Bevarat hus med känsla och utsikt - del i brygga och sjöbod

I den genuina skärgårdsbyn Köpmanholm ligger denna charmiga fastighet med välskött hus anno 1933 på en lättskött tomt i bymiljö. I försäljningen ingår 1/4-del av fastighet med brygga, sjöbod och förrådsbyggnader. En plats att njuta året om.

Alla bilder

Köpmanholm - Norrtälje

Pris/bud
7 250 000 kr

I Köpmanholm på norra Yxlan, vid gränsen mellan inner- och ytterskärgård, ligger dessa två fastigheter som säljs tillsammans, den ena med hus och den andra med en fjärdedel i en annan fastighet bestående av två områden, det ena med brygga och del i sjöbod, den andra med förrådsbyggnader. Vid bryggan har man båtplats och den ligger bara ett stenkast från huset. Med egen båt har man hela skärgården tillgänglig som väntar precis utanför Yxlan. Köpmanholm är förbundet med Furusund via vägfärja och man kan enkelt gå eller ta cykeln med sig över dit. Vill man inte bada vid bryggan finns en barnvänlig badplats med sandstrand i Österviken ungefär tio minuters promenad bort. 

Ett sjönära läge

 

Försäljningen omfattar dels fastigheten Yxlö 1:23 där huset ligger och 1/4-del i fastigheten Yxlö 1:109 som ägs tillsammans med två andra och består av två delar, dels ett område med strand, brygga och sjöbod och en del belägen söder om bostadsfastigheten med förrådsbyggnader. Yxlö 1:109 har en total tomtareal om totalt 788 m². Med egen båt vid bryggan tar man sig snabbt ut till större vatten och den yttre skärgårdens alla öar.

Det finns bilväg ända fram till huset via vägfärjan från Furusund, den går varje hel- och halvtimme hela året. Man kan även komma med egen båt till bryggan, med Waxholmsbåt till ångbåtsbryggan som ligger alldeles intill eller med buss, hållplatsen ligger ett par hundra meter bort.

Vid vattnet ligger sjöboden som delas med två grannar och i denna har man ett eget rum samt del i loft och källare där man kan förvara bad- och fisketillbehör, flytvästar m.m.. Vid bryggan har man plats för båt och här är det segelbåtsdjup om man ligger på boj på bryggans utsida. Framför sjöboden mot vattnet finns en fin yta med plats för stolar, bord och grill. En härlig plats att njuta av utsikten över farledens båtliv och solnedgångarna under sommaren.
 

Yxlö 1:23

 

Ungefär 40 meter från vattnet ligger Yxlö 1:23, med mindre trädgård och flera uteplatser, en altan under tak på husets södra sida och en mindre altan mot vattnet. Den lilla trädgården är lättskött med fina platser att njuta av solen. 

Huvudbyggnaden är ett trähus från 1933, väl omhändertaget och renoverat de senaste 25 åren. Under 1990-talet och under 2000-talet blev huset ombyggt, moderniserat och standardhöjt. Dörrar flyttades, väggar revs och huset fick ett öppnare och mer modernt utseende. Huset fick 3-glasfönster, nya ytterdörrar samt väggar, golv och tak tilläggsisolerades. Nya klickgolv i alla rum utom ett. Ny el drogs ytterligare en gång och huset fick nytt yttertak.

Våtutrymmen byggdes om och till med nytt kakel på väggar och klinker på golv, nya handfat, nya toastolar och badkar sattes in. Dessutom golvvärme i alla våtutrymmen. Tvättstuga kombinerat med dusch byggdes en trappa upp i det som förr var kök. Uttag för tvättmaskin finns också i badrummet på undervåningen. 

Köket fick på 1990-talet ny köksinredning, och på 2000-talet modem belysning. Vitvarorna har bytts i omgångar.
En trappa upp fick stora sovrummet ny garderob med skjutdörrar. Allrummet i mitten med utsikt över sjön fick ett specialbeställt smidesräcke samt större fönster mot sjön.

Stora verandan mot söder samt soldäcket byggdes på 1990-talet, lilla verandan mot väster byggdes på 2000-talet.
Huset fick oljefyllda element, golvvärme och luftvärmepump.

Huset uppgår till ca 120 m² i två plan exkluderat balkong och veranda. 

Från entrén, som ligger mot trädgården, kommer man in i köket med matplats. Utrustningen är modern men även en vedspis finns som ger bra med värme. Via köket kommer man till vardagsrummet med fungerande kakelugn och intill detta finns ett rum som kan användas som sovrum eller allrum. Från vardagsrummet finns utgång till altan under tak i söderläge. Vidare finns ytterligare ett mindre rum mot vattnet, lämpligt som sovrum, samt ett badrum med dusch, wc och värmegolv. Intill trappan som leder till husets övre plan finns utgång till en mindre altan mot sjösidan. 

En trappa upp ligger ett större allrum med ett härligt fönster mot vattnet som erbjuder en ständigt föränderlig utsikt mot vattnet och båtlivet. Balkongen nås från detta rum som även den har en strålande utsikt mot vattnet och farledens skådespel och på balkongen finns plats för sittgrupp eller matbord. En mindre braskamin finns i detta rum. 

På detta plan finns två generösa sovrum, det ena med hel garderobsvägg och ett duschrum med tvättmaskin. Toalett finns så klart också på detta plan, i ett separat utrymme.

Yxlan

 

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. Till ön går vägfärja från Furusund med täta turer. Buss trafikerar ön från Norrtälje så kommunikationen är god. Till Norrtälje går det täta turer med direktbuss från Stockholm. Med egen bil är man i Norrtälje efter ca 25 minuter och Stockholm efter ytterligare 45 min. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns servering med fullständiga rättigheter och närlivs, öppet året runt. Längre ner på Yxlan, i byn Yxlö, kan man köpa thailändsk mat. På ön finns ett flertal ångbåtsbryggor vilka trafikeras av Waxholmsbåtar, främst sommartid. Några av dessa är Yxlö brygga, Kolsvik och Köpmanholm. 

Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. Via färjan så kommer man snabbt till Furusund där man kan promenera till Furusunds Värdshus eller Furusunds Hamnkrog i gästhamnen för en lunch eller middag. Här finns även båtmack och bensinmack. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö. Denna del av skärgården är mycket levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren. Från Köpmanholm kommer man snabbt ut  till de lite större vattnen och den yttre skärgården. Från öns västra sida når man snabbt fastlandet eller öarna emellan som Högmarsö med sommaraffär och krog eller Ängsö med sin nationalpark. 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00