Björkö - Bandshalsen - Norrtälje

2 150 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Björkö Dragsviken

Fint sommarställe vid vackra Dragsviken på Björkö. Storstuga om 3 rok och gästhus. Delad brygga.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Bandshalsvägen 20 - Björkö
2 min
Med bilväg
47 m2
Tomtarea: 3765 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Skeninge 1:77

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Björkö

Område:

Björkö - Bandshalsen

Församling:

Väddö och Björkö-Arholma

Postnummer:

764 53

Tomtarea:

3765 Kvm

Boarea:

47 Kvm

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1988

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Betongpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

1-2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, braskamin.

Vatten och avlopp:

Enskilt avlopp för BDT Enskilt vatten

Planbestämmelser:

Byggnadsplan (1962-11-15) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 073 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

335 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

738 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1988

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 262 kr

Värme:

3 156 kr/år

Sotning:

578 kr/år

Samfällighet:

791 kr/år

Renhållning:

700 kr/år

Försäkring:

2 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

7 725 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sommarställe på Björkö

Välkomna ut till Björkö och vackra Dragsviken. Den här fastigheten ligger vid Björkö-Arholmas utsida med ett högt läge strax ovanför viken och vacker skärgård i ett privat läge. Dragsviken mynnar i havet vid Naturskyddsområdet Araslejan, känt för sina två vackra långgrunda stränder och släta klippor.

Stora huset ligger högt placerat på tomten som är på 3 765 kvm och mestadels är en naturtomt med tall och berg i dagen. Huset är ursprungligen byggt 1988 och består av tre rum och kök. Huset omgärdas av en stor altan och det är nog här man tillbringar den mesta tiden. Husets kök och vardagsrum hänger ihop i en öppen planlösning med plats för både vardagsrumsmöbel och matplats. Bra braskamin som är centralt placerad och ger skön värme när det blir lite svalare. Från vardagsrummet kommer ut på den stora altanen där det är gott om plats för möbler och umgänge.

Huset har två bra sovrum och ett duschrum med toalett av typen Separett. Till höger på berget ligger gäststugan. På tomten finns ytterligare två gästhus men ett som är i sämre skick. Intill ena gästhuset en redskapsbod.

Den stora tomten på 3 765 kvm är en fin naturtomt och man når vattnet och bryggan efter kort promenad nerför backen. Med bra djup för förtöjning av båtar och bad. Inte långt från fastigheten ligger även en mindre insjö, Vikasjön, som är en fin badsjö med klart och fint vatten.

Området är planlagt och medger en byggrätt om 120+60 kvm. Se bilagd Byggnadsplan.

Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Strax innan Älmsta åker man mot Simpnäs. Väl ute på Björkö tar man av mot Bandshalsen strax efter Björkö kyrka.

Välkomna ut till Bandshalsen!

Allmänt
Fint sommarställe vid vackra Dragsviken på Björkö. Storstuga om 3 rok och gästhus. Delad brygga.
Bandshalsvägen 20 - Björkö
Stockgolm