Blidö Ängsnäset

Sydvästläge mot havsvik och Svartlögafjärden utanför. Det här är så långt ut man kan komma i skärgården med bil. En naturupplevelse i utskärgårdsmiljö. Nybyggd huvudbyggnad och gästhus.

Från viken med brygga och bryggdäck
Flygbild
Vy från takterrass
Alla bilder

Ängsnäset - Norrtälje

Pris/bud
6 900 000 kr

Ängsnäset ligger på Blidös utsida och anses av många vara en av skärgårdens vackraste platser. Mer ytterskärgård kan man inte få med bilväg. Nere vid stranden har man egen brygga och ett fantastiskt soldäck för sköna stunder vid stranden i bästa syd-västläge. Hela Svartlögafjärden ligger utanför med sitt öppna vatten och i horisonten ligger ö-grupper som Rödlöga, Svartlöga, Kallskär och söderut tar man sig via Husaröleden ner i mellanskärgården.

På fastigheten ligger ett helt nytt hus från Modulhus. Huset är precis färdigställt och är ett nytt och bekvämt hus med all utrustning som behövs för ett behagligt skärgårdsliv. Vid entrén på husets gavel ligger hallen och badrummet. Allt med fina material såsom kakel och klinker. Kök och vardagsrum är en öppen planlösning med utgång till terrassen utanför. I hörnet finns en braskamin som ger skön värme när det blir lite svalare. Stora fönsterpartier mot sjön ger rätta känslan. Innanför ligger husets sovrum med likadana stora fönsterpartier mot vattnet nedanför och även här finns utgång till terrassen.

Via en extern trappa kommer man upp på den stora takterrassen som sträcker sig över hela husets längd och som är en fantastisk plats med strålande utsikt över fjärdarna nedanför. Här är det sol från tidig morgon till sena kvällen.

Strax bredvid det nybyggda huset ligger ett gästhus med sovrum och kök så det är gott om plats för storfamiljen och alla besökande vänner.

Tomten är lättskött med en blandning av gräsmatta och berg i dagen. Totalt är det 2 489 m² som i dagslägen endast är grovplanerad och lämnar massor av möjligheter för plantering och odling.

Huset värms med en luftvärmepump och den centralt placerade braskaminen direktverkande el i övrigt. Avloppet är en nyanlagd trekammarbrunn med infiltration och vatten fås från en egen borrad brunn. Vatten och avlopp delas med grannfastigheten. För området gäller utomplansbestämmelser.

Nere vid stranden ligger den egna bryggan och utanför denna på klippan ett underbart bryggdäck för skönt strandhäng och bad.

Livet på Ängsnäset är innehållsrikt. Badlivet och båtlivet i all ära men här finns även vackra promenadstråk för motion. En tur med båten till någon av Svartlögafjärdens orörda kobbar för solbad och samtidigt beskåda havsörn och säl kan rekommenderas. Blidö kallas för "Ön i solen". På Blidö finns all tänkbar service som livsmedelsaffär, restaurang, hantverkare, varv, brädgård mm. Hit går även reguljär buss från Norrtälje och Stockholm samt Waxholmsbåtarna. Ön är stor och har många spännande utflyktsmål att besöka.

För den som så önskar kan fastigheten förvärvas tillsammans med den intill liggande fastigheten Blidö-Boda 1:298. Se bilagd fastighetskarta. Bägge fastigheterna är bebyggda och bildar tillsammans ett komplett sjöställe med ett nybyggt huvudhus och två bra gästhus eller generationsboende i sådana fall.

Varmt välkomna på visning!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ängsnäset 111 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00