Sticklinge - Lidingö

10 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Bygg nytt med magisk sjöutsikt

Underbart sjönära läge med vacker sjöutsikt och en minuts promenad ner till badstrand och brygga. En unik chans för dig som vill skapa ett exklusivt boende, färdigt bygglov finns för arkitektritad villa i enastående design om 400 kvm boyta med magisk takterrass och utsikt ovanför trädtopparna. Perfekt läge med sol hela dagen och kvällen.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Uddvägen 30C - Lidingö
1 min
Med bilväg
105 m2
Tomtarea: 999 m2
Biarea: 21 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visning  söndag 22 / 9 15:00 - 16:00
Visning  måndag 23 / 9 18:00 - 19:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BLANKLAXEN 19

Land:

Sverige

Kommun:

Lidingö

Stad:

Lidingö

Område:

Sticklinge

Postnummer:

181 30

Tomtarea:

999 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

21 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

105 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1-planshus med källare i soutteräng

Byggnadsår:

1982

Fasad:

Timrad

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Öppen spis med insats

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Tomtindelning: Blanklaxen (1982-06-29) Stadsplan: Norra sticklinge(delplan 3) (1978-12-05) Ändring av detaljplan: Sticklinge,tillägg (2002-03-19) (genomförd 1978-12-05)

Taxeringsvärde totalt:

8 462 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 662 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 800 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

30.37%

Värdeår:

1982

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

0186-82/41 - 1: Officialservitut vattenledning

Servitut:

fnr_010267217: Gemensamhetsanläggning Lidingö BLANKLAXEN GA:1

Servitut:

fnr_010345712: Gemensamhetsanläggning Lidingö BLANKLAXEN GA:2

Servitut:

01-IM4-62/1716 - 1: Avtalsservitut brunn (1962-02-21)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Uddvägen 30 c

Längst ut på Sticklinge, närmast havet och precis ovanför den fina badstranden ligger denna fantastiska tomt med långsträckt utsikt över Stora Värtan och även mot Djursholm. Här bygger man på berget, ett unikt boende i två plan samt källare och takterrass ovan trädtopparna. Läget längst in på skaftvägen är lugnt och vackert och solläget perfekt. Bygglov finns (se pdf) för att uppföra en magnifik villa med en totalyta om 475 kvm. Utsikten från takterassen kommer att bli helt enastående. Det finns inte många platser som denna med möjlighet att bygga något liknande. 

Huset är tänkt att utgöras av stora glaspartier och betong med ett modernt formspråk. Husets placering möjliggör att tomtytan om 999 kvm optimeras både för att få en fantastisk utsikt men också för att kunna utnyttja resten av tomten. Stommen är tänkt att bestå av prefabricerade betongelement men kan i teorin lika gärna byggas i trä.

Arkitekt Robert Sandell om sin idé:

"Huset ska byggas på ett rationellt sätt. Det rationella byggsättet ska få synas och ge byggnaden sin karaktär både utvändigt och invändigt. Stommen och byggnadens bärande system visas på många ställen och ger byggnaden en speciell karaktär. Den synliga betongen ger byggnaden en gedigen känsla.

Man ska kunna se hur byggnaden är byggd. Utformning och placeringar av elementskarvar planeras noga och görs synliga. Skarvar och blindskarvar lämnas öppna och bildar en indragen ”skugglist” som får synas eller accentueras genom att man lägger in en list eller liknande i utrymmet. Istället för att skarvarna är ”något nödvändigt ont” kan det genom att ”förgyllas” med inlägg av tex glasmosaik, mässinglister eller lister av ädelträ bli till något fint. Skarvar och blindskarvar bildar ett mönster som ger karaktär, både utvändigt och invändigt. Produktion skall kunna utföras på ett enkelt och rationellt sätt. Utformning av detaljer, materialmöten mm skall utföras utan att komplicera byggbarhet och produktion mer än nödvändigt. Utformning skall ändras där det behövs för att en enkel produktion skall vara möjlig."

 

På fastigheten finns idag ett timmerhus från 1982 om 105 kvm samt garage. Entréplan har hall som leder vidare till kök och sällskapsrum i öppen planlösning med murstocken i centrum. Matplats och soffhörna med öppen luftig känsla och många fönster med fin sjöutsikt. Kaklat badrum med wc och badkar. Nedre plan har två rymliga sovrum, det ena med stor klädkammare. Hall med gott om förvaring samt öppen spis med insats. Praktisk tvättstuga. Utgång från hallen till stor härlig altan med sjöutsikt och helt utan insyn. En stig leder ner till den barnvänliga sandstranden och bryggan.

Miljön är vacker och trivsam. På vägen ut passerar man Lidingö golfbana. Man har nära affär, skola och förskola. I området finns Tennisbana och småbåtshamn. Pendelbåtstrafiken från Sticklinge brygga utökas 2020 med åretomtrafik och tätare turer till Ropsten och även hela vägen in till Nybroplan.

Välkomna på visning!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Uddvägen 30C - Lidingö
Stockgolm