1944

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 812 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010477604: Gemensamhetsanläggning Österåker LILLNÄS GA:6

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Björnhuvud detta lilla paradis som är en fridfull skärgårdsidyll ca 4,5 mil norr om Roslagstull och tack vare rimligt pendlingsavstånd till Stockholm är det flera som väljer att bo här året om.
Många känner igen miljön från TV-serien Skärgårdsdoktorn där Dr. Johan Steen (spelad av Samuel Fröler) hade sin skärgårdsklinik i ett av de privata sommarhusen nära stora bryggan.

Huset om ca 90 kvm ligger härligt inbäddat i en prunkande trädgårdsoas. Huset byggdes 1925 som arbetarbostad. Det har under åren fungerat som fritidshus, men har under 2000-talet med om- och tillbyggnad genomgått en förvandling till boende för året runt bruk. Det används sedan 15 år som permanentboende, men kan också bli ett idylliskt och bekvämt fritidsboende.
Väl parkerad innanför grindstolparna så möts man direkt av lugnet och en känsla av stillhet.

En altan välkomnar oss in i huset. Hallen med möjlighet till av hängning är det första vi möts av. Denna leder oss naturligt vidare in i det väl tilltagna lantköket, med god plats för hela familjen. All modern utrustning finns för att tillaga härliga middagar. Vedspisen sprider sitt gemyt kyliga dagar. En fascinerande planlösning för oss in i biblioteket med böcker från golv till tak, ett rum för avkoppling och fördjupning i litteratur. Två sovrum i denna del av huset med ett praktiskt badrum/tvättstuga alldeles invid. Ett stort vardagsrum med öppen spis, här trivs familjen väl. Även en utgång till husets trädgård. Vidare i huset så kommer vi till arbetsrummet och för den som önskar kan även detta nyttjas till ett sovrum. Gott om garderober och förvaring. De ca 90 kvm är väl utnyttjade och huset andas ett gemyt och hemtrevnad.

I grindstugan finns ett vinterbonat gästrum, en verkstad för den som är kreativ och full med idéer samt en praktisk bod för alla trädgårdssaker. Skottkärra, gräsklippare, cyklar m m ryms utomhus under ett litet skärmtak på gaveln.
Längre upp på tomten finns ett växthus som ägarna byggt av husets utbytta fönsterpartier. Charmfaktorn är hög och här inne trivs man under pelargonerna med en kopp kaffe i handen.På tomten finns ytterligare ett förråd samt en vedbod

Det märks att ägaren har haft ett starkt intresse för trädgård för det finns allsköns grönska med exempelvis äppelträd, syrener, klätterrosor och rosenkvitten. I specialbyggda odlingslådor finns plats för potatis, jordgubbar och grönsaker. Vildhallon, smultron, blåbär, lingon och liljekonvaljer hittar man på den del av tomten som är naturtomt. Hela tomten om 2 524 kvm är en oas att trivas i, ett flertal sittplatser och altaner finns att välja på allt efter som solen strålar eller värmen kräver skugga.

Ångbåtsbryggan i Björnhuvud, några minuters promenad från huset, trafikeras av Vaxholmsbolaget. Bjud hem vännerna med M/S Blidösund från slottskajen i Stockholm på fredag eftermiddag med hemfärd söndag eftermiddag. Ett underbart sätt att transportera sig från Stockholm under sommarhalvåret.
Stora Dyviks marina finns på 2 kilometers avstånd. Där finns möjlighet att hyra båtplats och där finns även en sjömack.

Fastigheten har ett perfekt läge för utflykter och det finns restauranger i alla väderstreck såsom Högmarsö, Finnhamn, Svartsö och många fler.
Det är nära till Åkersberga och även till Norrtälje som erbjuder all tänkbar service. Till Norrtälje är det ca 3 mil och till Åkersberga ca 1,5 mil. Bussförbindelser finns på gångavstånd från fastigheten.
Inte långt från Björnhuvud ligger Wira bruk med museum, konstsmide och restaurang. Det finns många vandringsleder, skogar och friluftsområden.

Välkommen till ett lantligt boende med karaktär och atmosfär!


Med karaktär och atmosfär i skärgårds idyll. 90 m² för både permanent och fritidsboende. 2524 m² prunkande trädgård.

Björnhuvudvägen 48 - Åkersberga
Stockgolm