Bostadsrätt på sjötomt

Mellan fastlandet och Ljusterö ligger härliga Ålön med utsikt mot Furusundsleden. Solen flödar hela dagen över detta lilla skärgårdsparadis. Här njuter man i ett lättskött och praktiskt boende om ca 80 m². Andels boende. Del i brygga och bastu. Bil och båtplats på Ljusterö.

Alla bilder

Ålön - Österåker

Pris/bud
1 750 000 kr

 

Fantastiskt västerläge

 

På en sjötomt med utsikt mot vattnet ligger detta välskötta Finnbohus i ett fritt läge. Huset ingår i Brf Marum och upplåts med bostadsrätt i fyra andelar. Varje andel disponerar 25 % av tiden i huset efter ett rullande schema, tre sammanhängande sommarveckor och en vecka i månaden resten av året. Boendeformen är unik för Stockholms skärgård och mycket bekväm. Föreningen ansvarar för underhåll av husets byggnad medan bostadsrättsinnehavarna har hand om möblering och den inre utformningen gemensamt. Månadsavgift 1880 kr. 

Finnbohuset om ca 80 m² med stort altandäck under tak rakt mot solnedgång. Huset välkomnar med en öppen planlösning med sällskaps del, matdel och fullutrustat kök. Detta är husets hjärta och här tillbringar man mestadels av tiden. En braskamin sprider sitt gemyt kyliga dagar. Stora fönster bidrar till det härliga ljuset. Fyra sovrum med gott om förvaring samt toalett med dusch står till förfogande. Fiber är indraget. Stort förråd om ca 9 m². Huset är komplett inrett med alla möbler och husgeråd.

Till ön tar man sig med enkelhet med båten som medföljer fastigheten eller med Waxholmsbåt som trafikerar ön från april till oktober.

På Täcknan på Ljusterö ingår en parkeringsplats och här ligger även båten förtöjd. När man kommer till ön så lägger man till vid den gemensamma bryggan.

Brf Marum

Bostadsrättsföreningen bestar av 6 hus varav 3 av dessa ligger här på södra delen. De 3 husen ligger bredvid varandra alla i underbart västerläge och nära vattnet. Man delar bastuhuset och bryggan samt strandlinjen. I bastuhuset finns även en enklare tvättstuga. Tomten runt huset ner mot vattnet är en lättskött naturtomt .

På ön finns stora obebyggda områden och många stränder och badklippor om man vill ut och röra lite på sig. Annars stannar man gärna vid stranden och bryggan alldeles nedanför huset.

Härliga omgivningar

För den som vill åka båt i omgivningen finns gott om krogar, bla på Grinda och i Linanäs, där även affär och bageri finns. I Dyvik, på andra sidan farleden, finns både båtmack och café. Ålön har självklart gemensamt valborgs- och midsommarfirande och öns många barn träffas gärna på midsommarängen för fotbollsspel och andra lekar.

Ålön ligger väster om Ljusterö och endast ca 500 meter från bil- och båtplats på Täcknan som följer med fastigheten. Härifrån är det nära till Ljusterö golfbana med sina 18 hål. Med bil tar det ca 5 minuter till Ljusterö torg med affärer och restauranger. Ålön trafikeras av Waxholmsbolaget från april till oktober vilket gör ön lättillgänglig.

 

Att sitta på bryggan och njuta av solen är få förunnat, här finns den möjligheten!

 

Varmt välkomna på visning!

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Syduddsvägen 30 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00