Charmig 1700-tals villa

Fantastiskt charmig villa om 120 kvm + 55 kvm med unik historia från 1700-talet. På tomtens södra del finns även ett gästhus för vänner på besök. Trädgården består av plana gräsytor, fruktträd och bärbuskar. Närheten till bad- och båtplatser fulländar fastigheten till en riktig pärla.

Alla bilder

Tillemora - Österåker

Pris/bud
4 900 000 kr

Den här unika villan började sin historia för mer än 300 år sedan. Här finns massvis av tidstypiska detaljer så som synliga takbalkar och vackra gamla trägolv. Huset har fem sovrum, två moderna badrum, kök med matplats, vardagsrum, kontor, gäststuga samt källare med stora ytor för förvaring.

En välkomnande farstu välkomnar en in i den välplanerade hallen med plats för avhängning precis innanför ytterdörren. Här är det slittålig klinkers på golvet med golvvärme, som sedan övergår till ett vackert rutmålat trägolv. I hallen finns även trappan till övervåningen.

Från hallen når man en praktisk tvättstuga med separat groventré. På entréplanet finns en wc/duschrum som är vackert inrett med detaljer passande huset. Golvet har klinkers och golvvärme och väggarna är kaklade.

Köket är verkligen husets hjärta! Här får man känslan av 1700-talet tack vare takbjälkarna och det gamla trägolvet. Köket är platsbyggt med passande materialval. I köket finns en väl fungerande vedspis som ger härlig värme och unika matlagningsmöjligheter. I köket finns även all maskinell utrustning man kan tänkas behöva.

På entréplanet finns även ett mindre vardagsrum i anslutning till köket samt ett mysigt sovrum som passar bra som gästrum, tv-rum eller kontor.

På övervåningen finns ytterligare ett badrum med ett vackert halvmåneformat fönster som släpper in ljus och utger en fin detalj. Här finns handfat, wc och ett passande badkar med lejontassar. Här finns även tre fina sovrum. Master bedroom är ett genomgångsrum till sovrummet med snedtak. Alla rummen har fina trägolv och ljust målade väggar.

Tomten består av en stor trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och fina gräsytor. Villan är belägen i ett barnvänligt område med närhet till både skog, bad- och båtplatser.

Med egen båt är man snabbt ute i skärgården och Furusundsleden. Här finns en mycket trevlig skärgård att göra dagsturer i. Varför inte besöka, Siaröfortet, Ängsö Nationalpark på förmiddagen för att sedan äta en middag på Högmarsö krog. Allt inom 30 minuter. 

Med bil tar det 15 minuter till Åkersberga och 30-40 minuter till 
Stockholm.

Senaste Renovationer:

2013 - Renoverades badrummet på entréplan.
2013 - Renoverades köket.
2015 - Uppgradering av tvättstugan med skåp, diskho, blandare och ny tvätt- och torkmaskin.
2017 - Byggnation av altandäcket samt renovering av farstubron.
2017 - Golven ommålades.
2018 - Målades fasaden samt alla fönster.
2018 - Nya elradiatorer.
2018 - Rengöring av tak.
2018/2019 - Byte av toaletter på både övre- och entréplan samt nytt badkar och blandare på övre plan.
2018/2019 - Ommålning av samtliga ytskikt och lister.

Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43
Tillemoravägen 11 - Åkersberga
Stockgolm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00