Björkudden - Norrtälje

2 495 000 kr

Björkudden Blidö utsida

Klassiskt fritidsboende på Blidö/Björkudden. Ca 51 m² boende i härligt solläge, gästhus om ca 36 m². Lättskött tomt om 2 529 m². Egen brygga. Detaljplan.

Fastighetsmäklare Peter Svensson Peter Svensson
Björkudden 362 - Blidö
2 min
Med bilväg
36 m2
51 m2
Tomtarea: 2529 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

OXHALSÖ 1:143

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Björkudden

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

2529 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

51 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

36 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1979, 1982

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Plåt

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el samt oljefyllda radiatorer och luftvärmepump.

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. BDT-avlopp till 2-kammarbrunn , samt WC till sluten tank.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Oxhalsö 1:24,1:25,1:26 m.fl (1970-05-25) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 601 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

749 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

852 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1979

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

2 150 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 100 kr/år

Sotning:

1 000 kr/år

Samfällighet:

1 600 kr/år

Renhållning:

1 100 kr/år

Försäkring:

2 100 kr/år

Driftskostnader totalt:

11 050 kr/år

Servitut & GA:

01-IM1-92/14553 - 1: Avtalsservitut flytbrygga mm
fnr_010031231: Gemensamhetsanläggning Norrtälje OXHALSÖ GA:1
01-IM1-75/8012 - 1: Avtalsservitut vattentäkt (1975-07-30)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Skärgårdsparadiset Blidö ”ön i solen” nås med bilfärja från Furusund. Namnet har enligt en sägen kommit från ordet blid som kan betyda behagligt med blitt klimat eller glänsande ljus. Vilket stämmer många gånger då du ofta redan vid Furusunds färjeläge välkomnas av det fina skärgårdsvädret. Blidö uppskattas högt både för permanent- och fritidsboende tack vare närheten till ytterskärgård och den riktiga friheten, samt till stan.

Björkudden 362 ligger på en lugn återvändsgata. Den 2 529 kvm stora tomten är en lättskött naturtomt med flera plana ytor för lek och spel samt med härlig trollskog på baksidan med massor av blåbär och lingon. Ett par minuters promenad genom skogen till egna bryggan som ligger i en skyddad vik bara ett par minuters båtfärd från öns utsida med öppet hav och horisont. Här går bra att bada vid bryggan och tack vare det skyddade läget är vattnet lite varmare. Ca 1 km från huset finns Björkuddens fina sandstrandsbad.

Huset ligger med härlig sol på altan. Entré till huvudbyggnaden om 51 kvm sker från baksidan till hall med klädhängare. Till vänster duschrummet i original med duschplats, tvättställ och WC med godkänt avlopp. Till höger i hallen ligger det stora sovrummet som har plats för dubbelsäng.

Sällskapsrummet har stora fönster längs hela väggen och öppen planlösning till köket. I centrum finns den värmande kaminen och på väggen sitter en modern luftvärmepump.

Köket har plats för matbord och här finns kyl/frys, spis och fläkt. Utgång till den nybyggda härliga altanen som delvis ligger under tak. Härifrån skymtar man havet och trappor leder ner till tomten i söder och väster. Längst in bredvid köket finns det lilla sovrummet, möblerat med våningssäng. Fiber finns indraget.

I gästhuset om 36 kvm kan släkt, vänner eller stora barn få rå om sig själva. Här finns två sovrum, ett med våningssäng samt ett med dubbelsäng och tvättställ samt rymligt sällskapsrum med plats för både soffa och bord. Kyl/frys och Trinett-kök. Från sällskapsrummet finns utgång till tomten.

Vid infarten finns en oinredd friggebod.

Fastigheten ligger inom detaljplan som medger att man bygger 80+20 kvm. Utöver detta gäller Attefallsreglerna dvs 15 kvm tillbyggnad av huvudbyggnad samt 25 kvm fristående komplementhus.

Området sköts tillsammans i samfälligheten som hjälps åt att hålla ordning i omgivningen för allas trivsamhet. På några minuters gångväg ligger den egna flytbryggan som tillhör fastigheten genom servitut. Med lätthet tar man sig ut bland badkobbarna i Svartlögafjärden eller varför inte en kvällstur till någon av flertalet skärgårdsrestauranger.

Under säsong på Blidö finns en restaurang i hamnen, en vid idrottsplatsen, caféer och bageri med pizzeria att välja på. För aktiviteter finns bland annat boulebanor, utomhusgym och fotbollsplan. Här finns också en av skärgårdens bästa livsmedelsbutiker, öppet varje dag året runt. Öns välsorterade brädgård har också öppet året runt. Skulle olyckan vara framme finns även läkarmottagning på ön.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt och buss. Med bil från centrala Stockholm via den vackra "sju strömmars väg" på drygt en timme till färjeläget i Furusund.

Waxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer från Stockholm via Vaxholm. SL kör kontinuerligt buss från Stockholm via Norrtälje till Blidö. Vilket ger goda möjligheter att pendla till fastlandet under hela året.

En fastighet för den som önskar ett klassiskt fritidsboende med stor potential för ombyggnad eller tillbyggnad i enlighet med kommun och områdets detaljplan för den stora familjen.

 

Välkomna till Blidö - ön i solen!

 

 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Björkudden 362 - Blidö
Stockgolm